Vesna Rivas

Kratke informacije

Ime i prezimeVesna Rivas
Datum rođenja23. Avgust 1965.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrTurbo-folk
Visina169 cm
Težina66 kg

Biografija

Vesna Pajić, poznatija kao Vesna Rivas, je srpska pevačica, voditeljka, novinarka i učesnica rijaliti programa. Rođena je 23. Avgusta 1965. godine u Beogradu. Od porodice ima sina Petra i majku Miljanu sa kojima živi na Novom Beogradu.

U detinjstvu se bavila raznim aktivnostima kao što su: umetničko klizanje, rukomet, ples, itd. Pokojni otac Nikola joj je branio da postane pevačica zbog čega je završila Srednju i Višu trgovačku školu.

Posle njegove smrti, 1997. godine je snimila svoj prvi album za PGP RTS. Naziv albuma je „Dva srca“ i na njemu se nalazi osam pesama: „Dva srca“, „Znam da srećan nisi“, „Ljubav ne bledi nikad“, „Daj, zažmuri i poželi“, „Idi“, „Jednom si me prevario“, „Ko će da me uteši“, „I sunce bi s’ neba“.

1998. godine je u izdanju iste produkcijske kuće izašao album sa numerama: „Ceo vek ni za lek“, „Ej, ko to kuca“, „Samo nemoj, nemoj ti“, „Ti si taj“, „Ti si me izdao“, „Lutka“, „Ja volim za dvoje“, „Čije oko noćas ljubiš“, „Izvor ljubavi“, „Grešila sam“, „Lažeš me da imaš bolju“, „Svako nađe svoju sreću“, „Jednom za svagda“.

1999. godine je započela saradnju sa Grand produkcijom i objavila je CD pod nazivom „Sto ljudi, sto ćudi“ na kome su numere: „Sto ljudi, sto ćudi“, „Nisam tvoja robinja“, „Kao kiša oko Niša“, „Lutka“, „Zapali me“, „Kaži, brate“, „Dođi, dođi“, „Pusto ostrvo“, „Na jug kreni prema meni“, „Reci meni, sokole“.

2000. godine je za produkcijsku kuću izdala album „Kucni u drvo“ sa pesmama: „Kucni u drvo“, „Aj, po naški“, „K’o da sam pastorče“, „Prevršila Dara meru“, „Neka doveka“, „Svi moji drugovi“, „Srećna potkovica“, „Crne ptice“, „Muči, jado“, „Dugi li su drumovi Evrope“, „Srećna potkovica“.

2001. godine je snimila album „‘Leba, sira i krompira“ na kome se, osim naslovne pesme, nalazi još sedam numera: „Srca mog ubica“, „Srećković“, „Osećam se snažnom“, „Mašala“, „Didulidu di“, „Neka piju, neka slave“, „Ili ona, ili ja“.

2007. godine je posle duže pauze objavila CD pod nazivom „Lepo mi stojiš“ sa pesmama: „Lepo mi stojiš“, „Samo srce ne laži“, „Samo žena Srbina spasava“, „Kosovo, naša svetinjo“, „Božić“, „Krštenje“, „Odmah vidiš da sam iz Srbije“, „Sama, ali uporna“, „Morem plovi“.

2008. godine za izdavačku kuću Renome snimila album na kome se, pored starih hitova, nalaze tri nova: „Za život trebaš mi“, „Lave, lave“ i „Gladna sam rodnog neba“.

2010. godine je za KCN produkciju izdala CD „Bećaruša“ na kome se nalaze četiri nove numere: „Bećaruša“, „Kad zaigram“, „Vilo moja iz Srbije“ i „Lek za ostavljene“ (duet sa Borom Drljačom).

2011. godine je nastavila saradnju sa KCN produkcijom i izašao je novi album sa pesmama: „Ti si moja greška“, „Za Srbina rodila me mama“, „Plava gara“, „Staro za novo“, „Pobediću sama“, „Androvera“, „Milorad Stegnjajić“ (duet sa Miladinom Veselinovićem), „Sejo moja, sele“ (duet sa Zoricom Todosijević).

2013. godine je objavila singl „Landala“. Tada je ušla na „Farmu“ gde se posvađala sa većinom učesnika. Sa pevačicom Gocom Božinovskom se i potukla, ali je zadruga diskvalifikovala samo Gocu. Pobednik rijalitija, Memo Haljevac, je izjavio da će tužiti Vesnu zbog povrede časti i nanete boli.

2015. godine je postala učesnica rijalitija „Parovi“. Tamo se zbližila sa Zmajem od Šipova pa im je produkcija organizovala venčanje i odvojenu sobu u kojoj su proveli prvu bračnu noć. Iako je u početku Vesna pokazala veće interesovanje nego Zmaj, kasnije se predomislila i vešto izbegla intimne odnose sa njim. Zmaja je to naljutilo pa je pevačicu udario u glavu i nazvao je mnogim pogrdnim imenima. Posle svađe sa Mikijem Đuričićem, Vesni je pozlilo i doživela je predinfarktno stanje.

Osim muzike, Vesna je jedno vreme radila kao novinar za Fokus i Svedok. Na TV Kopernikusu vodi i uređuje emisiju „Gladna sam rodnog neba“.

Vesna Rivas na društvenim mrežama

FacebookVesna @ Facebook