Ljubomir Perućica

Kratke informacije

Ime i prezimeLjubomir Perućica
Datum rođenja2. januar 1990.
Mesto rođenjaMostar
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Ljubomir Perućica je srpski pop-folk pevač koji je prepoznatljivost stekao učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Rođen je 2. januara 1990. godine u Mostaru. Od 2019. godine je u braku sa voditeljkom Katarinom Kolozeus. Perućica živi i radi u Beogradu.

Premda je poput većine svojih kolega muzičku karijeru započeo pevajući u kafićima i restoranima u Požarevcu i okolini, Perućica je veću popularnost stekao učešćem u osmoj sezoni televizijskog takmičenje „Zvezde Granda“. Iako se plasirao u finale, pobedu je odneo njegov kolega Mirza Selimović.

Ljubomir je iste, 2014. godine objavio i svoj prvi singl pod nazivom „Lako ću slagati telo“. Od tada do 2020. godine objavio je pesme „Magnet za žene“, „Nikada od nje“, „Alal vera“, „Pijem da zaboravim“, „Duple suze“, „Dolazi naše vreme“ i druge.

Danas važi za jednog od najtraženijih pevača svoje generacije, a pored nastupa u diskotekama i klubovima širom sveta, Perućica često peva i na svadbama i drugim privatnim veseljima.

Karijera

Ljubomir Perućica je rođen 1990. godine u Mostaru, ali je odrastao u Požarevcu, gde je napravio i prve pevačke korake. Premda je nastupao u lokalima u Požarevcu i okolini, veću prepoznatljivost je stekao tokom osme sezone popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.

Pevajući pesme Šabana Šaulića, Harisa Džinovića, Milana Topalovića Topalka i drugih iskusnih kolega, iz kruga u krug je oduševljavao publiku i žiri u „Grandovom“ studiju, te je obezbedio plasman u samo finale ovog regionalnog takmičenja.

Premda je odlukom gledalaca i žirija pobeda pripala Mirzi Selimoviću, Perućica je zauzeo visoko sedmo mesto i dobio priliku da snimi svoj prvi singl. Reč je o pesmi „Lako ću slagati telo“ koju su napisali i komponovali Dragan Brajović Braja i Elvir Uzunović, a koja se našla na kompilacijskom CD-u „Zvezde Granda 2014“.

Nastavio je saradnju sa Brajovićem i na numeri „Magnet za žene“ koju je premijerno publici predstavio na petom Grand Festivalu. Za aranžman je ovog puta bio zadužen  Milan Rađen, a njegovi obožavaoci su odlično prihvatili Ljubin novi singl.

Usledila je saradnja sa Banetom Vasićem, Vladimirom Mitrovićem (Vlada 013), Lazarom Milićem i Ksenijom Milošević na pesmi „Nikada od nje“ koju je promovisao polovinom 2015. godine. Pesma je dobila i kvalitetan spot, a našla se na kompilaciji „Grand Hitovi Leta 2015“.

Godinu dana kasnije je predstavio singl „Alal vera“. Reč je o pesmi koju je komponovao sâm, dok su za tekst i aranžman bili zaduženi Divna Milovanović i Srđan Jovanović, poznatiji kao Srki Boj (Srky Boy). Komentari publike su bili više nego dobri, a Ljubina pesma se našla na CD-u „Grand Hitovi Leta 2016“.

Nastavio je da piše tekstove i komponuje muziku, pa se iste, 2016. godine pojavio i njegov singl pod nazivom „Ti me ljubiš najbolje“. Pesmu je promovisao u emisijama Televizije „Grand“, a uprkos tome što nije snimio spot, singl je bio veoma slušan.

U januaru 2017. godine publiku je počastio pesmom „Pijem da zaboravim“ koju je napisala Ana Dinić, a komponovali i aranžirali Aleksandar Sablić i Saša Dinić. Publika je imala priliku da je prvi put čuje u “Grandovim“ emisijama, a potom i na kompilaciji „Mega Kolekcija Novih Hitova 4“.

Krajem aprila iste godine Perućica je objavio pesmu „Ne dajte me drugovi“ koju su pisali Goran Ratković Rale i Nemanja Trbojević. Snimio je i spot koji je za tri godine na „Ju Tjubu“ („You Tube“) pregledan oko milion puta.

Usledila je saradnja sa Dejanom Praščevićem i Markom Cvetkovićem koji potpisuju muziku, tekst i aranžman pesme „Duple suze“, a koju je Ljuba objavio u martu 2018. godine. Reč je o baladi u kojoj mu je prateće vokale pevala Snežana Đurišić, a čiji spot je na „Ju Tjubu“ pregledan i preslušan oko milion i po puta. Pesma se našla i na kompilacijskom CD-u „Grand Hitovi Leta 2018“.

Tokom leta iste godine Ljuba je promovisao i singl „Prva gradska priča“. Ovog puta je odabrao „življu“ pesmu namenjenu klubovima i diskotekama. Spot koji je sniman u Tuzli je za dve godine „zaradio“ preko pola miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Leto i jesen 2019. godine su za mladog pevača prošli u znaku promocije novih pesama. Naime, u avgustu je objavio singl „Uzalud“ koji potpisuju Milan Miletić i Saško Nikolić, a čiji spot na „Ju Tjubu“ trenutno (avgust 2020. godine) broji skoro milion i po pregleda.

Pesmu „Tebi lako je“ Perućica je publici predstavio već u septembru. Numera je plod saradnje sa Sinišom Ličinom, Markom Gluhakovićem i Sašom Dinićem, a sudeći prema broju pregleda na „Ju Tjubu“, Ljuba ni ovog puta nije razočarao svoju publiku.

Najsupešniji od tri singla koje je u tom periodu objavio, barem prema broju pregleda na „Ju Tjubu“, bila je pesma „Dolazi naše vreme“ iz oktobra 2019. godine. Reč je o baladi Milana Miletića i Marka Cvetkovića koju je publika odlično prihvatila. Pesma je za manje od godinu dana poslušana više od 2.7 miliona puta.

Singlove je promovisao i na brojnim nastupima u zemlji i inostranstvu. Pevao je u klubovima i na privatnim slavljima, sve do marta 2020. godine, kada je pandemija novog virusa korona obustavila rad svim umetnicima, pa tako i pevačima.

Mediji su objavili da je i Perućica jedan od onih koji su „preležali“ virus Kovid 19, ali, na sreću, bez ozbiljnijih posledica po njegovo zdravlje.

Privatni život

Ljubomir Perućica je rođen 1990. godine u Mostaru. Detinjstvo je proveo sa roditeljima, sestrom i bratom u Požarevcu. Otkako se pojavio na domaćoj javnoj sceni njegov privatni život je u fokusu javnosti.

Tako je poznato da je bio u vezi sa kolegicom Aleksandrom Prijović. Par je raskinuo vezu, a u tabloidima i na društvenim mrežama se mnogo polemisalo o razlozima njihovog prekida. Naime, objavljeno je da se Aleksandra u momentu kada su bili zajedno dopisivala sa drugim muškarcem i da je Ljuba to saznao. [1]

Kasnije su tabloidi naveli da je taj muškarac Filip Živojinović za koga se pevačica udala 2018. godine. Mnogi su u Perućicinim pesmama pronašli stihove posvećene Aleksandri i svemu što se među njima dogodilo, ali pevač nikada nije o tome javno govorio. Naprotiv, za bivšu devojku je imao samo reči hvale.

Nakon toga je započeo vezu sa Katarinom Kolozeus. Venčali su se u oktobru 2019. godine u Beogradu[2]. Par važi za jedan od najskladnijih na domaćoj javnoj sceni, a zajedničke fotografije redovno „dele“ na društvenim mrežama.

Perućica ima 15 i po hiljada pratilaca na „Fejsbuku“ („Facebook“) i preko 132 hiljade pratilaca na „Instagramu“ („Instagram“).

Poznato je da je veliki ljubitelj ekstremnih sportova, te da je do sada imao i nekoliko nezgoda iz kojih je, na sreću, izašao sa manjim povredama.

Jedan je od pevača koji je u odličnim odnosima sa svojim kolegama, a sa mnogima od njih često nastupa u Srbiji i regionu.

Diskografija

Singlovi

 • 2014. Lako ću slagati telo
 • 2014. Magnet za žene
 • 2015. Nikada od nje
 • 2016. Alal vera
 • 2016. Ti me ljubiš najbolje
 • 2017. Pijem da zaboravim
 • 2017. Ne dajte me drugovi
 • 2018. Duple suze
 • 2018. Prva gradska priča
 • 2019. Uzalud
 • 2019. Tebi lako je
 • 2019. Dolazi naše vreme

Reference

[1] https://glossy.espreso.rs/poznati/vesti/61023/u-lazi-su-kratke-noge-otkrivamo-pravi-razlog-raskida-aleksandre-prijovic-i-ljube-perucice

[2] https://www.blic.rs/zabava/ljuba-perucica-vencanje-katarina-kolozeus/5jn9s97

Ljubomir Perućica na društvenim mrežama

Facebook Ljubomir @ Facebook
Instagram Ljubomir @ Instagram
Youtube Ljubomir @ YouTube