Nik Džonas (Nick Jonas)

Kratke informacije

Ime i prezimeNik Džonas (Nick Jonas)
Datum rođenja16. septembar 1992.
Mesto rođenjaDalas (Teksas)
DržavaSAD
PrebivališteNew York
ZanimanjePevač, glumac
ŽanrPop, rok
Visina170 cm

Biografija

Nikolas Džeri Džonas (Nicholas Jerry Jonas) je američki pevač, tekstopisac i glumac. Rođen je 16. septembra 1992. godine u Dalasu, u Teksasu. Svoju karijeru započeo je u pozorištu, sa samo sedam godina. Dve godine posle toga izdao je svoj prvi singl, a 2004. objavio je i prvi studijski album, Nikolas Džonas, koji na žalost nije privukao pažnju publike.

Postao je poznat nakon što je osnovao bend sa dvojicom starije braće, Džoom (Joe) i Kevinom (Kevin), po imenu „Jonas Brothers“. Bend je izdao svoj prvi album po imenu „It‘s about time“, pomoću muzičke kuće „Columbia Records“, 2006. godine, ali nije ostvario zapažen uspeh.

Nakon što su potpisali ugovor sa izdavačkom kućom „Hollywood Records“, grupa je objavila drugi album 2007. godine, te on postaje njihova karta za proboj na muzičku scenu. Bend se počeo pojavljivati na televiziji, uključujući Dizni kanal, što im je donelo ogromnu slavu.

Pojavili su se u veoma uspešnom muzičkom filmu „Camp Rock“ 2008. godine, kao i u njegovom nastavku, „Camp Rock 2: The Final Jam“, 2010. godine. Pored toga, glumili su i u dve serije o njihovom životu, „Jonas Brothers: Living the Dream“ i „Jonas“.

Treći studijski album benda, “A Little Bit Longer”, izdat 2008. godine, postigao je veliki uspeh, budući da je njihov glavni singl „Burning Up“ dospeo na peto mesto Bilbordove Hot 100 lestvice. Sa četvrtim albumom nisu imali toliko sreće zbog pada prodaje, iako je album bio uspešan na Bilborovoj 200 listi. Zahvaljujući tome, grupa je objavila da uzima pauzu od zajedničkog rada.

Nik je odlučio da formira svoj bend, nazvan “Nick Jonas & the Administration”, koji je objavio album „Who I Am” 2010. godine, sa prosečnim prolaskom kod publike. Zbog toga se Nik okreće radu u pozorištu, te je nastavio da glumi u televizijskoj seriji „Smash“. The Jonas Brothers su se na kratko ponovno ujedinili 2013. godine, nakon čega su se i službeno razišli, zbog razlika u načinju stvaranja muzike.

Nakon raspada grupe, Nik se vratio radu na solo karijeri, te je započeo snimanje svog drugog studijskog albuma. Potpisao je ugovor sa muzičkom kućom Island Records, te objavio album “Nick Jonas” 2014. godine. Album je dospeo u top deset mesta na Bilbordovoj 200 listi, a oba singla su bila u prvih dvadeset na Bilbord Hot 100 lestvici.

Ovaj projekat je ponovno objavljen 2015. godine, pod nazivom „Nick Jonas x2“. To mu je pomoglo da stekne novi javni imidž, nakon čega je proglašen seks simbolom. Objavio je svoj treći studijski album, Last Year Was Complicated, 2016. godine, kroz muzičku kuću „Safehouse Records”, koju je sam finansirao. Album je postao njegov najuspešniji projekat.

Detinjstvo i začeci karijere

Nik je odrastao u Vikofu, Nju Džerziju, pored majke Denis (Denise), učiteljice znakovnog jezika i pevačice, te oca Pola Kevina (Paul Kevin), tekstopisca, muzičara i bivšeg sveštenika, te mlađeg brata Frenkija (Frenkie) i dvojice starije braće, Džoa i Kevina.

Njegova karijera je započela kada ga je poslovni menadžer zapazio u frizerskom salonu. Tada je imao samo šest godina. Počeo je da nastupa u Brodveju, glumeći likove poput Tajni Toma, Litl Džejka i Čip Potsa. Sa dvanaest godina napisao je pesmu „Joy To The Worlds“, uz očevu pomoć, za ulogu u „Lepotica i Zver“. Pesma je kasnije objavljena kroz INO Records, te postaje prvi Nikov singl.

Singl je privukao pažnju Kolumbija Rekordsa, nakon čega je počeo da radi na svom prvom studijskom albumu. Nik je napisao pesme za album, zajedno sa starijom braćom, koji su takođe pevali prateće vokale na albumu.

“Nicholas Jonas” objavljen 2004. godine je pušten u malom tiražu, iako je bilo planova da se objavi i na veliko, koji su naknadno propali. Novom predsedniku Kolumbije Rekordsa, Stivu Grinbergu (Steve Greenberg) se svidio Nikov glas, iako ne i album.

Nakon što je čuo pesmu „Please be mine“, odlučio je da sa Nikom i njegovom braćom formira bend. Tako nastaje “The Jonas Brothers”, grupa koje se prvobitno trebala zvati „Sons of Jonas”. Naredne godine, sa samo 13. godina, Niku je dijagnosticiran dijabetes tipa 1.

Dok su radili na svom prvom albumu, bend je krenuo na turneju 2005. godine. Nastupali su uz Keli Klarkson (Kelly Clarkson), Džesi MekKartnjia (Jesse McCartney) i Bekstrit Bojse (Backstreet Boys).

Prvi singl sa albuma, „Mandy“ objavili su u decembru 2005. godine.

Iako je album trebao da izađe u februaru naredne godine, to se nije dogodilo do avgusta. Za to vreme, braća su počela da se pojavljuju na uvodnim pesmama raznih Dizni kanala, i da ide na turneju sa „Aly and AJ“.

Album „It‘s About Time” nije dobro prošao, budući da muzička kuća nije želela da ga promoviše, izdavši samo 50 hiljada primeraka. Braća su želela da napuste izdavača, ali su 2007. izbačeni iz Kolumbija Rekordsa.

Proboj sa bendom i drugi projekti

Ubrzo posle razdvajanja sa Kolumbija Rekordsom, potvrđeno je da je bend potpisao ugovor sa Holivud Rekordsom. Počeli su da rade na svom drugom albumu, dok su istovremeno sticali popularnost zahvaljujući pojavljivanju na pesmama i TVu.

Grupa je objavila svoj drugi album, nazvan “The Jonas Brothers”, 7. avgusta 2007. godine. Prodat je u više od dva miliona primeraka u Americi. Njihov singl „S.O.S“ dospeo je u prvih 20 na Bilbordovoj Hot 100 lestvici, a prodat je preko 1,5 miliona puta.

Nik i njegova braća su se po prvi put oprobali u glumi, u Diznijevoj seriji „Hana Montana“. Bend je zajedno sa glavnom glumicom Majli Sajrus (Miley Cyrus), izveo pesmu „We Got the Party“, a epizodu je pogledalo preko 10 miliona gledalaca. Zahvaljujući tome, to postaje najgledanija serija ikada.

U maju 2008. godine, Nik i bend dobijaju svoju Dizni seriju, „Jonas Brothers: Living the Dream“.

Nik i njegova braća su debitovali na filmu 2008. godine, u Diznijevom filmu „Camp Rock“. Glumili su pored Demi Lovato (Demi Lovato). Film je postao ogroman uspeh za TV kuću, dobivši preko 8 miliona pregleda. Bend nastavlja da niže uspehe, nakon što su objavili treći studijski album, “A Little Bit Longer” 2008. godine.

Album je dospeo na prvo mesto Bilbordove 200 lestvice, te je prodat u dva miliona primeraka u Americi, zbog čega postaje njihov drugi multiplatinasti album. Glavni singl sa albuma, „Burning Up” takođe je ostvario ogroman uspeh. U to vreme, Nik je bio u vezi sa pevačicom Selenom Gomez (Selena Gomez), koja se pojavila u muzičkom videu singla.

Bend je glumio i u „ Jonas Brothers: The 3D Concert Experience“, koji je objavljen u februaru 2009. godine. Film je postigao finansijski uspeh, te spada u šest najprodavanijih koncert filmova. Grupa počinje da glumi u novom Dizni serijalu, „Jonas“ 2009. godine.

Bend objavljuje svoj četvrti studijski album, nazvan “Lines, Vines and Trying Times”, u julu 2009. godine. Iako se našao na vrhu lestvica, album nije uspeo da nadmaši prodaju prethodnog, prodavši se u manje od milion primeraka u Americi.

Zahvaljujući tome, grupa objavljuje da uzimaju pauzu kako bi se fokusirali na solo karijere. Nik je tada formirao bend „Nick Jonas & the Administration“, potpisavši ugovor sa Holivud Rekordsom kako bi mogao izdati album.

Ni singl benda, a ni album nisu ostali zapaženi. Pored uloge u Les Misérables“, Nik je nastupao i u predstavi „Lak za kosu“ kao Link Larkin. Nastavio je sa glumom, dobivši ulogu u „Camp Rock 2: The Final Jam“ 2010. godine, koji je bio uspešan.

2011. godine, pojavio je se u „Mr. Sunshine“, kao i u epizodi serije „Last Man Standing“.

Nik je glumio u epizodi serije „Smash” kao Lajl Vest (Lyle West), mladi muzičar i televizijska zvezda, koja nastupa u Brodveju. Pojavio je se i u poslednjoj epizodi druge sezone komedije „Submissions Only“. Nastupao je i u mjuziklu „How to Succeed in Business Without Really Trying“, od januara do maja 2012. godine.

Snimio je pet pesama za projekat, koju se objavljene kao ep 2012.

„The Jonas Brothers” su objavili da su započeli rad na svom petom studijskom albumu. Službeno su raskinuli ugovor sa Holivud Rekordsom u maju 2012. godine, te su uspeli da otkupe sva prava na svoju muziku.

Iako je bilo spekulacija da će se Nik pojaviti u 12. sezoni takmičenja „Američki idol“, pevač se ipak našao uz Demi Lovato, kao mentor na „Iks faktoru“. Pored toga, pojavio je se i kao gost u serijalu „Udata za Džonasa“, u kojem su glumili njegov brat Kevin i njegova žena. Serija je prikazala i njihov povratak muzici, te proces stvaranja njihovog petog albuma.

Raspad benda

2013. godine, bend je objavio svoj singl „Pom Poms“ preko vlastite muzičke kuće. Spot za pesmu je snimljen u februaru 2013. godine, u Nju Orlinsu, u Lujizijani, te je premijerno prikazan na E! 2. aprila 2013.

Nik je bio jedan od voditelja Mis Amerike 2013. godine, a zajedno sa braćom je i nastupao kao izvođač. Bend je objavio „First Time“, njihov drugi singl za nadolazeći album. Ubrzo posle toga, otkazali su svoju dugo očekivanu turneju u oktobru, nekoliko dana prije početka, navodeći „duboki razdor u bendu zbog kreativnih razmirica“ kao razlog.

Braća su i službeno potvrdili da se rastaju zauvek, 29. oktobra 2013. godine. Razlaz je doveo i do ukidanja njihovog povratničkog albuma, iako je Nik objavio da će neke pesme biti dostupne publici. Bend je objavio album sa pesmama snimljenim tokom koncerata uživo, na koje su se našle i neke pesme predviđene za peti studijski album.

2014.- do danas

Budući da se bend i službeno razišao, Nik je počeo raditi na svom drugom studijskom albumu. Radio je i kao muzički i kreativni direktor tokom Demi Lovatine turneje, „Neon Lights“. Pored toga što je nadgledao rad garderobe, osvetljenja i aranžmana pesama, pridružio joj je se na pozornici, izvodeći njene tri pesme.

Ubrzo posle toga, pojavio je se u još dve epizode serije „Hawai Five-O“, te je glumio i u seriji „Kingdom“.

Nik se vratio svojoj muzici, objavivši glavni singl „Chains“, kao najavu svog drugog solo albuma. Pesma nije ostvarila značajniji uspeh. 2014. objavio je drugi singl, „Jealous“, koji postaje prvi Nikov singl, kao solo umetnik, koji je dospeo u top deset Bilbordove Hot 100 lestvice.

Pevač je objavio svoj drugi studijski album “Nick Jonas”, kroz muzičku kuću „Island Records”, 10. novembra 2014. godine. Album je dospeo na šesto mesto Bilbordove 200 liste, te je prodat u više od 35 hiljada primeraka, u prvoj sedmici od objavljivanja.

Zahvaljujući uspehu drugog singla, kao i samog albuma, pesma „Chains“ je ponovno objavljena, te je doživela veliki uspeh, i tako postala njegov drugi mulitplatinum singl. Pored toga, Nik je nastavio da se pojavljuje na televiziji. Prvo kao mentor pevačici Kristini Agileri (Christina Aguilera), u osmoj sezoni „The Voice“, a zatim i u filmu erotskom trileru „ Careful What You Wish For “.

Zajedno sa pevačicom Demi Lovato i Filom Mekintajerom (Phil McIntyre), stvorio je produžetak “Island” i „Hollywood” Rekordsa, „Safehouse Records”. Preko nje je objavio svoj novi singl „Levels“ 2015. godine, kao glavni singl ponovnog izdanja debitantskog albuma „Nick Jonas x2“.

Rad na Nikovom trećem albumu započet je početkom 2014. godine. Trebao je biti nazvan Unhinged, ali je naziv u poslednji čas promenjen u „Last Year Was Complicated“ „Close“ pesma, nastala kao saradnja sa Tuve Lu (Tove Lo) je objavljena kao glavni singl albuma, 2016. godine. Pesma je doživela veliki uspeh, dospevši u top dvadeset na Bilbordovoj Hot 100 listi, te je tako postala njegov treći hit na Mejnstrim Top 40 lestvici.

Sam album je objavljen 10. juna, uz generalno pozitivne kritike. Prodat je u 66 hiljada primeraka za vreme prve sedmice od objavljivanja, dospevši na Bilbordovu 200 listu, na broju dva. To će ostati njegovo najzapamćenije postignuće do danas.

„Bacon“ je objavljen kao njegov drugi singl. Budući da je Nik učestvovao u pisanju pesama, dobio je Hol Dejvid Starlajtovu nagradu, u Hali slavnih tekstopisaca. Nakon toga, Nik je učestvovao u turneji „Future Now“ uz Demi Lovato. Turneja je trajala od 29. juna, pa sve do 17. septembra. Nik se nakon toga ponovno vratio glumi, učestvujući u filmu „Goat“, zajedno sa Džejms Frankom (James Franco). Takmičio se i u rep bitci sa Kevin Hartom u oktobru iste godine.

26. maja 2017. godine, Nik je objavio singl „Remember I Told You“, na kojem je gostovala britanska pevačica Anne-Marie, i američki producent i pevač, Majk Posner (Mike Posner). Posle toga, Nik je objavio pesmu „Find You“. Gostovao je i na uvodnoj muzici za film Ferdinand, sa pesmom „Home“, koja je objavljena 20. oktobra.

Pesma je bila nominovana za Golden Globe nagradu, u kategoriji za „Najbolju originalnu pesmu“. U avgustu 2018. godine, u intevjuu za magazin „Tin Vog“, najavio je puštanje saradnje sa Robinom Šulcom (Robin Schulz), na pesmi „Right Now“, koju je napisao zajedno sa Skajlar Grejem (Skylar Grey). Istog meseca je objavljeno da se Nik pridružuje postavi animiranog filma „Ugly Dolls“, zajedno sa pevačicom Keli Klarkson (Kelly Clarkson) i reperom Pitbulom (Pitbull). Film je najavljena za 10. maj 2019. godine.

Imidž

Za vreme ranih početaka svoje karijere, „Jonas Brothers” su posmatrani kao uzor mladim obožavaocima. Privukli su puno pažnje kada su odlučili da počnu nositi prstenje nevinosti, za vreme rada na Dizni kanalu. Nik je kasnije odlučio skinuti prsten, iako je izjavio da mu je pomogao u razvijanju zdravih pogleda na svet.

Nik je nedavno dobio titulu seks simbola, zahvaljujući slikanju za magazin u veoma provokativnim pozama. Pevač je komentarisao titulu, ističući kako je ne prihvata, jer se smatra skromnom i sasvim običnom osobom.

Našao je se i na Okejevoj listi „Najatraktivniji muškarac koji postoji“ 2014. godine, a njegovo slikanje za „Flaunt” je ocenjeno kao „Golišavi trenutak za sećanje“. Dospeo je na deseto mesto Piplsove liste „Najatraktivnijih muškaraca na svetu“ 2015. godine. Sledeće godine dospeo je na šesto mesto Capital FM-ove liste „Najseksipilnijih muškaraca u popu“.

Nikov novi imidž je privukao veliki broj obožavaoca iz LGBTQ zajednice, zbog čega je oduševljen, kako je izjavio. Ipak, neki njegovi komentari i intervjui su kritikovani zbog navodno lošeg stava prema gej ljudima, što je pevač demantovao.

Niku je sa samo trinaest godina dijagnostikovan dijabetes tipa 1, zbog čega je morao da koristi inzulinsku pumpicu. Zbog toga je osnovao „Promena za decu“ dobrotvornu organizaciju, čiji cilj je prikupljanje novca i podizanje svesti o bolesti, uz pomoć čak pet partnera.

Pored toga, započeo je saradnju i sa “Washington Nationals” bejzbol timom, kako bi podržao brigu o deci u Nacionalnom medicinskom centru u Vošingtonu. 6. avgusta 2008. godine, Bajerov centar za lečenje od dijabetesa, je započeo partnerstvo sa Nikom, promovišući ga u ambasadora. Njegov cilj je da osvesti mlade ljude na koji način mogu pobediti dijabetes.

2010. godine, Nik je volontirao za fondaciju „Do Something“, nudeći svoje vreme svima koji su donirali hlače za kampanju. Naknadno, snimio je PSA, ovog puta kako bi podržao fondaciju u kampanji za poboljšanje edukacije na temu muzike u školama.

Član je i Nacionalnog liderskog društva mladih, zajedno sa Džordin Sparksom (Jordin Sparks), Ženeviv Rajan (Genevieve Ryan) i Brodi Konoverom (Brodi Conover).

Privatni život

Budući da je veoma strastven oko muzike, ne čudi što zna da svira električnu i akustičnu gitaru, kao i bubnjeve i klavir. Pored toga, obožava i sport, te tako igra bejzbol, američki fudbal i tenis.

Nakon saradnje na seriji Hana Montana, Nik je započeo ljubavnu vezu sa glumicom i pevačicom Majli Sajrus. Njihova veza trajala je od 2006. do decembra 2007. godine. Odmah posle toga, pevač je započeo vezu sa Selenom Gomez, a raskinuli su nakon što je došlo do razmirica između pevačica.

2011. bio je u vezi sa pevačicom Deltom Gudrem (Delta Gudrem), koja je osam godina starija od njega. Dve godine kasnije bio je u ozbiljnoj vezi sa Mis univerzuma iz 2012. godine, ali je konačno odlučio da se skrasi tek 18. jula 2018. godine, nakon što je zaprosio glumicu Prijanku Čopru (Priyanka Chopra), u Londonu, na njen rođendan. Par je zaruke proslavio u Mumbaju.

Diskografija

Albumi

 • Nicholas Jonas ‎(CD, Album) 2004.
 • Nick Jonas 2014.
 • Last Year Was Complicated 2016.

Singlovi i EP

 • Joy To The World (A Christmas Prayer) 2002.
 • Dear God 2004.
 • Time For Me To Fly 2004.
 • Nick Jonas* Feat. Tinashe – Jealous 2014.
 • Chains 2014.
 • Wilderness 2014.
 • Numb 2014.
 • Teacher 2014.
 • Levels 2015.
 • Sage The Gemini Featuring Nick Jonas* – Good Thing 2015.
 • Nick Jonas* Feat. Tove Lo – Close 2016.
 • Nick Jonas* & Nicki Minaj – Bom Bidi Bom 2017.
 • Home 2017.
 • Nick Jonas* & Robin Schulz – Right Now 2018.
 • Bacon Unknown

Filmografija

Filmovi

 • 2008. Best of Both Worlds Concert
 • 2009. Jonas Brothers: The 3D Concert Experience
 • 2009. Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
 • 2010. Les Misérables: 25th Anniversary Concert
 • 2015. Careful What You Wish For
 • 2016. Goat
 • 2017. Demi Lovato: Simply Complicated
 • 2017. Jumanji: Welcome to the Jungle
 • 2019. Chaos Walking
 • 2019. UglyDolls Lou
 • 2019. Midway

Televizija

 • 2007. Hannah Montana
 • 2008. Camp Rock Nate Gray
 • 2009–10. Jonas Nick Lucas
 • 2010. Camp Rock 2: The Final Jam
 • 2011. Mr. Sunshine
 • 2011. Last Man Standing
 • 2012. Smash
 • 2012. Submissions Only
 • 2013–15. Hawaii Five-0
 • 2014–17. Kingdom
 • 2015. Scream Queens

Rijalitiji

 • 2008–10. Jonas Brothers: Living the Dream
 • 2009. Band in a Bus
 • 2012. The X Factor
 • 2012–13. Married to Jonas
 • 2015. The Voice Himself
 • 2016. CMT Crossroads
 • 2016. Running Wild with Bear Grylls

Nik Džonas (Nick Jonas) na društvenim mrežama

FacebookNik @ Facebook
InstagramNik @ Instagram
TwitterNik @ Twitter
YoutubeNik @ YouTube
IMDBNik @ IMDB