Nora Roberts

Kratke informacije

Ime i prezimeNora Roberts
Datum rođenja10. oktobar 1950.
Mesto rođenjaSilver Springs (Merilend)
DržavaSAD
PrebivališteBoonsboro (Merilend)
ZanimanjePisac

Biografija

Nora Roberts je američki bestseler pisac sa preko 213 ljubavnih romana. Piše kao J.D. Robb za seriju knjiga “U smrti” (“In Death”), a takođe piše pod pseudonimima Džil Marč (Jill Martch) te za publikacije u Velikoj Britaniji kao Sara Hardesti (Sarah Hardesty). Prvi je pisac koji je ušao u Dvoranu slavnih (Hall of Fame) Ljubavnih pisaca u Americi. Od 2011. godine njeni romani bili su ukupno 861 nedelju na Njujork Tajms (New York Times) bestseler listi, a od toga 176 sedmica su bili na prvom mestu.

Živi u Bonsboru u Merilendu (Maryland) u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Detinjstvo

Nora Roberts je rođena kao Eleanor Marie Robertson 10. oktobra 1950. godine u Silver Springu u Merilendu u Sjedinjenim Američkim Državama kao najmlađa od petoro dece u porodici.

Irskog je porekla, s obzirom da joj oba roditelja imaju irske korene. Nora sebe opisuje kao irsku ženu „jedan kroz jedan“. Članovi njene porodice strastveni čitaoci pa su knjige uvek bile važan deo njenog života.

Iako je uvek izmišljala neke priče u svojoj glavi, Nora kao dete nije pisala, osim školskih eseja. Tvrdi da je „dobro lagala, a u neke njene laži njena majka još uvek veruje“.

Karijera pisca

Sa pisanjem je počela tokom snežne oluje u februaru 1979. godine dok je bila zatvorena u kući sa dva mala dečaka. Robertsova kaže da je sa snegom visine od tri stope, smanjenim zalihama čokolade i bez obdaništa, nije imala drugog posla.

Kada je prvi put zapisivala ideje zaljubila se u proces pisanja. Veoma brzo je napravila šest rukopisa. Rukopise je predala Harlekinu (Harlequin) vodećem izdavaču ljubavnih romana, ali je više puta odbijena.

Robertsonova kaže da je standardno odbijanje dobila nekoliko pita, a potom je usledilo i njeno „omiljeno“ odbijanje svih vremena – dobila je nazad svoj rukopis sa malom ceduljicom na kojoj piše da je njen rad obećava, da je priča veoma zabavna i dobro napisana. Međutim, tada su već imali svog američkog pisca. To je bila Dženet Dejli (Janet Dailey).

Delijeva je kasnije upletena u skandal sa plagijatima u kojem je na kraju priznala da je ukrala nešto od Norinih radova.

Žrtva plagijarizma

Pisac ljubavnih bestselera, Dženet Dejli, je 1997. godine priznala da je u više navrata plagirala radove Nore Roberts. Ovo je obelodanjeno kada je jedan čitalac pročitao „Slatku osvetu“ („Sweet revenge“) Robertsove i „Notorious“ Dejlijeve. Čitalac je primetio nekoliko sličnosti i objavio ih na internetu.

Robertsova je tužila Dejlijevu koja je na kraju priznala plagiranje i pripisala to psihološkom poremećaju, a dve njene knjige su povučene jer je u njima koristila Norine ideje.

U aprilu 1998. godine Dejliova se nagodila na sudu. Nora je novac od nagodbe donirala raznim literarnim akcijama uključujući i organizaciju Literarni volonteri Amerike.

Pseudonimi

Eleanor Marie Robertson piše i pod psedonimima Nora Roberts, J.D. Robb, Džil Marč, Sara Hardesti i drugim.

Nora Roberts

„Siluet buks“ („Silhouette books“) novi izdavač pojavljuje se 1980. godine kako bi iskoristio more rukopisa mnogih američkih pisaca koje je Harlekin odbio. Robertsova je tada dobila priliku i udomaćila se u ovoj izdavačkoj kući gde je svoj prvi roman „Ajriš torouvbred“ („Irish thoroughbred“) objavila 1981. godine.

Iskoristila je pseudonim Nora Roberts, skraćeni oblik njenog pravog imena, jer je pretpostavila da svi pisci ljubavnih romana imaju umetnička imena.

Između 1982. i 1984. godine Nora je napisala 23 romana za ovu izdavačku kuću.

1985. godine objavljuje se prvi roman „Playing the odds“ iz „Mekgregor“ (Macgreor) porodične serije. Knjiga je odmah postala bestseler.

Godine 1987. počela je pisati pojedinačne naslove za „Bantam“. Pet godina kasnije prelazi u „Putnam“ kako bi pisala pojedinačne naslove u tvrdim povezima, kao i u originalnim mekim povezima.

Sa svojim četvrtim izdanjem u tvrdom povezu 1996. godine „Montana skaj“ („Montana sky“) došla je na listu bestselera tvrdih poveza knjiga.

Robersova je nastavila da izađe pojedinačne naslove u mekim povezima. I danas povremeno piše kratke ljubavne romane.

Njena povezanost sa kratkim ljubavnim romanima dolazi iz perioda kada je bila mlada majka sa dva sina i malo vremena za čitanje. Seća se tačno kako je želela da čita, ali nije imala vremena da čita knjige sa mnogo stranica.

Robertsova i njena karijera su opisane u knjizi Pamele Redžis (Pamela Regis) „Prirodna istorija ljubavnih romana“ („A natural history off the romance novel“). Pamela Noru naziva majstorom za formu ljubavnih romana jer ona ima uho za dijalog, spretnost da stvara zanimljive scene i neodoljive likove.

J.D. Robb

Nora je dugo želela da piše napete ljubavne romane u stilu Meri Stjuart (Mary Stewart). Ali se na insistiranje njenog agenta koncentrisala na savremene klasične ljubavne romane gradeći tako pratnju čitalaca.

Nakon prelaska u „Putnam“ izdavačka kuća je brzo shvatila da ne može ići u korak sa Norinim plodnim učinkom.

Predložili su joj da stvori drugi pseudonim kako bi mogli izdavati više njenih radova godišnje.

Njen agent Ejmi Berkover ubedila je izdavače da dozvole Robertsovoj da piše napete ljubavne romane pod novim imenom. Njen prvi napeti ljubavne roman je izdat 1995. godine pod pseudonimom J.D. Robb. Inicijali J.D. su uzeti po njenim sinovima Denu i Džejsonu dok je Robb skraćeno od Roberts.

Prvo je odlučila da koristi pseudonim J.D. Mekgregor, ali malo pre publikacije je otkrila da drugi autor već koristi taj pseudonim.

Kao J.D. Robb Robertsova je objavila seriju futurističkih naučno fantastičkih policijskih romana. Ove knjige kao deo serije „U smrti“ predstavljaju detektivku Iv Dalas (Eve Dallas) i njenog muža Rorka (Roarke) i smešteni su u Njujork (New York) sredinom 21. veka.

Uprkos naglasku na rešavanje zločina u svakoj od knjiga opšta ili globalna tema serije je razvoj odnosa između Iv i Rorka. Kada je serija „U smrti“ počela ni serija ni njen izdavač nisu priznali da je ona autor.

Nadali su se da će serija zahvaljujući samo svojim zaslugama stvoriti svoje obožavaoce. Nakon objavljivanja 18 romana serije „U smrti“ „Putnam“ je objavio i 19 „Razvodojeni u smrtima“ („Divided in death“) kao prvu u tvrdom povezu.

Ta knjiga je postala prvi Norin roman bestseler u 2004. godini.

Drugi pseudonimi

Za magazin „Meodije ljubavi“ („Melodies of love“) napisala je priču pod pseudonimom Džil Marč.

Robertsova je takođe poznata kao Sara Hardesti. Kada je serija „Rođena u“ („Born in“) objavljena u Britaniji nosila je to ime umesto Nora Roberts.

Proces nastanka romana

Robertsova je jednom rekla „bićete nezaposleni ako stvarno mislite da treba da sedite i čekate da vam inspiracija sleti na rame.“ Poznato je da se ona koncentriše na jedan roman i piše osam sati svakog dana, čak i kada je na godišnjem odmoru.

Umesto da počne sa skiciranjem, odnosno osmišljanjem svog romana, Nora ustvari predviđa ključne događaje, likove ili scene. Posle toga piše kratki prvi nacrt koji ima osnovne elemente priče. Nakon prvog nacrta Nora se vraća na početak romana. Drugi nacrt obično dobije dodatne detalje, boju i teksturu, kao i malo dublje proučavanje likova. Zatim izvodi završne radove na romanu pre nego što ga pošalje svom agentu Ejmi Berkover (Amy Berkower).

Često piše triologije, završavajući tri knjige zaredom, kako bi mogla ostati sa istim likovima.

Kad je u mogućnosti isto radi i sa serijom „U smrti“ pišući tri zaredom pre nego se vrati na savremene romanse. Njene triologije se sve izdaju u mekom povezu jer Nora veruje da je za čitaoce previše da čekaju na tvrdi povez.

Robertsova najviše istraživanja obavi preko interneta, jer ima averziju prema letenju. Ona je vatreni fan bejzbola i nekoliko puta e dobila priznanja od lokalnog niželigaškog tima „Hegerstaun sansa“ („Hagerstown Suns“).

Uspeh

Robertsova je 1996. godine prešla stoti roman sa „Montana skaj“, a 2012. godine to je udvostručila sa romanom „Svedok“ („The witness“)

1999. i 2000. godine četiri od pet romana koje US Today navodi kao najprodavanije ljubavne romane godine napisala je Nora Roberts. Prvi put se pojavila na listi bestselera Njujork Tajmsa (New York Times) 1991. godine, a od 1991. do 2001. godine 68 puta se pojavila na ovoj listi.

Od 1999. godine svaka knjiga koju je Robertsova napisala se našla na listi bestselera Njujork Tajmsa. Čak 124 od ovih naslova nalazili su se i na listi Tajmsa (Times), od kojih su njih 29 odmah došli na prvo mesto. Od 24. januara 2013. godine njeni romani su ukupno proveli 948 sedmica na listi bestselera Njujor Tajmsa, a 148 sedmica na prvom mestu.

Od 9. januara 2009. godine odštampano je 400 miliona primeraka njenih knjiga, a 12 miliona je prodato samo u 2005. godini. Njeni romani su objavljeni u 35 država.

Kao jedan od osnivača „Ljubavni pisci Amerike“ („Romance Writers of America“) Robertsova se prva našla u Dvorani slavnih (Hall od Fame) te organizacije.

1997. godine dobila je nagradu za životno delu od organizacije „Ljubavni pisci Amerike“ koja je 2012. godine preimenovana u „Nora Roberts životno djelo“.

Dva njena romana „Sanctuary“ i „Magic“ su ekranizovani. 2007. godine „Lifetime television“ je adaptirala četiri njena romana u filmove. To je bilo prvi put da je ova televizija adaptirala više knjiga jednog autora.

Posle toga, četiri dodatna filma su objavljena u četiri subote zaredom u martu i aprilu 2009. godine.

„Tajm“ („Time“) je imenovao Noru kao jednu od njihovih 100 najuticajnijih ljudi u 2007. godini.

Privatni život i obrazovanje

Pohađala je katoličku školu, a časnim sestrama pripisuje zasluge jer su joj usadile osećaj za disciplinu.

Prvi brak

Tokom druge godine srednje škole Nora se prebacila u lokalnu javnu školu „Montgomeri Bler“ („Montgomery Blair“), gde je upoznala svog prvog muža Ronalda Aufdem-Brinkea. Par se venčao bez pristanka njihovih roditelja koji su se protivili ovom braku. Venčali su se 1968. godine, odmah kada je Nora završila srednju školu.

Novopečeni bračni par se skrasio u Bunsboru (Boonsboro) u Merilendu. Njen muž je radio u limarskoj radnji njegovog oca, pre nego što se pridružio radnji njenih roditelja u kompaniji za rasvetu čiji su vlasnici bili Robertsonovi.

Rodila je dva sina Dena (Dan) i Džejsona (Jason).

Njihov brak se završio razvodom 1983. godine.

Drugi brak

Nora je upoznala njenog drugog muža Brusa Vajldera (Bruce Wilder) u julu 1985. godine. Brus je bio stolar i upoznali su se kada je trebalo da Nori napravi police za knjige. Njen muž poseduje i vodi knjižaru u Bunsborou koja se zove „Turn the page books“.

Takođe, radi kao fotograf i snimatelj sadržaja za odrasle. Vajlderovi takođe poseduju istorijski hotel „Bun“ („Bone“) koji je renoviran nakon požara u februaru 2008.

Bibliografija

1981

 • Irish Thoroughbred

1982

 • Blithe Images
 • Heart’s Victory
 • Island of Flowers
 • Melodies of Love
 • Search For Love
 • Song of the West

1983

 • From This Day
 • Her Mother’s Keeper
 • Once More with Feeling
 • Reflections
 • Dance of Dreams
 • This Magic Moment
 • Tonight and Always
 • Untamed

1984

 • Endings and Beginnings
 • First Impressions
 • The Law is a Lady
 • Less of a Stranger
 • A Matter of Choice
 • Opposites Attract
 • Promise Me Tomorrow
 • Rules of the Game
 • Storm Warning
 • Sullivan’s Woman

1985

 • Boundary Lines
 • Dual Image
 • Night Moves
 • Partners
 • Playing the Odds
 • Tempting Fate
 • All the Possibilities
 • One Man’s Art
 • The Right Path
 • Summer Desserts

1986

 • Affaire Royale
 • The Art of Deception
 • Home for Christmas
 • Lessons Learned
 • Second Nature
 • Risky Business
 • One Summer
 • Treasures Lost
 • A Will and a Way

1987

 • Command Performance
 • For Now, Forever
 • Hot Ice
 • Mind Over Matter
 • The Playboy Prince
 • Sacred Sins
 • Temptation

1988

 • Brazen Virtue
 • Irish Rose
 • The Last Honest Woman
 • Dance to the Piper
 • Skin Deep
 • Local Hero
 • Name of the Game
 • Rebellion

1989

 • Loving Jack
 • Best Laid Plans
 • Gabriel’s Angel
 • Impulse
 • Lawless
 • Sweet Revenge
 • Time Was
 • The Welcoming

1990

 • In From the Cold
 • Public Secrets
 • Taming Natasha
 • Times Change
 • Without a Trace

1991

 • Courting Catherine
 • A Man for Amanda
 • For the Love of Lilah
 • Genuine Lies
 • Luring a Lady
 • Night Shift
 • Night Shadow
 • Suzanna’s Surrender

1992

 • Captivated
 • Entranced
 • Carnal Innocence
 • Charmed
 • Divine Evil
 • Honest Illusions
 • Unfinished Business
 • Cordina’s Crown Jewel

1993

 • Falling for Rachel
 • Nightshade
 • Private Scandals

1994

 • All I Want for Christmas
 • The Best Mistake
 • Born in Fire
 • Convincing Alex
 • Hidden Riches
 • Night Smoke

1995

 • Born in Ice
 • Naked in Death
 • Glory in Death
 • The Return of Rafe MacKade
 • The Pride of Jared MacKade
 • True Betrayals

1996

 • Born in Shame
 • The Calhoun Women (compilation: Courting Catherine, A Man for Amanda, For the Love of Lilah, and Suzanna’s Surrender)
 • Daring to Dream
 • The Heart of Devin MacKade
 • The Fall of Shane MacKade
 • From the Heart (compilation: Tonight and Always (1983), A Matter of Choice (1984), and Endings and Beginnings (1984))
 • Immortal in Death
 • Megan’s Mate
 • Montana Sky
 • Rapture in Death

1997

 • Hidden Star
 • Captive Star
 • Ceremony in Death
 • Holding the Dream
 • Finding the Dream
 • The MacGregor Brides
 • Sanctuary
 • The Stanislaski Sisters: Natasha and Rachel (compilation: Taming Natasha (1990) and Falling for Rachel (1993))
 • Vengeance in Death
 • Waiting for Nick

1998

 • The Calhoun Women: Catherine and Amanda (compilation: Courting Catherine (1991) and A Man for Amanda (1991) )
 • The Calhoun Women: Lilah and Suzanna (compilation: For the Love of Lilah (1991) and Suzanna’s Surrender (1991) )
 • Holiday in Death
 • Homeport
 • The MacGregors: Serena ~ Caine (compilation: Playing the Odds (1985) and Tempting Fate (1985) )
 • The MacGregor Grooms
 • Midnight in Death
 • The Reef
 • Rising Tides
 • Sea Swept
 • Secret Star
 • Spellbound
 • Three Complete Novels (compilation: Born in Fire (1994), Born in Ice (1995), and Born in Shame (1996) )
 • The Winning Hand

1999

 • Conspiracy in Death
 • The Donovan Legacy (compilation: Captivated, Entranced, and Charmed (all 1992) )
 • Legacy (1-3 of 4)
 • Enchanted
 • Ever After
 • Inner Harbor
 • Jewels of the Sun
 • Loyalty in Death
 • The MacGregors: Alan ~ Grant (compilation: All the Possibilities and One Man’s Art (both 1985) ) The MacGregors: Daniel ~ Ian (compilation: For Now, Forever (1997) and In from the Cold (1990) ), The MacGregors (5 of 9)
 • The Perfect Neighbor
 • River’s End
 • Three Complete Novels (compilation: Daring to Dream (1996), Holding the Dream (1997), and Finding the Dream (1997) )

2000

 • Carolina Moon
 • „Christmas in Ardmore“
 • „Christmas with the Quinns”
 • Heart of the Sea
 • In Dreams
 • Irish Hearts (compilation: Irish Thoroughbred (1981) & Irish Rose (1988)), Irish Hearts (1 & 2 of 3)
 • Irish Rebel
 • Judgment in Death
 • Night Shield
 • Night Tales (compilation: Night Shift (1991), Night Shadow (1991), Nightshade (1993), and Night Smoke (1994) )
 • The Stanislaski Brothers: Mikhail and Alex (compilation: Luring a Lady (1991) and Convincing Alex (1994) )
 • Tears of the Moon
 • Three Complete Novels (compilation: Honest Illusions (1992), Private Scandals (1993), and Hidden Riches (1994) )
 • Witness in Death

2001

 • Betrayal in Death
 • Chapter 2
 • Considering Kate
 • Dance Upon the Air
 • Heaven and Earthd
 • Interlude in Death
 • Midnight Bayou
 • Reflections and Dreams (compilation: Reflections and Dance of Dreams (both 1983) )
 • Seduction in Death
 • Three Complete Novels (compilation: True Betrayals (1996), Montana Sky (1996), and Sanctuary (1997) )
 • Time and Again (compilation: Time Was (1989) and Times Change (1990) )
 • The Villa
 • Winter Rose

2002

 • Chesapeake Blue
 • Cordina’s Crown Jewel
 • Cordina’s Royal Family (compilation: Affaire Royale (1986), Command Performance (1987), and The Playboy Prince (1987) )
 • Dangerous (compilation: Risky Business (1986), Storm Warning (1984), and The Welcome (?) )
 • Face the Fire
 • Going Home (compilation: Mind Over Matter (1987), Unfinished Business (1992), and Island of Flowers (1982) )
 • A Little Magic (compilation: Spellbound (1998), Ever After (1999), and In Dreams (2000) )
 • Purity in Death
 • Reunion in Death
 • Summer Pleasures (compilation: One Summer and Second Nature (both 1986) )
 • Table for Two (compilation: Summer Desserts (1985) and Lessons Learned (1986) )
 • Three Fates
 • A World Apart

2003

 • Birthright
 • Engaging the Enemy (compilation: A Will and A Way (1986) and Boundary Lines (1985) ), Silhouette
 • Imitation in Death
 • Irish Born (compilation: Born in Fire (1984), Born in Ice (1985), and Born in Shame (1986); compare Three Complete Novels (1998) )
 • Key of Knowledge
 • Key of Light
 • Love by Design (compilation: Loving Jack, Best Laid Plans, and Lawless (all 1989))
 • Mysterious (compilation: Search for Love (1982), This Magic Moment (1983)
 • Portrait in Death,
 • Remember When (original compilation: „Big Jack“ (Robb) and „Hot Rocks“ (Roberts)
 • Suspicious (compilation: Partners (1985), The Art of Deception (1986), and Night Moves (1985))
 • Truly, Madly Manhattan (compilation: Dual Image (1985) and Local Hero (1988))
 • Two of a Kind (compilation: Impulse (1989) and The Best Mistake (1994))
 • The Witching Hour

2004

 • Blue Dahlia
 • Born O’Hurley (compilation: The Last Honest Woman and Dance to the Piper (both 1988) )
 • Charmed & Enchanted (compilation: Charmed (1992) and Enchanted (1999) )
 • Divided in Death
 • The Gift (compilation: Home for Christmas (1986) and All I Want for Christmas (1994) )
 • A Little Fate (compilation: Winter Rose (2001), A World Apart (2002) and The Witching Hour (2003) )
 • Lovers & Dreamers (compilation: Daring to Dream (1996), Holding the Dream (1997), and Finding the Dream (1997))
 • The MacKade Brothers: Devin and Shane (compilation: The Heart of Devin MacKade and The Fall of Shane MacKade (both 1996) )
 • The MacKade Brothers: Rafe and Jared (compilation: The Return of Rafe MacKade and The Pride of Jared MacKade (both 1995) )
 • Northern Lights
 • Reunion (compilation: Once More with Feeling (1983) and Treasures Lost, Treasures Found (1986) )
 • Visions in Death
 • Winner Takes All (compilation: Rules of the Game (1984) and The Name of the Game (?, 1988) )
 • With Open Arms (compilation: Song of the West (1982) and Her Mother’s Keeper (1983) )
 • Wolf Moon

2005

 • Black Rose
 • Blue Smoke
 • The Calhouns: Catherine, Amanda, & Lilah (compilation: Courting Catherine, A Man for Amanda, and For the Love of Lilah (all 1991) )
 • The Calhouns: Suzanna and Megan (compilation: Suzanna’s Surrender (1991) and Megan’s Mate (1996))
 • Night Tales (compilation: Night Shift and Night Shadow (both 1991) )
 • Night Tales (compilation: Nightshade (1993) and Night Smoke (1994) )
 • Night Tales (compilation: Night Shield (2000) and Night Moves (1985) )
 • O’Hurley’s Return (compilation: Skin Deep (1988) and Without a Trace (1990) )
 • Origin in Death

Red Lily

 • Rules of Play (compilation: Opposites Attract (1984) and The Heart’s Victory (?, 1982) )
 • Spellbound
 • Survivor in Death
 • 2006
 • Angels Fall
 • Cordina’s Royal Family: Bennett & Camilla (compilation: The Playboy Prince (1987) and Cordina’s Crown Jewel (1992) )
 • Cordina’s Royal Family: Gabriella & Alexander (compilation: Affaire Royale (1986) and Command Performance (1987) )
 • Dance of the Gods
 • Dream Makers (compilation: Untamed (1983) and Less of a Stranger (1984) )
 • Memory in Death
 • Morrigan’s Cross
 • The Quinn Brothers: Cam & Ethan (compilation: Sea Swept and Rising Tides (both 1998) )
 • The Quinn Legacy: Phillip & Seth (compilation: Inner Harbor (1999) and Chesapeake Blue (2002) )
 • Valley of Silence
 • Innocent in Death

2007

 • Blood Brothers
 • Creation in Death
 • Irish Dreams (compilation: Irish Rebel (2000) and Sullivan’s Woman (1984) )
 • Irish Hearts (compilation: Irish Thoroughbred (1981) and Irish Rose (1988) )
 • Stars (compilation: Hidden Star (1997) and Captive Star (1997) )
 • The MacGregors: Robert ~ Cybil (compilation: The Winning Hand (1998) and The Perfect Neighbor (1999) )

2008

 • First Impressions (compilation: „First Impressions“ (1984) and „Blithe Images“ (1982) )
 • The Hollow
 • The Pagan Stone
 • Salvation in Death
 • Strangers in Death
 • Three in Death (compilation: „Interlude in Death“ (2001), „Midnight in Death“ (1998), and „Haunted in Death“ (2006) )
 • Treasures (compilation: „Secret Star“ (1998) and „Treasures Lost, Treasures Found“ (1986) )
 • Tribute

2009

 • Bed of Roses
 • Black Hills
 • Kindred in Death
 • The Law of Love (compilation: „Lawless“ (1989) and „The Law is a Lady“ (1984) )
 • ‘Missing in Death
 • Promises in Death
 • Vision In White
 • Windfall (compilation: „Impulse“ (1989) and „Temptation“ (1984) )
 • Worth the Risk (compilation: „Partners“ (1985) and „The Art of Deception“ (1986) )

2010

 • Fantasy in Death
 • Hot Rocks
 • Big Jack
 • Savor the Moment
 • The Search
 • Indulgence in Death
 • Possession in Death
 • Happy Ever After
 • Secrets and Sunsets, (compilation: „Risky Business“ (1986) and „Mind Over Matter“ (1987) )

2011

 • Treachery in Death
 • Chasing Fire,
 • Time of Death (compilation: „Eternity in Death“ (2007), „Ritual in Death“ (2008), „Missing in Death“ (2009))
 • New York to Dallas
 • Chaos in Death
 • The Next Always
 • 2012
 • Celebrity In Death
 • The Witness
 • The Last Boyfriend
 • Delusion in Death
 • The Perfect Hope

2013

 • Calculated In Death
 • Whiskey Beach
 • Thankless in Death
 • Taken in Death
 • Dark Witch

2014

 • Concealed in Death
 • Shadow Spell
 • The Collector
 • Blood Magick
 • Festive in Death

2015

 • Obsession in Death
 • The Liar
 • Devoted in Death
 • Stars of Fortune

2016

 • Brotherhood in Death
 • The Obsession
 • Bay of Sighs
 • Apprentice in Death
 • Island of Glass

2017

 • Echoes in Death
 • Come Sundown
 • Secrets in Death
 • Year One

2018

 • Dark in Death
 • Shelter in Place

Nora Roberts na društvenim mrežama

FacebookNora @ Facebook