Premil Jovanović Rimski

Kratke informacije

Ime i prezimePremil Jovanović Rimski
Datum rođenja12. novembar 1987.
Mesto rođenjaLeskovac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeReper, treper

Biografija

Premil Jovanović poznatiji kao Rimski je srpski reper, treper. Rođen je 12. novembra 1987. godine u Leskovcu. Živi i radi u Beogradu.

Pesma „Izrael i Palestina“ bila je prekretnica u njegovoj muzičkoj karijeri. Za njega kažu da je jedan od prvih repera, trepera na ovim prostorima i da je novi zvuk na ove prostore doneo upravo on sa ovom pesmom.

„Moj put“, „Pobednik“, „Crne kiše“, „Bye, bye“, „Oči boje viskija“, samo su neke od njegovih pesama koje broj milionske preglede na Jutjubu (YouTube).

Rimski nastupa sa reperom, treperom Koronom (Corona) sa kojim čini dvojac pod nazivom 2 kajle (2 kajle Show). Odlično se slažu i zajedno su osnovali izdavačku kuću KDM Ekskluziv. (KDM Excluzive).

Početak muzičke karijere

Od svoje 14 godine bavi se muzikom. Voleo je da sluša rep pesme. Počeo je da piše pesme, da rimuje i tako je dobio nadimak Rimski. To ime kasnije je koristio i kao svoje umetničko ime. Iako mnogi misle da je ime dobio po gradu Rimu u Italiji, on je više puta objasnio da Rimski „nema veze sa Rimom“.

Pesmom „Mafijaš“ koju je uradio sa X-planeom skrenuo je pažnju na svoj rad 2009. godine. Iste godine došle su pesme „Sve je u redu batice“ i „Mojne da chashpi“. Zatim je stigla i pesma „Kao mi“ sa Koronom (Corona) i Dunđom.

Sve to nije bilo dovoljno da bi Rimski mogao da živi od muzike. U tom periodu dosta je bio u inostranstvu od Holandije do SAD. U Americi je bio sa reperom Koronom, koji je njegov sugrađanin iz Leskovca, tada su se bolje upoznali, a kasnije su nastavili svoju saradnju.

Rimski je u jednom intervjuu rekao da nije bilo nimalo lako odrastati na jugu Srbije i sanjati o uspehu, ali su Korona i on ipak uspeli.

Prekretnica u karijeri pesma „Izrael i Palestina“

Rimski je čuo jedan sasvim drugačiji bit (beat) Filipa Mlađenovića koji ga je oduševio. Napisao je tekst „Izrael i Palestina“ i snimio ovu pesmu u muzičkom studiju „South Side“. Objavljena je 12. novembra 2013. godine.

Pesma je, kako je rekao, došla u najtežem periodu njegovog života. Sve nade je položio u nju i dao svoj maksimum. Želeo je da to odlično zvuči u studiju, ali i da uradi originalan trep rep spot, radio je na marketingu. Spot je snimio u Holandiji. Publika je odlično prihvatila ovu pesmu i otvorila mu sva vrata.

Rimski je rekao da mu je tada bilo najbitnije da ljudi čuju njegovu novu pesmu i da vide na koji način je sve urađeno. Rekao je da je Filip bukvalno „razvalio“ taj bit. Sav taj trud se isplatio.

S obzirom da je ova pesma odlično prošla, Rimski je odlučio da sve pesme koje snimio ranije u svojoj karijeri, objedini u svoj prvi album pod nazivom „Sabrana nedela“. Reč je o pesmama koje su nastale do 2011. godine. Njegov rad primetili su u izdavačkoj kući „Basiviti“ i on je postao njihov član.

Posle toga snimio je duetsku pesmu sa Koronom pod nazivom „Geto glamur“.

Album godine „Moj put“

Njegov prvi zvanični studijski album sa novim pesmama izlazi 2014. godine pod nazivom „Moj put“. Za ovaj album dobio je priznanje rep album godine što mu je dalo dodatni podstrek za razvoj dalje muzičke karijere.

Rimski kaže da je taj album obeležila emocija. Tada je osećao veliku bol, bilo mu je teško i to se odrazilo na tekstove i muziku na ovom albumu. Pesmu „Moj put“ mnogi smatraju za jednu od najemotivnijih rep trep pesama. Rimski je rekao da je ova pesma nastala kada je bio mnogo pijan. Sve je išlo jedno za drugim, samo se sklapalo, a pesma je nastala za manje od tri sata. Produkciju, mix i mastering za ovu pesmu uradio je Coby, a Rimski je napisao tekst.

Osim pesme „Moj put“, na ovom albumu našle su se i pesme „Zauvek“, „Neko“, „2001“, „I don’t give a fuck“, „Brate moj“, „Nadiranje“, „Danas“, „Prokleto sam“ i druge.

Posle ovog albuma, Rimski počinje intenzivno da sarađuje sa Leskovčanima Koronom, Filipom i Petrom. Oni su pokrenuli svoju izdavačku kuću KDM.

Posle toga je iste godine izašao još jedan njegov singl „Pobede“. Sa Koronom je snimio dve duetske pesme „Napetost raste“ i „Nova era“.

U 2015. godini objavljuje svoj EP „Hustle Grad“ na kojem je objavljena u pesma „Pobednik“ koju je snimio sa Koronom. Ova pesma je postigla veliki uspeh i proglašena je za rep hit 2016. godine. Te godine Rimski je nastupio i na prestižnom muzičkom festivalu Exit.

Sa pevačicom Teom Tairović snimio je pesmu „Idu dani“ koja je objavljena u septembru 2017. godine.

Saradnja sa Tanjom Savić

Rimski i Korona sasvim slučajno otpočeli su saradnju sa folk pevačicom Tanjom Savić. Mnogi su im tada zamerali jer su se okrenuli komercijalnijoj muzici. Rimski je rekao da je saradnja sa Tanjom bila maksimalno korektna i da im je donela još veći uspeh. U početku im je bila neobična i sama pomisao da u njihovu izdavačku kuću KDM dođe folk pevačica.

Rimski i Korona sa Tanjom su snimili pesmu „Oči boje viskija“ koja se pevala u svim klubovima širom bivše Jugoslavije. Pesma je objavljena za izdavačku kuću IDJ Videos, a samo na njihovom Jutjub kanalu trenutno (februar 2021.) ima više od 48 miliona pregleda. Skoro pa isti uspeh doživela je i sledeća pesma koju je ovaj dvojac uradio sa Tanjom pod nazivom „Zločin bez kazne“.

Na ovim pesmama, kao i na svim koje će uslediti, muziku i aranžman je uglavnom radio Filip Mladenović.

S obzirom na veliki uspe koje su postigle pesme koje su uradili sa Tanjom, dogovorili su se da urade njen novi album. Rimski i Korona Tanju su vratili na scenu na velika vrata i u potpuno drugačijem svetlu.

Usledila je saradnja Rimskog i Korone sa pevačicama Anom Kokić i Eminom Jahović. Sa Anom Kokić snimili su pesmu „Karmin“, a sa Eminom Jahović „Prsten“ koje su imale milionske preglede na Jutjubu. Iste godine ovaj dvojac snimio je pesmu sa THCF-om „Ulice sam ljubio“.

U decembru 2018. godine Rimski i Korona objavili su zajednički album „Supernova“. Na ovom albumu objavili su osam novih pesama za koje su uradili spotove. Uložili su mnogo u album, ali nisu bili u potpunosti zadovoljni „fidbekom“ publike. Neke od pesama sa ovog albuma su „Biser na štiklama“, „Maranello“, „Sicilija“, „Papi“, „Crne kiše“ i druge.

U avgustu 2019. godine Rimski je objavio pesmu „Bye, bye“ sa Tanjom Savić. Rimski i Filip su napisali tekst i muziku, a Filip je uradio aranžman što se pokazalo kao pun pogodak. Pesma trenutno (februar 2021.) ima više od 23 miliona pregleda na Jutjubu.

Rimski je u oktobru 2019. godine objavio pesmu „Moja ekipa“, a u septembru 2020. je objavio duetsku pesmu sa Koronom „Gucci bluze“.

Privatni život

O Privatnom životu Rimskog se malo zna. Jednog od najpopularnijih repera trepera na ovim prostorima nisu pratili skandali, kao neke njegove kolege. Zna se da je u dugogodišnjoj vezi i da planira brak sa devojkom Ivanom.

Diskografija

Albumi

2011. „Sabrana nedela“
2014. „Moj put“
2015. „Hustle Grad“
2018. „Brudi“ (sa Koronom)
2018. „Supernova“ (sa Koronom)

Singlovi

2009. „Mafijaš“
2009. „Sve je u redu batice“
2009. „Mojne da chaspri“
2011. „Kao mi“ (sa koronom i Dunđom)
2013. „Izrael i Palestina“
2013. „Geto glamur“ (sa Koronom)
2014. „Pobede“
2014. „Moli se za sina“ (sa Lemijem G)
2015. „Napetost raste“ (sa Koronom)
2015. „Nova era“ (sa Koronom, foksom, Đaretom)
2015. „Las Vegas“ (sa Mijom)
2015. „Telo puno otrova“
2016. „Samo keš“ (sa Mimi Mercedes)
2016. „Kačket dole“ (sa Koronom, Dunđom)
2016. „Mona Lisa“
2016. „Noćas nisam tvoj“ (sa Koronom)
2016. „Pobednik“ (sa Koronom)
2016. „Migili, migili“ (sa Foksom)
2017. „Gad“ (sa Koronom)
2017. „Tajne“ (sa Koronom)
2017. „Crni džip“ (sa Koronom)
2017. „Idu dani“ (sa Teom Tairović)
2017. „200“ (sa Koronom)
2017. „Oči boje viskija“ (sa Koronom, Tanjom Savić)
2018. „Ulice sam ljubio“ (sa Koronom, THCF)
2018. „Karmin“ (sa Koronom, Anom Kokić)
2018. „Zločin bez dokaza“ (sa Koronom, Tanjom Savić)
2018. „Prsten“ (sa Koronom, Eminom Jahović)
2019. „Bye, bye“ (sa Tanjom Savić)
2019. „Moja ekipa“