Svetlana Ceca Ražnatović

Kratke informacije

Ime i prezimeSvetlana Ceca Ražnatović
Datum rođenja14. Jun 1973.
Mesto rođenjaŽitorađa
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk, folk

Biografija

Svetlana Ceca Ražnatović, devojački Veličković, je srpska pop-folk pevačica i najveća zvezda srpske estradne scene, ovde možete pročitati njenu biografiju. Obožavaoci su joj dali nadimke „Ceca nacionale“, „kraljica turbo-folka“, „majka nacije“ i „srpska majka“ što dodatno govori o njenoj popularnosti. Rođena je 14. juna 1973. godine u Žitorađi, selu u južnoj Srbiji.

Cecina majka Mira je bila učiteljica, a otac mašinbravar koji je kasnije postao politički funkcioner i predsednik opštine. Pevačica ima sestru Lidiju koja je od nje mlađa jedanaest meseci. Živeli su i sa dedom Čedomirom i babom Velikom koja ih je odgajila.

Ceca je bila veoma napredno dete i progovorila je sa šest, a prohodala sa devet meseci. Prvi nastup je imala u devetoj godini života na školskoj predstavi gde je oduševila publiku. Neretko se dešavalo da nije imala novca za autobusku kartu i da se sa priredbi, koje su se održavale u susednim selima, vraćala peške. Kasnije je izjavila da je za jedan vikend zarađivala 700 maraka dok je njena majka imala platu 25 maraka.

Osnovnu školu je završila sa odličnim uspehom, ali se posvetila karijeri pevačice i, uprkos majčinim molbama, nije nastavila školovanje. Mnogo godina kasnije je vanredno završila Srednju veterinarsku školu, odsek: tehničar svinjarstva. Uveče je pevala, a preko dana je spremala predmete.

Jedan od ključnih momenata u Cecinoj karijeri je bilo leto 1987. godine kada je upoznala harmonikaša, kompozitora i aranžera Mirka Kordića. On ju je zapazio u restoranu gde je pevala samo kada bi joj starije kolege dozvolile. Prepoznao je njen talenat i pitao je roditelje za dozvolu da je povede u Beograd.

1988. godine je za PGP RTB snimila svoj prvi album pod nazivom „Cvetak zanovetak“ u studiju harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša. Osim naslovne, na njemu se našlo još osam numera: „Želim te u mladosti“, „Đački spomenari“, „Veliko srce“, „Kuda žuriš“, „Očima te pijem“, „Detelina sa četiri lista“, „Eto, eto, prođe leto“, „Ja tebe hoću“. Sa pesmom „Cvetak zanovetak“, koju su uradili Doca Ivanović i Mirko Kordić, je na folk festivalu „Ilidža“ osvojila jednu od glavnih nagrada stručnog žirija i publike. Ploča je prodata u tiražu od 350.000 primeraka.

Pošto je imala samo 15 godina, preselila se kod Mirka i njegova supruga joj je pozajmljivala haljine za nastup, učila ju je kako da se šminka, češlja i ponaša. Želela je da upiše Fakultet dramskih umetnosti i da postane glumica.

1989. godine je u izdanju iste produkcijske kuće izašao album sa pesmama: „Ludo srce“, „Lepotan“, „Budi dečko moj“, „Greška“, „Zabraniću srcu da te voli“, „Dođi“, „Hej, ljubavi, ljubavi“, „Eto, eto, prođe leto“, „Od glave do pete“. Ceca i njeni saradnici nisu želeli da naprave dužu pauzu, a za razliku od prve, na ovoj ploči ima ozbiljnijih pesama kao što je „Lepotan“ koju je izvela na MESAM-u i koja je postala jedan od njenih najvećih hitova. Predstavnici medija su je opisivali kao: „pravu novokomponovanu pevačicu“, „lepu i doteranu sa najlepšim osmehom na svetu“ koja „dok ćuti, izgleda kao najpitomija orhideja“.

1990. godine je uradila treći album koji je objavljen na gramofonskoj ploči, kaseti i CD-u. Na njemu se nalaze numere: „To, Miki, to“, „Pustite me da ga vidim“, „Cipelice“, „Lako je tebi“, „Drugarice, prokletnice“, „Sve u svoje vreme“, „Ne daj me“, „Eh, teško meni“, „Od glave do pete“. Za samo dva meseca je prodat u tiražu od 360.000 primeraka i Ceca se našla na samom vrhu narodnjačke hijerarhije. Snimila je spotove za većinu pesama, gostovala je na brojnim radio i TV stanicama, držala je koncerte i zarađivala prve ozbiljne honorare.

1991. godine je snimila album koji se sastoji od pesama: „Babaroga“, „Bivši“, „Da si nekad do bola voleo“, „Hej, vršnjaci“, „Izbriši, vetre, trag“, „Mokra trava“, „Ne kuni, majko“, „Volim te“. Na ovaj način je proslavila punoletstvo, a žurci u restoranu „Dunavski cvet“ je prisustvovalo pola Beograda. Ceca više nije bila devojčica, već se transformisala u mladu ženu koja je, osim hitovima, publiku osvajala seksepilom. Našla se na tronu estradnog Olimpa.

Tumačila je ulogu Koštane u filmu „Nečista krv“ koji je rađen na osnovu knjige Bore Stankovića. Prikazan je šest godina kasnije jer ga je Cecin budući suprug Arkan zabranio zahtevavši da se izbace scene seksa koje je snimila sa Radetom Šerbedžijom.

Za arhivu PGP RTB-a je uradila ploču „Šano dušo“ koja se nije pojavila na tržištu. Neke od pesama koje su se na njoj našle su: „Moj Dragane“, „Dimitrijo, sine Mitre“, „Zajdi, zajdi“ i „Mito bekrijo“.

1992. godine je na MESAM-u otpevala duet sa Draganom Kojićem Kebom čiji je naziv „U snu ljubim medna usta“. Na Hit paradi se predstavila numerom „Volim te“.

1993. godine je počela saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom koja će rezultirati brojnim hitovima. Za novu izdavačku kuću Jugokomerc je objavila album „Kukavica“ na kome se, pored jedne od najlepših balada u njenoj karijeri, nalazi još sedam numera: „Mesec, nebo, zvezdice“, „Oprosti mi suze“, „Popij me kao lek“, „Šta je to u tvojim venama“, „Što si tako zaboravan“, „Zaboravi“, „Žarila sam žar“. Ova pesma je prvobitno ponuđena Vesni Zmijanac koja je, kao i PGP RTS, odbila da je snimi. Osim Marine i Fure, jedan od saradnika je bio i Dino Merlin. Ogroman uspeh koji je ova ploča doživela krunisala je koncertom na stadionu Tašmajdan kome je prisustvovalo 12.000 ljudi.

1994. godine je učvrstila saradnju sa Marinom i Futom koji su uradili sve pesme na albumu koji je izdala prudukcijska kuća Lucky sound. Njihovi nazivi su: „Ja još spavam u tvojoj majici“, „Devojko, veštice“, „Vazduh koji dišem“, „Volela sam te“, „Necu da budem k’o mašina“, „K’o nekad u osam“, „Kuda idu ostavljene devojke“. Snimila je dva dueta: „Ne računaj na mene“ sa Mirom Škorić i „K’o na grani jabuka“ sa Željkom Šašićem.

1995. godine je snimila jedan od najboljih albuma u karijeri koji je stao na put glasinama da će zbog udaje prestati da se bavi muzikom. Posvetila ga je suprugu i sastoji se od numera: „Nije monotonija“, „Zlato, srećan put“, „Znam“, „Idi dok si mlad“, „Volela sam, volela“, „Šta još možeš da mi daš“, „Fatalna ljubav“, „Da li to ljubav pravi od nas slabiće“, „Beograd“. Započela je saradnju sa Borom Đorđevićem i Aleksandrom Milićem Milijem koji je uradio jedan od Cecinih najvećih hitova „Idi dok si mlad“. Snimili su spot koji govori o drvoseči kome je bogatašica promenila život, ali on to nije umeo da ceni. Spot se vrteo na svim televizijskim stanicama. Pesmu „Beograd“ je potpisala kompanija čiji je vlasnik Dino Merlin. Iste godine je održala koncert u Hali Pionir.

1996. godine je prešla u produkcijsku kuću Komuna i ova saradnja je rezultirala novim albumom na kome su pesme: „Kad bi bio ranjen“, „Doktor“, „Zabranjeno pušenje“, „Mrtvo more“, „Neodoljiv neumoljiv“, „Ličiš na moga oca“, „Isuse“, „Rođen sa greškom“, „Usnule lepotice“. Do izražaja je došao Cecin snažan i emotivan vokal koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

1997. godine se vratila u PGP RTS gde je dobila kraljevski tretman, ekskluzivnu promociju i kvalitetnu reklamu. Oprobani saradnici, kojima se pridružila i grupa Luna, su se ponovo pokazali u najboljem svetlu i stvorili su album „Maskarada“ čija je naslovna numera postala himna prevarenih i ostavljenih žena. Druge numere su: „Nevaljala“, „Pogrešan broj“, „Kažem da te volim“, „Nagovori“, „Vreteno“, „Noćas kuća časti“, „Da ne čuje zlo“, „I bogati plaču“.

Planirala je da sredinom 1999. godine izda novi album, ali ga je odložila zbog agresije koju je NATO izvršio nad Srbijom. Krajem godine je predstavila ostvarenje „Ceca 2000“ sa sloganom „Nova žena za novi milenijum“ koji je prikazao njen novi stajling. Dosadašnjim saradnicima se pridružio Milić Vukašinović. Ceca je snimila pesme: „Dokaz“, „Oproštajna večera“, „Ja ću prva“, „Sviće dan“, „Već viđeno“, „Crveno“, „Brat i sestra“, „Vodka sa utehom“, „Ako te ona odbije“ i dva dueta: „Crni sneg“ sa Acom Lukasom i „Drugarice“ sa Lunom. Za numeru „Dokaz“ je uradila spot sa Dejanom Milićevićem koji predstavlja nastavak spota „Idi dok si mlad“ i u njemu učestvuje maneken Đorđe Duvnjak.

27. decembra je obeležila deset godina na muzičkoj sceni i deseti jubilarni album uz proslavu u hotelu Interkontinental kojoj je prisustvovalo 600 zvanica.

15. januara 2000. godine je u istom hotelu izvršen atentat na Cecinog supruga Željka Ražnatovića Arkan azbog čega se ona povukla iz javnosti i prekinula promociju albuma. Uprkos tome, prodat je u ogromnom tiražu, a neke pesme su bile isplagirane.

2001. godine se pevačica vraća na estradnu scenu sa novim albumom „Decenija“ koji je izdala za Grand produkciju. Osim naslovne numere, na njemu se nalazi još devet: „Zabranjeni grad“, „Brže brže“, „39.2“, „Dragane moj“, „Zadržaću pravo“, „Bruka“, „Batali“, „Tačno je“, „Nemoj mi prići“. Preovladavaju balade koje je posvetila pokojnom suprugu, a novitet je pesma „39.2“ koju je uradila u tehno fazonu. Dostigao je tiraž od 800.000 primeraka i postao je najprodavaniji album na Balkanu.

Ceca je započela turneju nastupom u svom rodnom mestu Žitorađi, a zatim u evropskim gradovima kao što su: Beč, Štutgart, Cirih, Pariz, itd. Završila ju je 15. juna 2002. godine, dan nakon 29-og rođendana, prvim velikim solističkim koncertom na Marakani pred 90.000 obožavalaca. To je jedino Ceci i Zdravku Čoliću pošlo za rukom. Koncert je posvetila suprugu, a na binu je izvela sina Veljka i ćerku Anastasiju. Spektakl je završen vatrometom. Ceca je nosila dve provokativne kreacije Zvonka Markovića koje su izazvale oprečne komentare, a mediji su objavili da su one poslužile kao inspiracija za kolekciju proleće/leto 2015. slavnog dizajnera Roberta Kavalija.

2004. godine, nakon duže pauze, je objavila album za svoju produkcijsku kuću Ceca music. Na njemu se našlo 11 pesama: „Gore od ljubavi“, „Prljavo, prljavo“, „Ne guši me“, „Trula višnja“, „Plan B“, „Zamalo“, „Pazi s’ kime spavaš“, „Stereo bol“, „Pepeljara“, Od tebe ne znam da se oporavim“ i „Neću dugo“ koju je posvetila svojoj deci.

2005. godine je uradila prvi remiks albuma „London Mix“ koji se sastoji od remiksovanih pesama sa prethodna dva albuma. Prodat je u tiražu od 100.000 primeraka. Novi saradnici su Oliver Mandić, Milić Vukašinović i reperi iz Engleske. Za doček Pravoslavne Nove godine je pevala u Nišu pred 80.000 ljudi.

2006. godine je održala svoj drugi veliki solistički koncert, ovoga puta na Ušću pred 140.000 fanova. Tom prilikom je promovisala novi album na kome su pesme: „Lepi grome moj“, „Idealno loša“, „Koža pamti“, „Viski“, „Rekom bez vode“, „Pile“, „Čudo“, „Ponuđen k’o počašćen“, „Čulo bola“, „Manta, manta“. Novi saradnik je Romario, a krajem godine je izašao CD i DVD lajva sa koncerta. Za Srpsku Novu godinu je pevala ispred Skupštine Srbije u Beogradu, a nastupu je prisustvovalo 100.000 ljudi. Započela je turneju Grom koja je trajala do 2009. godine.

2007. godine je sa Oliverom Mandićem otpevala duet „Vreme za ljubav“ koji je brzinom svetlosti postao hit.

Ceca2006

18. jula 2010. godine je održala koncert u Prilepu, u Makedoniji, kome je prisustvovalo 130.000 fanova.

2011. godine je snimila novi album sa numerama: „Rasulo“, „Hajde“, „Šteta za mene“, „Igračka samoće“, „Ona“, „Nije mi dobro“, „Hvata me“, „Sve što imam i nemam“, „Ljubav živi“.

2012. godine je, posle kućnog pritvora, krenula na turneju Ljubav živi. Uradila je album „C-club“ na kome su remiksi pesama sa prethodnog albuma i dve nove numere: „Zagrljaj“ i „Probudi me kad bude gotovo“.

2013. godine je u izdanju produkcijske kuće Miligram music izašao album na kome se nalaze pesme: „Poziv“, „Ime i prezime“, „Da raskinem s njom“, „Pet minuta“, „Mrzi me“, „Brat“, „Turbulentno“, „Vidimo se, daso“, „Udaće se suze moje“, „Dobro sam prošla“. Na Vidovdan je održala drugi koncert na Ušću kome je prisustvovalo 150.000 obožavalaca. Na taj način je započela turneju pod nazivom Poziv u okviru koje je nastupala po evropskim gradovima, ali i po srpskim, kao što su: Niš, Novi Sad, Kragujevac, Vranjačka banja, Subotica, Šabac, itd.

2014. godine je sa Acom Lukasom promovisala duet „Ne zanosim se ja“ koji na ju tjubu (you tube-u) ima preko 18 miliona pregleda što ga stavlja na treće mesto svih njenih pesama, posle „Imena i prezimena“ koje ima 25 miliona i „Da raskinem sa njom“ koja ima 20 miliona.

Krajem godine se našla u žiriju muzičkog takmičenja „Pinkove zvezde“ sa kolegama: Marinom Tucaković, Miroslavom Ilićem, Borom Đorđevićem i Harisom Džinovićem. Zbog zdravstvenih problema menjali su je Rada Manojlović i Aleksandar Milić Mili.

2015. godine je u Novom Sadu pevala za doček Srpske Nove godine i, uprkos peticijama i zabranama, slušalo ju je 70.000 ljudi.

2016. godine je u Nišu napravila spektakl za Pravoslavnu Novu godinu kom je prisustvovalo 35.000 ljudi. Rekla je da je to njen poklon Nišlijama, a gradonačelnik Zoran Perišić je pokazao ugovor u kome piše da koncert košta 2 dinara. Iste godine izdaje album Autogram.

Ceca_autogram

O Cecinoj popularnosti dodatno govore podaci da joj je obožavavac Zoran Vasić posvetio pesmu od 5400 stihova koju je pisao dve godine i da, posle Novaka Đokovića, ima najveći broj pratilaca na fejsbuku (facebook-u) koji broji preko milion fanova.

Cecin ljubavni život

Pevačica je vrlo brzo prerasla svoju generaciju i volela je da se druži sa ljudima koji su bili stariji od nje. Zvali su je Elvis Prisli Žitorađe i „muških srca lomilica“. Nosila je mini suknje, duboke dekoltee i uživala je u pažnji koju su joj muškarci poklanjali.

Prvi dečko za koga je javnost saznala je bio Zvezdin fudbaler Vladan Lukić. Pevačica je upoznala njegove roditelje, ali veza je kratko trajala. Vladan je izjavio da ju je voleo, ali da ona nije bila iskrena prema njemu. Ceca je rekla da nisu opstali jer joj je u svemu povlađivao i dozvolio joj da ga nadjača. Želela je čvrstu mušku ruku koja će lupiti šakom o sto.

Pevačica je počela da pokazuje sklonost ka problematičnim i kontroverznim momcima pa je ušla u vezu vezu sa Vladanom Bojovićem, zvanim Amonijak, koji je likvidiran 1992. godine. Sledeći je bio Dejan Marjanović Šaban koji je izrešetan 1996. godine ispred svoje kuće. On je izjavio da za tri meseca veze nije uspeo da je ukroti. Ceca je tvrdila da nije imala pojma čime su se bavili njeni bivši momci.

Šest meseci pre rata je otišla u Švajcarsku gde je živela sa Muharemom Harom Samardžićem, nekadašnjom fudbalskom zvezdom banjalučkog „Borca“. Novine su o njoj pisale da je pevala za „zelene beretke“, da je špijunirala i za Srbe i za Muslimane zbog čega su njeni roditelji morali da isključuju telefon, zaključavaju kapiju i navlače roletne. Sa Harom je bila u vezi tri godine, a skoro deceniju kasnije, on je izjavio da mu je Ceca nanela zlo i da je tokom rata, njenom krivicom, završio u logoru.

11. oktobra 1993. godine Oliver Mandić je pozvao Cecu i Džeja da pevaju na proslavi Srpske dobrovoljačke garde. Kada je videla barikade, pevačica je želela da odustane, ali kolege joj nisu dozvolile. Tada je u restoranu Erdut upoznala Arkana u koga se odmah zaljubila.

Pošto je o njemu svašta čula, čak i to da ju je ošišao, prvo se uplašila, ali on ju je veoma brzo osvojio. Arkan nije verovao da će imati ozbiljnu vezu sa Cecom, a kamoli brak, jer pevačica sa kratkom kosom i 48 kg nije bila njegov tip žene. Ipak, ona mu se napadno udvarala i stalno mu je govorila koliko joj se sviđa.

Postoje razne priče o njihovom upoznavanju, a u nekima se pominje da je Cecin otac molio Arkana da je izvuče iz kluba u Bernu u kome je bila. Goran Gerovec, nekadašnji pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, je u intervjuu za emisiju „Ćirilica“ Milomira Marića, rekao da joj je Željko često udarao šamare. Neki su tvrdili da se drogirala i da je zbog toga smršala više od deset kilograma.

Pevačica je postala član Arkanove partije Stranka srpskog jedinstva (SSJ) i prilikom posete Žitorađi, njeni roditelji su ga domaćinski dočekali. Tome je prethodila pretnja koju je Ceca izrekla roditeljima koji su se protivili njenoj vezi sa komandantom, a ona glasi: „Možete svi da se poubijate, ja ću se udati za njega jer ga obožavam.“

Od tada je sve više razmišljao o pevačici, a ona ga je na to podsticala zivkanjem telefonom i tajnim susretima u sedištu stranke. Kupovala mu je čokolade i zvala ga je Bucko, a on nju Cecko.

Kada su se upoznali, Arkan je bio u braku sa intelektualkom Natalijom Martinović čiji je brat poginuo ratujući sa njim. Imao je sedmoro dece iz prethodna dva braka, oni su: Mihajlo, Sofija, Anđela, Milena, Nikola, Vojin i Maša. Nakon razvoda, Natalija je otišla u Atinu, a Ceca i Željko su od kuće u Ulici Ljutice Bogdana napravili dvorac. Van ratišta, bio je biznismen i vlasnik poslastičarnice, pekare, više privatnih kompanija („SDG kompani“, „Ari kompani“, „Vizantin kompani“, stambene zadruge „Šumadija“, kazina „Grand“ u hotelu „Jugoslavija“, kasnije i FK Obilić).

Udaja za Željka Ražnatovića Arkana

Pokojni voditelji Milovan Ilić Minimaks je, minut posle Nove godine, u svojoj emisiji „Maksovizija“ objavio da će se 19. februara 2005. godine Ceca udati za kontroverznog vođu srpskih paravojnih formacija. Arkan je obećao da će napraviti svadbu koja se pamti jer se pevačica pre nije udavala. Mnogi su je nazvali svadbom veka. Tog dana se formirala kolona od 56 džipova, predvođena jaguarom koji je umesto registarskih brojeva imao ispisano „Ceca i Željko“. Mladoženja je iz šestog pokušaja pogodio jabuku.

Crkveno venčanje se dogodilo u beogradskoj crkvi svetog Arhangela Gavrila. Mlada je bila u beloj venčanici sa čipkanim šlepom od 12 metara, a Arkan u oficirskoj uniformi srpske vojske i sabljom oko pasa. Crkvene vlasti su odobrile venčanje jer su Arkanovi prethodni brakovi bili građanski. Kumovi su bili novinarka RTS-a Maja Pavić, koja je kasnije izrešetana zajedno sa Radoslavom Čaldovićem Ćentom, i Borislav Pelević, Željkov ratni drug, predsednik Stranke srpskog jedinstva.

Slavlju je prisustvovalo 800 zvanica. Za ručak je služena guščja džigerica, jaja punjena kavijarom, pršuta, valdorf salata, losos, file „kolbert“, ćureći medaljoni, torta „esterhazi“, preko 100 vrsta sitnih kolača, a svadbena torta bila je teška oko 70 kilograma. Troškove svadbe, koji su iznosili 100.000 maraka, platio je kontroverzni italijanski biznismen Đovani di Stefano, kao poklon mladencima. Događaj je direktno prenosilo 36 novinskih redakcija među kojima su: „BBC“, „CNN“ i TV Pink , a izašla je i VHS kaseta venčanja.

Umesto planiranog medenog meseca na Sejšelima, Arkan je otišao na ratište. Ceca od maja do septembra nije noću spavala, već će je čekala da joj se javi kad završi akciju. Kada se vratio, nisu se razdvajali pa je Arkan proglašen kandidatom za Zlatnu papuču 1996. godine.

10. decembra 1996. godine je rodila sina Veljka, a 25. maja 1998. godine ćerku Anastasiju. Želeli su da imaju petoro dece, ali to se nije ostvarilo. Postala je predsednik fudbalskog kluba Obilić čiji je vlasnik bio njen suprug.

2001. godine na suđenju optuženima, prvooptuženom Dobrosavu Gavriću je rekla: „Đubre jedno izdajničko. Smradu odvratni! Mogu do sutra da te gledam!“ Sudiji je rekla da želi da Dobrosav bude osuđen na smrtnu kaznu, a ostali maksimalno.

Problemi sa zakonom

Ceca je prvi put uhapšena 2003. godine u akciji „Sablja“ koja je sprovedena posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Optužena je da je držala velike količine oružja u kući bez dozvole i da je sa sestrom Lidijom proneverila novac u FK „Obiliću“. U Centralnom zatvoru je provela skoro četiri meseca. Posle toga je sa decom otputovala u Tursku i na Kipar.

Od kraja juna 2011. godine do 22. februara 2012. godine je izdržavala kaznu kućnog zatvora po nagodbi sa Višim javnim tužilaštvom Republike Srbije o priznanju krivice u vezi Obilića. U februaru 2012. godine je od vernih fanova na poklon dobila pesmu „Svi za jednu“.

Natalija Martinović je podigla optužbu protiv Cece tvrdeći da se vile nije odrekla i da je njen potpis falsifikovan. Sud je to odbacio, a advokat je izjavio da je Željko finansijski obezbedio svoje bivše supruge i decu. Vojin Ražnatović je pevačicu optužio da je lažirala testament i da je sa Zemunskim klanom planirala višemilionske otmice, ali to nije potkrepio adekvatnim dokazima.

Ljubavni život posle Arkana

Cecu su povezivali sa sportistima, kumovima i drugovima. U medijima je pisalo da je bila sa rukometašem Petrom Kapisodom, fudbalerima Dragišom Binićem, Dejanom Stankovićem, Vladom Mandićem, Sinišom Mihajlovićem, Lolom Smiljanićem, glumcem Viktorom Savićem, folk pevačem Nikolom Rokvićem, oženjenim reli vozačem Andrejom Kulundžićem koji se vratio supruzi, Filipom Živojinovićem, NBA košarkašem Peđom Stojakovićem, manekenima Vladimirom Cvetkovićem i Vladom Vuksanovićem. Nije se izjašnjavala o svom ljubavnom životu, ali je priznala da je, posle supruga, volela pogrešne muškarce. Trenutno je u vezi sa manekenom Aleksandrom Jovovićem što je i sama potvrdila.

Odnos sa kolegama

Cecina najbolja prijateljica je Mira Škorić, a bliska je sa mnogim kolegama koje je neizmerno poštuju i vole. Jedino ima problema sa Jelenom Karleušom koja ne propušta priliku da je napadne. Ceca je bila primorana da je tuži jer je na fejsbuku okačila otvoreno pismo u kome ju je izvređala.

Pevačicina deca su odrasla i imaju ozbiljne veze, a sin joj pravi probleme jer brzo vozi pa je krajem 2015. godine imao saobraćajnu nesreću.

Uprkos mnogim osporavanjima, Ceca ipak važi za ženu koja „u sebi miri Žitorađu i Vog, Egzit i Guču, koja miri i razdvaja dve Srbije“, čije postojanje neki negiraju, a drugi potenciraju.

Diskografija

Albumi

1988. Cvetak zanovetak
1989. Ludo srce
1990. To Miki
1991. Babaroga
1993. Šta je to u tvojim venama
1994. Ja još spavam u tvojoj majici
1995. Fatalna ljubav
1996. Emotivna luda
1997. Maskarada
1999. Ceca 2000
2001. Decenija
2004. Gore od ljubavi
2006. Idealno loša
2011. Ljubav živi
2013. Poziv
2016. Autogram

Singlovi

2007. Vreme za ljubav ističe (duet sa Oliverom Mandićem)
2014. Ne zanosim se ja (duet sa Acom Lukasom)

Remiks albumi

2005. London miks
2012. C-klub

Kompilacije

1990. Pustite me da ga vidim
1994. Hitovi
1999. Ceca i prijatelji
2001. Hitovi 1
2001. Hitovi 2
2003. Hitovi 3
2003. Balade
2007. Hitovi 01
2007. Hitovi 02
2007. Hitovi 03

Lajv

1990. To Miki
1991. Babaroga
1993. Kukavica
1995. Hala Pionir
2002. Marakana
2006. Ceca Ušće Beograd
2013. Ceca Ušće 2

Svetlana Ceca Ražnatović na društvenim mrežama

FacebookCeca @ Facebook
InstagramCeca @ Instagram
TwitterCeca @ Twitter
YoutubeCeca @ YouTube