Nina Seničar

Kratke informacije

Ime i prezimeNina Seničar
Datum rođenja11. novembar 1985.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
ZanimanjeManekenka, glumica, voditeljka
Visina179 cm
Težina65 kg

Biografija

Nina Seničar je srpska manekenka, voditeljka i glumica. Rođena je 11. novembra 1985. godine u Novom Sadu. Živi na relaciji SAD, Milano, Beograd, Novi Sad.

Privatni život

Kao dete se bavila skokom u dalj i jahanjem. Nekoliko puta je bila prvak Jugoslavije.

2006. godine Nina je započela vezu sa jednim od najpoznatijih svetskih pevača, Erosom Ramacotijem (Eros Ramazzotti). On je tada održao koncert u Srbiji, ali manekenka nije mogla da prisustvuje. Par je raskinuo i ostali su u prijateljskim odnosima.

Priznala je da je bila u tajnoj vezi sa fudbalerom Markom Borijelom koja se zasnivala na strasti. Izjavila je da je za nju to bilo kao droga i da je izgubila prijatelje. Nakon raskida se upustila u romansu sa italijanskim glumcem Alesandrom Pesom koja je kratko trajala.

2014. godine je bila u vezi sa britanskim glumcem Dominikom Adamsom (Dominic Adams) koja je trajala oko godinu dana.

2015. godine je počela da se zabavlja sa Džej Elisom (Jay Elis), zvezdom serije „The Game“.

Mediji su je povezivali sa teniserom Novakom Đokovićem, košarkašem Markom Jarićem, biznismenom Miodragom Kostićem, Markom Miškovićem, voditeljem Ecijom Gređom i glumcima Sergejem Trifunovićem i Džaredom Letom (Jared Joseph Leto), ali ona je to demantovala.

Na desnoj ruci ima istetovirano slovo V koje je posvetila svom konju Velebitu.

Ninina dobra prijateljica je glumica Marija Karan.

Ona je veliki humanitarac i bori se za prava žena i njihov bolji položaj u društvu.

Nina je visoka 179 cm i teška 65 kg.

Nina govori engleski i italijanski jezik.

L’ultime ore di questo #sogno.. 🌴☀️💙

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar) on

Karijera

2001. godine je učestvovala na izboru za Miss Jugoslavije. Dve godine kasnije se preselila u Milano i počela je da studira.

Pre nego što je postala poznata u Srbiji, godinama je radila kao manekenka i voditeljka na Apeninskom poluostvru. U Italiji važi za jedno od omiljenih i najprepoznatljivijih TV lica.

2006. godine je završila ekonomiju na Univerzitetu Bokoni u Milanu.

2009. godine je postala zaštitno lice kompanije Bugatti.

2010. godine je učestvovala u rijalitiju „Ostrvo poznatih“ koji se snimao u Nikaragvi, a prikazivao se na italijanskoj televiziji RAI. Izjavila je da, ukoliko pobedi, polovinu nagrade planira da da u humanitarne svrhe. Bila je bliska sa italijanskim kuvarom Simonom Rugatijem, dok se sa drugim učesnicama loše slagala. Iako je bila jedan od favorita, izbačena je pred sam kraj takmičenja.

Iste godine je izabrana za zaštitno lice fudbalskog kluba Udineze. Pojavila se u poslednjoj sceni filma „Volume 0“. U saradnji sa italijanskom modnom markom „Elenia Beachwear“ je kreirala kupaće kostime po svom ukusu.

2011. godine je imala zapaženu ulogu u komediji „Napoletans“. Na Filmskom festivalu u Milanu je osvojila nagradu „The best new actress“. Upisala je školu glume u Njujorku koju su pohađali Nikol Kidman (Nicole Kidman) i Tom Kruz (Tom Cruise). Njen mentor je Susan Batson.

2012. godine se preselila u Los Anđeles.

2014. godine je glumila u italijanskom filmu „Tutto molto bello“, „Sve najlepše“ i seriji „The downside of Bliss“.

2015. godine joj je dodeljena uloga italijanke Izabele u seriji „The Librarians“ i nomada u srpskom filmu „Apsolutni eksperiment – rajska prevara“.

2016. godine je sa Neletom Karajlićem i Nenadom Okanovićem počela da vodi kviz „Ja volim Srbiju“ koji se prikazuje na prvom kanalu RTS-a. Imala je glavnu ulogu u srpskom akcionom filmu „Prokleti pas“.

Nina Seničar na društvenim mrežama

FacebookNina @ Facebook
InstagramNina @ Instagram
TwitterNina @ Twitter