Tea Tairović

Kratke informacije

Ime i prezimeTea Tairović
Datum rođenja26. april 1996.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Tea Tairović je srpska pop-folk pevačica koja je popularnost stekla tokom muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Rođena je 26. aprila 1996. godine u Novom Sadu. Živi na relaciji Novi Sad – Beograd.

Od četvrte godine se profesionalno bavi plesom, a prvu pesmu pod nazivom „Da si moj“ snimila je 2014. godine. Šira javnost ju je upoznala tokom 2015. i 2016. godine kada je bila jedna od učesnica  takmičenja „Zvezde Granda“. Ušla je u finale 10. sezone, a nakon toga snimila je još nekoliko singlova.

Poznata je po pesmama „Karakterna osobina“, „Meni odgovara“, „Igračica“, „Nevolja“, „I u dobru i u zlu“, te duetima sa Šabanom Šaulićem, Rimskim, Menilom Velioskim, Ivanom Krunić i Di džej Šonetom (DJ Shone).

Zbog atraktivnog izgleda pojedini mediji su je prozvali naslednicom Sandre Afrike.

Detinjstvo i obrazovanje

Tea Tairović je rođena 1996. godine. Ćerka je Božice Bobe Malević i Zorana Tairovića. Njena majka je voditeljka, menadžer u medijima i profesorica poreklom iz Crne Gore. Otac Zoran je multimedijani umetnik i bivši savetnik protpredsednice Vlade Srbije zadružen za koordinaciju romskih pitanja.

Tea se od četvrte godine bavi plesom, a na Svetskom prvenstvu u šou densu (show dance) osvojila je drugo mesto. Trenirala je standarne i latinoameričke plesove, balet i džez balet. Završila je osnovnu školu i Gimnaziju „Svetozar Miletić“ u Novom Sadu, a nakon toga upisala studij psihologije u rodnom gradu.

Kako kaže, nema nameru da se bavi psihologijom jer joj je od detinjstva san da postane pevačica. Idol joj je američka ar en bi pevačica Bijonse (Beyoncé Giselle Knowles).

Karijera

Prvi singl pod nazivom „Da si moj“ objavila je 2014. godine. Tekst i muziku napisao je Zoran Simeunović, a aranžman Dušan Đukić Đuka. Ipak, pesma nije naišla na reakcije javnosti, sve dok se Tea nije pojavila na takmičenju „Zvezde Granda“. Pevala je pesme Severine Kojić, Ane Nikolić, Tijane Dapčević, Jelene Karleuše, Aleksandre Radović, Nine Badrić i drugih.

Na jednom od prvih nastupa uživo članica žirija Jelena Karleuša rekla je Tei da je na dobrom putu da postane predstavnik jedne nove generacije uspešnih pevačica iz Novog Sada. Tom prilikom kazala je da je Tea „bomba“ i da će bez obzira kako prođe na takmičenju postati zvezda. Marija Šerifović ju je pohvalila jer pametno bira pesme koje joj „stoje“. Dodala je da je tip kandidatkinje koja je svesna u čemu je najbolja i gde može da da svoj maksimum.

Dok je žiri hvalio svaki njen nastup, publika je bila podeljena na one koji smatraju da Tea zaslužuje da obezbedi što bolji plasman i one koji su procenili da joj je samo fizički izgled i atraktivnost doneo prolazak u svaki novi krug. Ipak, tokom takmičenja žiri je pohvalio njen napredak u pevanju.

U finalu je pevala pesmu „Ti ne znaš kako je“ Nine Badrić i „Plamen od ljubavi“ grupe Kolonija (Colonia). Nije prošla u superfinale, ali joj je produkcija poklonila snimanje pesme.

Drugu pesmu u karijeri pod nazivom „Karakterna osobina“ Tairovićeva je objavila 2015. godine. Napisali su je Mirna Košanin i Dalibor Vrzić, a spot je sniman na obalama Jadranskog mora.

U novembru 2016. godine objavila je singl „Meni odgovara“ koga su napisali Damir Handanović i Marina Tucaković. Pesmu prati atraktivan spot koji je na „Ju Tjubu“ („You Tube“) pregledalo više od tri miliona ljudi. U spotu je pokazala talenat za glumu i ples koji je posledica dugogodišnje vežbe.

Singl „Igračica“ koji je svetlost dana ugledao u aprilu sledeće godine napisali su Vuksan Bilanović i Marko Moreno. Pesmu prati i zanimljiv spot, u kome je Tea ponovo u prvi plan stavila svoju atraktivnost i seksipil. Ovom pesmom uspešno je započela godinu u kojoj je izašlo još pet njenih pesma.

Numeru „Nevolja“ napisao je bosanskohercegovački dvojac Buba Koreli (Buba Corelli) i Džala Brat (Jala Brat), a sudeći po reakcijama slušalaca na društvenim mrežama Tea svakom novom pesmom stiče veću popularnost. Spotom je ponovo podelila internet javnost, pa se među komentarima pojavio i stav da bi umesto snimanja pesama mladoj Novosađanki više odgovaralo snimanje filmova za odrasle.

U junu 2017. godine snimila je pesmu sa Šabanom Šaulićem pod nazivom „Otkad tebe znam“. Muziku potpisuje Dragan Kovačević Struja, tekst je napisao Milanko Ćirović, a aranžman Saša Nikolić. Ovaj duet iznenadio je mnoge s obzirom na reputaciju „kralja narodne muzike“ koju je Šaulić s godinama izgradio. Ljubitelje njegove muzike šokiralo je i to što je za saradnju izabrao baš Teu, koja je tokom takmičenja u „Zvezdama Granda“ dobar plasman uglavnom dobijala dobrom koreografijom i atraktivnim izgledom, a manje pevačkim umećem.

Zbog toga se u medijima pojavila vest da između bivšeg člana žirija Šabana i Tee postoji nešto više od profesionalnog odnosa. Oboje su demantovali te informacije, a mlada pevačica je istakla da je ova saradnja plod predanog rada njenog menadžerskog tima. Dodala je i da često nastupaju zajedno, te da joj je čast da publiku zabavlja pre nego što na binu izađe Šaulić. Time je, bar na kratko, stavila tačku na spekulacije da su u nekoj vrsti emotivnog odnosa.

Novosađanka se više nije obazirala na komentare vezane za tu navodnu aferu, nego je u septembru 2017. godine objavila duetsku pesmu „Idu dani, koju je snimila sa leskovačkim reperom Premilom Jovanovićem Rimskim. Muziku i tekst potpisuju Rimski i Filip Mladenović, a spot je na „Ju Tjubu“ pregledan skoro devet miliona puta.

Sa makedonskim folk pevačem Menilom Velkovskim snimila je pesmu „Drama“ koja se razlikuje od svega što je do sada pokazala. Tekst pesme potpisuje Milen Miletić, a aranžman i muziku Saša Nikolić. Menilova publika dobro je prihvatila duet koji je objavio, što pokazuje i broj pregleda na „Ju Tjubu“. Pesmu prati i zanimljiv spot.

Pred kraj godine Tea je objavila baladu „I u dobru i u zlu“ koju su napisali Dragan Dragaš i Saša Nikolić. Novi stil oduševio je njene pratioce na društvenim mrežama, ali i one koji su do tada bili sumnjičavi prema talentu koji poseduje.

Energični duet sa kolegicom Ivanom Krunić pod nazivom „Brat na brata“ Tea je objavila pred leto 2018. godine. Muziku i aranžman potpisuje Mihajlo Rajičić Miksa, a tekst Stefan Đurđević Đura. Pesmu prati spot u kome su obe pevačice izvele interesantne plesne koreografije, koje su se dopale njihovim fanovima. Međutim, iako dugo najvljivan, duet nije ispunio očekivanja jednog dela publike.

Par meseci kasnije Novosađanka je objavila duet sa Di džej Šonetom pod imenom „Medikament“. Za muziku su bili zaduženi Di džej Šone i Marko Moreno, a za tekst Nenad Aleksić poznatiji kao Ša (Sha) i Moreno. Ni ovoga puta nije izostao atraktivan spot u kome je Tea ponovo podsetila na to da se dugo godina bavila modernim plesom. Pesma je na „Ju Tjubu“ za manje od mesec dana pregledana više od milion puta.

Privatni život

Tea Tairović je rođena 1996. godine u Novom Sadu. U rodnom gradu je završila osnovnu i srednju školu, te upisala studij psihologije. Ipak, priznaje da nema nameru da se bavi tim poslom, već da joj je oduvek bio san da se bavi pevanjem i postane zvezda. Na korak od tog statusa stigla je učešćem u „Zvezdama Granda“, a nastavila singlovima i duetima koje je snimila tokom 2017. i 2018. godine. Rado je viđen gost u klubovima i diskotekama širom regiona, ali i u brojnim evropskim gradovima.

O svom privatnom životu ne voli da govori. To potvrđuje i činjenica da fotografije koje objavljuje na „Instagramu“ prolaze neki vid cenzure. Naime, pevačica obavezno „prekriva“ lice svoga dečka kada te slike postavlja na društvene mreže. Ono što se da zaključiti da je u srećnom emotivnom odnosu.

Ipak, mediji su u aprilu 2018. godine objavili informaciju da mladu pevačicu progoni bivši dečko. On je na svom Instagram profilu počeo da objavljuje njene eksplicitne fotografije, a nakon toga ju je i napao posle jednog nastupa u BiH. Zbog tog incidenta reagovala je i policija, a Tea slučaj nije komentarisala u javnosti.

Mnogi mediji i danas je predstavljaju kao mladu pevačicu koja je nekim „nemoralnim“ metodama uspela da dobije duet sa Šabanom Šaulićem, ali se ona na to ne obazire, nego se trudi da poboljša svoje pevanje i nastup, te ostvari svoje snove.

Diskografija

Singlovi

 • 2014. Da si moj
 • 2015. Karakterna osobina
 • 2016. Meni odgovara
 • 2017. Igračica
 • 2017. Nevolja
 • 2017. Otkad tebe znam (duet sa Šabanom Šaulićem)
 • 2017. Idu dani (duet sa Rimskim)
 • 2017. Drama (duet sa Menilom Velioskim)
 • 2017. I u dobru i u zlu
 • 2018. Brat na brata (duet s Ivanom Krunić)
 • 2018. Medikament (duet sa Di džej Šonetom)

Tea Tairović na društvenim mrežama

FacebookTea @ Facebook
InstagramTea @ Instagram