Tijana Bogićević

Kratke informacije

Ime i prezimeTijana Bogićević
Datum rođenja1. novembar 1981.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
PrebivališteBoston
ZanimanjePevačica
ŽanrPop, soul
Visina-
Težina-

Biografija

Tijana Bogićević je srpska pevačica koja se bavi pop i soul muzikom. Rođena je 1. novembra 1981. godine u Novom Sadu. Trenutno živi i radi u gradu Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Karijera

Od kad zna za sebe, Tijana je maštala da snimi CD i da izgradi muzičku karijeru. Tokom školovanja je bila član hora i pevala je na priredbama, a kasnije se prudružila hip hop i dens grupi Chess. U jesen 1999. godine je otpevala ceo album za grupu Dr Iggy.

2001. godine je počela da sarađuje sa Vladom Georgievim i postala je njegov prateći vokal.

2003. godine je sa kolegama osnovala bend pod nazivom Shanene i vrlo brzo su postali traženi po klubovima.

2009. godine je samostalno učestvovala na Beoviziji i izvela je numeru „Pazi šta radiš“. Pošto je bila 17-a, nije uspela da se plasira u finale.

2011. godine je pevala prateće vokale Danici Radojčić Nini koja je zauzela osmo mesto na Pesmi Evrovizije u Nemačkoj. Takođe je snimila pesmu „Tražim“ koja je postala veliki hit i koja se smatra njenom ličnom kartom.

2012. godine je objavila numeru „Kada si tu“.

2013. godine je uradila duet „Palim se na tebe“ sa grupom Flamingosi i pesmu „Čudo“.

2014. godine je snimila numere: „Tijanina“, „Stradam“ i „Sam od sutra“. Otpevala je dva dueta: „Još jednom“ sa Aleksom Jelićem i Dragijem Jelićem i „Ekstra“ sa humorističkim rok bendom Pero Defformero. Pesmu „Tijanina“ je posvetila tragično nastradaloj devojčici Tijani Jurić čija je smrt potresla celu Srbiju.

2015. godine je izbacila singl „Nekako nikako“.

U februaru 2017. godine je odlučeno da će Tijana predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Ukrajini. Autori njene pesme „In too deep“ su: Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas i Lisa Ann-Mari Linder. Oni su bili deo tima koji je radio pesmu Končite Vurst (Conchita Wurst) koja je 2014. godine pobedila na ovom takmičenju. Smatra da je od svih srpskih predstavnika na Evroviziji najbolji nastup imala Marija Šerifović.

Izjavila je da je završila svoj prvi album i da će ga promovisati sredinom godine.

Privatni život

U martu 2015. godine Tijana se udala za afroameričkog muzičara Marka Robertsona. Venčanje je održano u Bostonu u krugu porodice i najbližih prijatelja. Mladina kuma je bila Ivana Kotov. Njen muž je zbog nje prešao na pravoslavlje.

Pevačica i njen suprug u Americi imaju kompaniju za zabavu koja obezbeđuje muziku za korporativne događaje, venčanja i sl. Takođe, Tijana sa bendom nastupa i radi na autorskoj muzici.

Za muzičku scenu u Srbiji kaže da je konfuzna i da formula za uspeh nema veze sa tim koliko je neko dobar u muzici.

Tijana Bogićević na društvenim mrežama

FacebookTijana @ Facebook
TwitterTijana @ Twitter
YoutubeTijana @ YouTube