Aleksandar Živanović

Kratke informacije

Ime i prezimeAleksandar Živanović
Datum rođenja17. Maj 1990.
Mesto rođenjaKragujevac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrTurbo-folk

Biografija

Aleksandar Živanović je srpski pevač rođen 17. maja 1990. godine u Kragujevcu. Do svoje petnaeste godine je živeo u Topoli nakon čega se preselio u Beograd gde je upisao srednju muzičku školu „Kornelije Stanković“. Tokom školovanja je postigao veoma dobre rezultate i još više unapredio svoj talenat za muziku.

Počeo je da peva sa pet godina i učestvovao je na mnogim festivalima. 2003. godine je na festu izveo pesmu „Čija si“ Tošeta Proeskog i osvojio je prvu nagradu. 2014. godine je na dečjem festivalu „Deca pevaju hitove“ nastupio sa pesmom „Da sam znao“ za koju je sam napisao tekst, muziku i aranžman.

Pošto ima svoj muzički studio u Topoli, u slobodno vreme komponuje i peva. Rekreativno se bavi sportom, a najviše fudbalom. Prati tenis i kik boks. 2008. godine je bio jedan od učesnika takmičenja „Zvezde Granda“ gde je od 10 000 prijavljenih kandidata uspeo da prođe u top 36. Ispao je u prvom krugu, ali šest godina kasnije, 2014., se prijavio za „Pinkove zvezde“ i došao do polufinala.

Karijera

Prvi i za sada poslednji album snimio je i objavio 2012. godine. Reč je o CD-u pod nazivom „Gde posle tebe“, na kome su, pored naslovne, bile i pesme „Živim na bolu i alkoholu“, „Daleki svet“, „Otrov i med“, „Ona je dar sa neba“ i druge.

Tokom 2013. godine snimio je pesmu „Pile moje“, dok je u 2014. godine objavio singlove „1,2,3..“ i „Slatki greh“. Usledio je singl „I opet bih ko pre“ na kome je sarađivao sa Markom Cvetkovićem i Sašom Dinićem.

Godina 2017. bila je veoma uspešna za mladog pevača. Polovinom godine objavio pesmu „Totalni pijanac“ koju je sam komponovao. Snimio je i spot koji je objavio na svom zvaničnom „Ju Tjub“ („YouTube“) kanalu.

Singl „Javi se“ objavio je polovinom juna 2017. godine. Reč je o pesmu koju je pisao uz pomoć Pavla Dejanića i Senada Bislimija. Spot trenutno (avgust 2021. godine) broji preko 1.8 miliona pregleda na internet platformi „Ju Tjub“.

Otprilike u isto vreme završio je snimanje pesme „Seti se“ čiji tekst potpisuje zajedno sa Jelenom Trifunović, dok je na aranžmanu sarađivao sa Markom Cvetkovićem.

Krajem septembra 2017. godine objavo je singl „Boli me“ koga je sam komponovao, dok je na tekstu i aranžmanu sarađivao sa Jankom Miljušem i Senadom Bislimijem. Snimio je i spot koji je za manje od četiri godine „zaradio“ preko 1.6 miliona pregleda.

Usledila je saradnja sa kolegicom Gabrijelom Pejčev na pesmi „Ja te još uvek volim“. Reč je o numeri koju je sâm komponovao, dok je tekst pisala Biljana Vujović. Spot je na „Ju Tjubu“ za dve i po godine pregledan 3.6 miliona pregleda.

Aca je nakon toga objavio singl „Neko hoće noćas da te čuje“ i duet sa Anidom Ćusićem pod nazivom „Pa nek boli“. U maju 2020. godine je svoju publiku počastio singlom „Opasna po život“. Slušaoci su dobro prihvatili i taj njegov projekat, pa je za godinu i po dana spot na Ju Tjubu pregledan 2.4 miliona puta.

Privatni život

Aleksandar Aca Živanović je rođen 1990. godine u Kragujevcu. Zbog karijere se preselio u Beograd, gde i danas živi i radi. Veliku prepoznatljivost stekao je učešćem u muzičkim takmičenjima „Zvezde Granda“ i „Pinkove zvezde“, te rijaliti šou programu „Farma“.

Premda su ga tabolidi povezivali sa devojkama sa estrade, pevač je izbegavao da se u medijima pojavljuje zbog svog ljubavnog života.

Sa svojim obožavaocima komunicira putem društvenih mreža, gde su njegovi pratioci imali priliku da saznaju da se venčao sa dugogodišnjom devojkom Ivanom. Par je 2019. godine dobio sina Mateju, a 2021. godine ćerku Elenu.

Diskografija

Albumi

 • 2012. Gde posle tebe

Singlovi

 • 2013. Pile moje
 • 2014. 1,2,3…
 • 2014. Slatki greh
 • 2016. I opet bih ko pre
 • 2017. Totalni pijanac
 • 2017. Javi se
 • 2017. Seti se
 • 2017. Boli me
 • 2019. Ja te još uvek volim
 • 2019. Neko hoće noćas da te čuje
 • 2019. Pa nek boli
 • 2020. Opasna po život

Aleksandar Živanović na društvenim mrežama

InstagramAleksandar @ Instagram
YoutubeAleksandar @ YouTube