Jelena Golubović

Kratke informacije

Ime i prezimeJelena Golubović
Datum rođenja1. Jul 1979.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica, režiser

Biografija

Jelena Golubović je srpska rediteljka i glumica. Rođena je 1. jula 1979. godine. Proslavila se učešćem u rijalitijima gde je pokazala da je spremna na sve kako bi osvojila glavnu nagradu i napravila dobar šou program.

Kada je bila mala, Jelenin otac je dobio posao u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, gde je odrasla. Tamo je završila srednju školu i Akademiju dramskih umetnosti. Stekla je zvanje pozorišnog i filmskog reditelja, a diplomirala je sa predstavom „011“. Još je režirala predstave „Gnev anđela“, „Čipkin dim“ i „Galeb Džonatan Livingston“.

Jelena se previše zanela u Dalijevom muzeju voštanih figura pa je, pozirajući pored jedne od njih, povukla haljinu pri čemu joj je ispala dojka. Smatra da je to posledica vina, vrućine i želje da pronađe svog Dalija.

Tvrdi da ju je Isidora Bjelica prevarila jer je uzela novac za scenario koji je trebala da napiše, ali nakon toga se više nije javila. Zbog toga ju je Jelena tužila tražeći materijalnu otštetu u visini od 200.000 dinara.

Rediteljka važi za konfliktnu ličnost, a prvi u nizu sukoba je imala sa pevačicom Vesnom Vukelić Vendi u emisiji „Svet“ kod voditeljke Jelene Baćić Alimpić. Jelena je prozivala Vesnin lik i delo smatrajući da ona nije adekvatna osoba koja bi mogla da odglumi jaku istorijsku ličnost poput Drage Mašin. Vendi je Jelenu nazvala „poznatim anonimusom“, „pseudo glumicom“ i „pseudo rediteljkom“. Priča je dobila epilog 12 godina kasnije kada su kamere emisije „Paparaco lova“ zabeležile tuču između rediteljke i pevačice.

Trebale su zajedno da snimaju rijaliti „Odavno posvađane“, ali Jelena je odustala zbog lošeg odnosa sa ljudima iz produkcije. Sa Vendi je ostvarila dobru saradnju, ali umesto predviđena 3 meseca, šou je trajao 10 dana.

2013. godine je učestvovala na „Farmi 5“ i osvojila je 50.000 evra. Izjavila je da će novac uložiti u predstavu i da će pomoći bratu koji živi na Filipinima. Jelena je sama ratovala protiv svih, a podršku joj je pružio samo pevač Čupo Kalač koji ju je, par minuta pre nego što je proglašena za pobednika, zaprosio. U rijalitiju je pokazala grudi uz konstataciju da joj nije jasno zbog čega se druge učesnice ustežu. Tvrdila je da sa Čupom nije bila intimna jer je patrijarhalno vaspitana i ne bi mogla da ima seks pred kamerama. Sa pevačem je planirala brak i porodicu, ali su u „Parovima“ objavili da su raskinuli. Jelena je u javnost iznela detalje iz njihovog seksualnog života na šta je pevač burno reagovao. Rekao je da će je smestiti u zatvor jer je pretila njegovoj ćerki.

2014. godine u emisiji „Sky+“ je polila sokom voditelja Igora Ćurčića koji je tvrdio da je prevarila narod apelujući da se, u vreme najvećih poplava, donacije uplate Keniji.

Početkom 2015. godine je prvi put bila u „Parovima“ gde ju je napao pevač Hasan Dudić. On je rekao da je to uradio jer ga je Jelena vređala po nacionalnoj osnovi i spominjala mu decu. Drugi put je sama napustila ovaj rijaliti, a Hepi televizija je najavila da će je kazniti u skladu sa ugovor koji su potpisali. Jelena je tvrdila da je to uradila zbog bolova u lumbalnom delu kičme.

Krajem 2015. godine je ponovo ušla na „Farmu“ sa tajnim zadatkom da se sprijatelji sa Lepim Mićom koji je u prethodnoj sezoni ovog rijalitija izbačen zbog govora mržnje upućenog rediteljki. Jelena je nastavila sa provokacijama pa ju je pevač Baki B3 gađao. Maja Nikolić je na rediteljkin račun iznela mnogo uvreda, ali ni ona joj nije ostala dužna. Jedna od retkih sa kojima je pronašla zajednički jezik je starleta Stanija Dobrojević.

Jelena od porodice ima majku i baku koje nisu oduševljene njenim učešćem u rijalitijima i čestim svađama koje uzrokuje. Pošto je dobijala pretnje, rediteljka je bila primorana da kupi pištolj kako bi se osećala bezbednije.

Reference:

http://www.kurir.rs/stars/jelena-uplasena-za-svoju-porodicu-dobila-pistolj-kako-bi-se-odbranili-od-nasilnika-koji-prete-clanak-2027823

http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:243471-Drama-iz-sudnice

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/volim-da-nasmejem-publiku/30q2cvw

Jelena Golubović na društvenim mrežama

FacebookJelena @ Facebook