Vanesa Šokčić

Kratke informacije

Ime i prezimeVanesa Šokčić
Datum rođenja 06. Novembar 1970.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrFolk, turbo-folk

Biografija

Vanesa Šokčić, poznata i pod nadimkom Plavi haos, je srpska pevačica narodne i turbo-folk muzike. Rođena je 06. 11. 1970 godine u Beogradu.

Estradnu karijeru je započela kao trogodišnja devojčica u dečjem horu „Kolibri“. Bila je u grupi sa Ivanom Bojić – Zarić, Filipom Patom, itd. Kao mala je želela da postane doktorka, ali ipak se odlučila za muziku.

Završila je Srednju muzičku školu i upisala je Muzičku akademiju. Otac Stevica joj je bio najveća podrška. U početku je bio njen menadžer i prvu platu je zaradila u restoranu koji je on držao. Rešila je da napusti Muzičku akademiju i da se posveti nastupima.

Prvi album je objavila 1991. godine. Pevala je po svadbama, vašarima i drugim veseljima. Često je imala tremu pa i danas pije kafu pre nastupa da bi se smirila.

Diskografija:

  • „Volim tvoja oka dva“ (1991.);
  • „Nisu moje oči krive (1993.);
  • „Plavi haos“ (1995.);
  • „Plavo, plavo“ (1996.);
  • „Minut po minut“ (1997.);
  • „Novi milenijum“ (1999.);
  • „Moja stvar“ (2004.);
  • „Četiri strane sveta“ (2011.).

vanesa-sokcic

Rijaliti

2011. godine Vanesa se takmičila za nagradu od 50.000 evra u rijaliti šou programu „Dvor“. Izjavila je da je zadovoljna svojim učešćem jer je ostala dosledna sebi i ukućanima nije dozvolila da je isteraju iz takta.

Pevača Nemanju Nikolića je ošamarila jer nije hteo da pleše sa njom. Na dvoru je ostala osam nedelja nakon čega je, zbog malog broja glasova, ispala.

Kao i ostalim takmičarima, i Vanesi je honorar isplaćen sa zakašnjenjem od nekoliko meseci. Međutim, njoj to nije predstavljalo problem jer je naučila racionalno da troši novac i da ga ulaže u nekretnine, a ne kao ranije, u krpice.

Vanesa je iskreno rekla da se na estradi oseća kriza i da najviše zarađuje na romskim svadbama u Italiji i Francuskoj. Pošto više nema posla kao nekada, pomaže suprugu koji ima proizvodnju tekstila u izboru materijala i modela.

2014. godine je učestvovala u plesnom šou programu „Ples sa zvezdama“, a njen partner je bio Vlada Todorović. Vanesa je nagradu od 1.000 evra poklonila Institutu za radiologiju i neonatologiju.

Lični život

Pevačica je u stabilnoj vezi sa dugogodišnjim partnerom Sajom. Pošto im nije stalo do papirologije, nisu se venčali. Vanesa je priznala da joj je neostvarena želja da postane majka. Volela bi da rodi, ali ako ne uspe, izjavila je da bi usvojila dete.

Otkrila je da od 2011. godine živi u strahu jer ju je komšija napao i verbalno i fizički. Potreslo ju je ubistvo koleginice Jelene Marjanović i način na koji su to neki mediji preneli.

Iako nije konfliktna ličnost, 2008. godine je tužila frizera Mikija Panjkovića da joj je spalio kosu.

Dobru liniju održava tako što trenira aerobik i tae bo. Vanesin hobi je pravljenje nameštaja, a ljubav prema antikvitetima je nasledila od roditelja.

Uspela je da svoj privatni źivot sačuva od javnosti i da karijeru izgradi na hitovima, a ne na skandalima.

 

Vanesa Šokčić na društvenim mrežama

FacebookVanesa @ Facebook
InstagramVanesa @ Instagram