Željko Romac

Kratke informacije

Ime i prezimeŽeljko Romac
Datum rođenja1968.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
ZanimanjeMuzičar (gitarist), diplomirani agronom, magistar ekonomije

Biografija

Željko Romac je hrvatski gitarista i preduzetnik. Rođen je 1968. godine u Zagrebu. Oženjen je novinarkom i TV voditeljkom Anjom Alavanjom s kojom ima dva sina. Živi i radi u Zagrebu.

Karijera

Željko Romac je po zanimanju diplomirani agronom i magistar ekonomije.  Vlasnik je firme „Kadmo“ koja se bavi prodajom semena povrća i drugih proizvoda za poljoprivredne proizvođače. Široj javnosti je poznat kao gitarista, te dugogodišnji član benda Massima Savića.

Saradnja s Massimom je počela 2004. godine. Iako Romac nije bio profesionalni muzičar, ljubav prema gitari i muzici, te veliki talenat za sviranje akustične i električne gitare spojili su ih u bend koji je dobio naziv „Alkemičari“, na savet Aleksandra Dragaša, Željkovog prijatelja. Usledili su brojni koncerti, te Massimov album „Vještina II“ , album obrada poznatih pesama koji je doživeo veliki uspeh. Sam Massimo je jednom prilikom izjavio da ima najbolji bend na svetu.

Ipak, kako se Željkova  firma razvijala, usledila su brojna putovanja i druge poslovne obaveze, što je ostavljalo malo vremena i prostora da se posveti muzičkoj karijeri. Kako je Massimo u jednom intervjuu naveo, u nekom trenutku se desilo da od dvanaest zakazanih koncerata, Željko može da odradi jedan, pa su odlučili da slože dva tipa aranžmana – onaj sa Željkom i bez njega. Poslovne obaveze su prelomile, pa je Željko 2012. godine napustio bend.

Krajem 2012. godine je snimio pesmu „Reci mi što“ sa klapom Kampanel i violončelistom Stanislavom Kovačićem Stanetom. Pesma se našla na albumu „Na putu do sna“ primoštenske klape Kampanel.

Privatni život

Željko Romac je rođen 1968. godine u Zagrebu. Otac mu se zove Vlado, a majka Marinka. Ima sestru Anu. Od 2011. godine u braku s 15 godina mlađom novinarkom i TV voditeljkom Anjom Alavanjom. Anja je karijeru započela na hrvatskoj Novoj TV, nekoliko godina je bila urednica i voditeljka na muzičkoj televiziji CMC, te voditeljka na Fight Channel televiziji i HRT 4,  da bi se 2016. godine ponovo vratila u medijsku kuću iz koje je ponikla.

Njihova ljubavna priča počela je 2010. godine, a krunisana je godinu i po dana kasnije tajnim venčanjem na Mauricijusu. U januaru 2012. godine dobili su sina Jakova, a u junu 2015. godine Ivora.

Žive u zagrebačkom naselju Jarun, a imaju kuću na dalmatinskom ostrvu Murter gde porodica provodi svaki slobodan trenutak.

Željko Romac na društvenim mrežama

FacebookŽeljko @ Facebook