Fran Pujas

Kratke informacije

Ime i prezimeFran Pujas
Datum rođenja17. novembar 1997.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
PrebivališteBeograd
ZanimanjeModel, rijaliti takmičar, muzičar

Biografija

Fran Pujas je hrvatski bivši model i maneken koji je prepoznatljivost stekao učešćem u četvrtoj sezoni rijaliti šou programa „Zadruga“. Rođen je 17. novembra 1997. godine u Zagrebu. Živi i radi u Beogradu

Fran je u „Zadrugu“ ušao zajedno sa svojom devojkom Paulom Hubin, bivšom mis Varaždinske županije. Premda su u rijalitiju prekinuli vezu, odlukom gledalaca Fran je osvojio peto mesto, dok je Paula učešće završila na sedmoj poziciji.

Bio je deo pete sezone „Zadruge“, ali ovog puta nije uspeo da obezbedi učešće u finalu rijalitija.

Posle rijalitija je ostao da živi u Beogradu i posvetio se muzičkoj karijeri. Do avgusta 2023. godine je snimio singlove „Lambda“ i „Sve na fino“.

Detinjstvo i problematično odrastanje

Fran Pujas je rođen 1997. godine u Zagrebu. Odrastao je sa roditeljima i bratom Viktorom u rodnom gradu. Kako je kazao, od malih nogu je voleo sve što mu je bilo zabranjeno.

Prvi kontakt sa drogom imao je već sa 14 godina. Priznao je da je policija njega i njegove drugare uhvatila sa travom, te da je završio u pritvoru.

U tom momentu njegova majka je bila inspektorka u odeljenju za droge, te je imala veliki problem sa kolegama zbog njegovih „ispada“.

Mladi Zagrepčanin je priznao da je u nekom trenutku postao glavni diler droge u školi koju je pohađao.

Jednom prilikom je u „Zadruzi“ kazao da je godinu i po dana svakodnevno koristio kokain. Tada je mladim ljudima poručio da beže od droge, jer na početku stvara divan osećaj koji jako brzo završi.

Kazao je da je u prvih nekoliko meseci konzumacije tog opojnog sredstva sve lepo, ali da je nakon toga osetio da je počeo da se zatvara u sebe i da ne želi da se druži sa ljudima.

Fran je zadrugarima ispričao kako je odrastao na ulici. Tu je na razne načine zarađivao novac. Dva puta je završio u zatvoru, a nakon jednog boravka tamo, devojka ga je primila u svoj stan. Ona mu je čuvala pse i slala mu pakete. Pomogla mu je da se skloni sa ulice i, kako kaže, „dokazala da vredi puno više od toga[1]„.

Kako je jednom prilikom ispričao, Pujas je sa 18 godina prevario jednog dilera za čak 550 hiljada kuna. Novac je, prema vlastitom priznanju potrošio u restoranima i klubovima, a ta suma je nestala za dve godine[2].

Voditelju Milanu Miloševiću, ali i gledaocima širom regiona kazao je da ga „čeka metak“ kad se vrati u Zagreb, te da ga traže „ozbiljni ljudi“ i da ne želi da beži.

Priznao je da je to svesno napravio i da je znao da će takav postupak kad-tad doći na naplatu.

Za sebe je kazao da je specifična osoba, ne samo zbog brojnih tetovaža, nego i zbog toga što je jako pozitivan, pristojan i vaspitan dečko. Problemi koje je pravio bili su, tvrdi, posledica znatiželje.

Učešće u „Zadruzi“

Fran Pujas je regionalnu prepoznatljivost stekao u septembru 2020. godine kao jedan od brojnih učesnika četvrte sezone rijaliti šou programa „Zadruga“.

U rijaliti je ušao zajedno sa svojom devojkom Paulom Hubin, koja se bavi boksom i manekenstvom.

Pujas je na samom početku „Zadruge“ ispričao kako se našao u ovom TV formatu. Naime, njegova devojka Paula je dobila poziv od produkcije i pozvala ga da uđe sa njom u rijaliti kako bi upoznali nove ljude.

Fran i Paula su se u rijalitiju vrlo često svađali, a usledio je i raskid pred kamerama. Pored toga, počeli su jedno o drugome da govore razne stvari. Tako je Paula otkrila da ju je dok su bili u vezi Fran tukao i drogirao. Tvrdila je da ga je finansijski izdržavala, te da je zbog toga radila dva posla[3].

On je drugim učesnicima „Zadruge“ priznao da ju je tukao, a govorio je i o svojim problemima sa narkoticima.

Pred kamerama je nekoliko puta imao ispade besa, što je često izazivalo komentare gledalaca u „Pinkovim“ emisijama i na društvenim mrežama.

U sklopu rijalitija je u martu 2021. godine održano takmičenje u plesu pod nazivom „Đuskovizija“. Paula i Fran su pokazali zavidne plesačke sposobnosti, te su dobili pohvale od stručnog žirija.

Njihov ples je završio i na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“), gde je za tri dana pregledan preko 900 hiljada puta.

Gledaoci na društvenim mrežama i novinarski žiri je upravo njih dvoje izabrao za pobednike „Đuskovizije[4]„.

I Fran i Paula su uspeli da ostanu do kraja rijalitija. On je, odlukom gledalaca, osvojio četvrto, a ona sedmo mesto.

Zadruga 5

U septembru 2021. godine je postao učesnik pete sezone „Zadruge“. Izbačen je nakon 161 dana, a u zadrugu se vratio 12 dana kasnije. Odlukom gledalaca je izbačen 266. dana od početka sezone.

Pobeda je pripala Dejanu Dragojeviću, dok je njegova bivša supruga Dalila osvojila drugo mesto.

Život posle „Zadruge“

Nakon što je u julu 2021. godine završena četvrta sezona rijalitija, Fran je izjavio da će život nastaviti u Beogradu.

Na pitanje novinara da li se čuo sa bivšom devojkom koja ga je dovela u „Zadrugu“, on je kazao da se nije čuo i da se neće ni čuti.

Priznao je da ne zna zašto ga Paulin otac napada putem medija, kad je njihov odnos ranije bio „više nego korektan“.

U intervjuu koji je dao beogradskim medijima rekao je da uživa u životu na Novom Beogradu, te da retko izlazi jer mu je teško da se navikne na život van rijalitija.

Kazao je da se ne druži sa bivšim cimerima, jer mu je potrebna pauza. Dodao je da su ga najviše razočarali bivša devojka i Nenad Aleksić Ša (Sha) sa kojim je imao konfliktne situacije tokom „Zadruge“.

Na pitanje novinara kako komentariše fotografiju Paule i muzičara Vuka Moba koja je osvanula na društvenim mrežama, Fran je kazao da ga to ne zanima, te da, koliko mu je poznato, njih dvoje zajedno rade na muzici.

Dodao je da „ne želi da se petlja sa njom“, da je slobodna i da može da radi šta god hoće.

Istakao je da ga je „Zadruga“ više ojačala nego istražni zatvor u kome je do tada u dva navrata proveo nešto više od četiri i po meseca.

Na pitanje novinara čime će se baviti posle rijalitija, Fran je kazao da radi na muzici i da je u pregovorima sa „ozbiljnim ljudima“.

Tom prilikom je rekao da sa Draganom Arsenijevićem Napoleonom radi na pesmi i da bi voleo da se ostvari u rep muzici[5].

Upitan da komentariše odnos sa Anđelom Vešticom, Pujas je rekao da ne želi da „produbljuje rat sa njom“. Tvrdi da je bio pijan i da je greška to što su bili zajedno.

Krajem novembra 2022. godine Fran je objavio singl „Lambda“ na kome je radio sa muzičarima Igorom Panićem Nućijem (Nucci) i Reljom Torino. Pesmu je izdala Produkcijska kuća „Two Louder“, a spot je za manje od godinu dana na „JuTjubu“ pregledan više od 500 hiljada puta.

Jedan dnevni list je polovinom decembra 2022. godine objavio vest da je Pujas uhapšen nakon što je pokušao da pređe granicu između Hrvatske i Srbije.

Prijatelj koga je stekao tokom rijalitija Marko Đedović je rekao da je Frana policija uhapsila i odvela ga, prvo u Osijek, a potom u Zagreb.

Đedović je kazao da je poternica izdata istog dana kada je uhapšen.

Naime, Fran je iz Beograda u Zagreb otputovao kako bi prisustvovao očevom rođendanu, a kada je pokušao da se vrati u srpsku prestonicu, to mu nije dozvoljeno[6].

Nakon nekoliko dana provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. Mediji su objavili da je poternica za njim raspisana zbog krivičnog dela koje je napravio 2019. godine.

Prema pisanju medija, Pujas je osumnjičen za razbojništvo, a nakon što je pušten iz pritvora javio se svojim pratiocima na društvenim mrežama. Objavio je sliku na kojoj pozira sa srednjim prstom.

Novinarima je potvrdio da je pušten, ali da ne može da razgovara sa njima i da će se javiti kada bude u prilici.

Svoje obožavaoce je novim singlom počastio u aprilu 2023. godine. Reč je o pesmi „Sve na fino“ na kojoj je sarađivao sa muzičarom Jakovom Budićem (Yung Bude).

Tekst pesme je pisao sâm, a spot je za četiri meseca „zaradio“ preko 270 hiljada pregleda na „JuTjubu“.

Diskografija

Singlovi

  • 2022. Lambda
  • 2023. Sve na fino

Reference

Fran Pujas na društvenim mrežama

InstagramFran @ Instagram