Irina Đorđić

Kratke informacije

Ime i prezimeIrina Đorđić
Datum rođenja23. januar 1982.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteVankuver
ZanimanjeNovinarka, voditeljka
Visina-
Težina-

Biografija

Irina Đorđić, ranije Ivić, je srpska novinarka i voditeljka. Prepoznatljivo je lice Jutarnjeg programa na RTS-u, a ranije i Kulturnog dnevnika. Rođena je 23. januara 1982. godine.

Irina se nakon duže medijske pauze, posle udaje, rođenja sina i života u Vankuveru, vratila na male ekrane u julu 2018. godine.

Živi i radi u Beogradu.

Balet, novinarstvo i obrazovanje

U detinjstvu je maštala o tome da postane balerina. Irina je pohađala baletsku školu i bila je vrlo talentovana. Od treće godine intenzivno se bavila baletom, a trenirala ju je primabalerina Ivanka Lukateli. Kao srednjoškolka volontirala je u  Narodnom pozorištu.

Zanimljivo je i to da je Irina u prvom razredu Srednje baletske škole „Lujo Davičo“ išla da nastupa u ruskom Sankt Peterburgu. Oko mesec dana gostovala je u jednom od najboljih ruskih teatara. Godinu dana posle, usledio je i poziv iz Rusije da u Sankt Peterburgu nastavi svoje obrazovanje i usavršavanje kao balerina. Međutim, sa 15 godina to joj je bilo teško prihvatiti. Nije želela da se odvoji od porodice i ode tako daleko.

Razmišljala je i o poslu stjuardese u Dubaiju. Iako je prošla sve krugove, do onog završnog, na kraju ipak nije otišla.

Zbog te odluke nije se pokajala, a svoju sreću našla je pod okriljem malih ekrana. Na sceni je bila od malih nogu, pa joj reflektori i televizijske kamere u studiju nisu smetali, baš naprotiv tu se osećala najprirodnije.

Završila je Novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Na drugoj godini fakulteta shvatila je da više ne može uporedo i studrati, i glumiti u Narodnom pozorištu, pa se posvetila samo novinarstvu. Ipak, da je balet i tada ostao u srcu potvrđuje i tema njenog televizijskog diplomskog rada „Stanje baleta u Srbiji“.

Profesori su bili oduševljeni ovim diplomskim radom i to je bila njena karata za ulazak u svet novinarstva i RTS-a.

Karijera

Kao voditeljka Jutarnjeg programa na RTS-u izuzetno uspešno radi dugi niz godina.

Irina je počela kao volonter u Dnevniku RTS-a. Brzo je shvatila da joj je informativa u suštini izuzetno dosadna, pa se prvom prilikom okrenula drugim temama. Počela je da radi i u redakciji „oko magazina“ na RTS-u. Nedugo posle toga, kada je ispekla „zanat“, Aleksandar Tijanić, odlučio je da lepa Irina pređe u redakciju jutarnjeg programa kao voditeljka uz Milana Srdića. Ovo je za nju bio šok, ali je znala i da je to njena velika šansa.

Irina i Milan vodili su Jutarnji program na RTS-u vikendom, subotom i nedeljom, u trajanju od tri  sata. Uz konstantne goste u studiju, priloge, teme, uključenja reportera, ovaj posao nije nimalo jednostavan. Ipak, Irina se odlično snašla i postala zaštito lice RTS-a.

Iako joj rano ustajanje teško pada, navikla se na ovaj posao. Sa osmehom gledaoce jutarnjeg programa uvodi u novi dan i razbuđuje sa najnovijim informacijama.

Na poslu najviše voli osećaj da je nekome na neki način pomogla, da se čuje za priče raznih ljudi.

Vodila je Kulturni dnevnik na RTS-u. U ovom poslu mnogo joj je pomogla njena ljubav prema umetnosti, prema baletu, pa joj je kultura išla od ruke. To su znali prepoznati i gledaoci koji su uživali uz ovu voditeljku.

Ljubavni život

Irina Ivić udala se za Nikolu Đorđića 2016. godine. Od tada nosi prezime svog supruga. Irina i Nikola imaju sina Maksima.

Zajednički prijatelji dugo su pokušavali da upoznaju Irinu i Nikolu jer su smatrali kako je ovaj par idealan jedno za drugo. Uspeli su u svojim namerama tokom proslave Irininog rođendana. Bila je to ljubav na prvi pogled.

Posle rođendana Irina i Nikola su počeli da se druže, a druženje je preraslo u vezu koja je trajala godinu i po dana. Par se razišao jer su ih životni putevi vodili u suprotnim pravcima. Irina je radila, a njen dragi studirao dva fakulteta.

Pet godina kasnije, opet su odlučili da budu zajedno. Tada nisu imali nedoumice i svoju vezu su krunisali brakom.

Život u Vankuveru

Nikola je radio u Vankuveru u Kanadi kao dizajner specijalnih efekata, a Irina je išla u posetu svom suprugu. Onda je odlučila da ostavi posao voditeljke na RTS-u i preseli se u Vankuver.

U ovom gradu, koji ju je opčinio, živela je dve godine i ostvarila se kao majka. Nakon duže medijske pauze, vratila se u Beograd i od jula 2018. godine, ponovo vodi Jutarnji program na RTS-u.

Irina je pokušavala i u Kanadi da se ostvari u televizijskom novinarstvu. Imala je ponudu da radi u jednoj lokalnoj televizijskoj kući u Vannkuveru, ali tada je već bila trudna, pa ovu ponudu nije iskoristila.

Tokom života u Kanadi najviše su joj nedostajali porodica, prijatelji i posao.

Majčinstvo

Irina se porodila u Vankuveru i na svet donela dečaka Maksima. S obzirom da u Vankuveru bračni par Đorđić nije imao porodicu koja bi im pomogla u prvim danima roditeljstva, nije im bilo lako. Irina je brinula o dečaku, a Nikola je radio do kasno u noć.

Ipak, kada bi došao kući s posla odmah se trudio da pomogne Irini. Kada je dečak imao šest meseci Irina je iskoristila priliku da dođe u Beograd, poseti porodicu i prijatelje, ali i radne kolege, koji su sa oduševljenjem dočekali posebno Maksima.

Irina je tada govorila kako je biti roditelj veoma lakše kada su među porodicom i prijateljima. Uskoro im se u Beogradu pridružio i Nikola.

Ipak, posle određenog vremena, par se opet vratio u Kanadu.

Avionske karte za Kanadu su izuzetno skupe za finansijske prilike u Srbiji, tako da njihova porodica, Irinini roditelji Slobodan i Slavica, te Nikolini roditelji Slobodan i Ljiljana, nisu imali priliku da putuju i posete ih u Vankuveru.

Iako su se navikli na život u ovoj metropoli u Kanadi, Irini i Nikoli, konstantno su nedostajali porodica i prijatelji u Srbiji. Ipak, pričekali su da Nikola završi poslove koje ima u ovom gradu kako bi se vratili u Beograd.

Turbulentna i problematična veza

Život popularne voditeljke obeležila je turbulentna i problematična veza u kojoj je preživela psihičko nasilje.

Irina je o ovome javno govorila na svom blogu na iznenađenje mnogih i podsticala sve žene koje imaju slično iskustvo da to urade. Rekla je da ju je njen ljubavni partner, pre Nikole, psihički zlostavljao. Želela je da svojim primerom ženama pokaže da ne moraju trpeti nasilje, kako psihičko, tako ni fizičko, te da nije sramota to jasno i glasno reći u javnosti.

Njen tadašnji dečko pratio je svaki njen korak, proveravao sa kim se druži, čak joj je zabranio da ide na kafu sa prijateljicama.

Irina je na sve pristajala, kako je kasnije sama rekla, „zbog mira u kući“.

Kako bi prevazišla krizu posle ove veze posećivala je psihologa koji joj je pomogao da probleme reši.

Irina Đorđić na društvenim mrežama

FacebookIrina @ Facebook
InstagramIrina @ Instagram
TwitterIrina @ Twitter