Irena Vujović

Kratke informacije

Ime i prezimeIrena Vujović
Datum rođenja3. april 1983.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjePolitičarka
StrankaSrpska napredna stranka (SNS)

Biografija

Irena Vujović je srpska političarka. Član je i dio predsedništva Srpske napredne stranke (SNS). Rođena je 3. aprila 1983. godine u Beogradu. Važi za jednu od najlepših političarki na domaćoj političkoj sceni.

Karijera

Završila je osnovne i master studije na Geoekonomskom fakultetu (Fakultet za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu). Upisala je doktorske studije na Fakultetu za poslovne studije.

Od 2005. do 2008. godine je bila koordinator saradnje u Odeljenju za međunarodnu saradnju Univerziteta „Džon Nezbit“. Takođe je bila saradnik u nastavi na predmetima Savremena ruska ekonomija i Ekonomija postsovjetskog prostora.

2008. godine Irena se učlanila u Srpsku naprednu stranku.

2012. i 2014. godine je izabrana za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Tada je proglašena za mis parlamenta.

Bila je zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove, član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, član Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, kao i šef stalne delegacije Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje.

2014. godine je postala pomoćnica gradonačelnika Siniše Malog za oblast društvenih delatnosti. Zbog ove funkcije morala je da da ostavku na poslanički mandat.

Od 2015. godine je na čelu Saveta za rodnu ravnopravnost. Zamenica je predsednika Saveta za prava deteta i politički je predstavnik Beograda u „Eurocities“.

U maju 2016. godine je izabrana za članicu Predsedništva SNS-a.

Nakon izbora u junu 2016. godine je proglašena za predsednicu opštine Savski venac. Od tada više nije pomoćnica gradonačelnika. Izjavila je da ne želi da bude izolovana od građana, već da će im njena vrata uvek biti otvorena.

Irenin politički idol je Aleksandar Vučić.

Tečno govori engleski i ruski jezik.

Privatni život

Irena je dugo bila u vezi sa kolegom iz stranke Lukom Petrovićem.

Aktivna je na društvenim mrežama, a najveći broj komentara je izazvala slika na kojoj pozira u izazovnom negližeu sa leopard printom.

Irena Vujović na društvenim mrežama

InstagramIrena @ Instagram