Radiša Trajković Đani

Kratke informacije

Ime i prezimeRadiša Trajković Đani
Datum rođenja27. januar 1973.
Mesto rođenjaPriština
DržavaSrbija
PrebivališteFrankfurt (Nemačka)
ZanimanjePevač
ŽanrTurbo-folk

Biografija

Radiša Trajković, poznatiji pod nadimkom Đani, je srpski folk pevač. Rođen je 27. januara 1973. godine u Prištini.

Đani je u rodnom gradu pohađao osnovnu školu.  Oženjen je Slađanom koja iz prvog braka ima sina. Pevaču je rodila dva sina, Miloša i Marka, i ćerku Sofiju. Đani je želeo da dobije još jednu devojčicu, ali njegova supruga se nije sa tim složila.

Priznao je da Slađani smeta kada pročita da je vara, ali on smatra da je najvažnije to što se uvek vrati kući. Takođe je izjavio da mu je drago što njegov sin Marko ima seksualne odnose sa Tijanom Ajfon i drugim starletama jer će mnogo od njih naučiti. Spekulisalo se da je Đani platio 500 evra Tijani da Marko sa njom izgubi nevinost.

Ima rođenog brata Gorana koji je u zatvoru proveo godinu dana zbog razbojništva pošto je jednoj starici obio stan i ukrao 15.000 dinara.

Nije u dobrim odnosima sa mnogim kolegama sa estrade za koje smatra da su lažovi i umišljene budale.

Đani je mnogo pio i kockao se zbog čega se zadužio kod zelenaša. Njegov dug je iznosio 200.000 evra pa je morao da proda kuću u Mirijevu ispod cene. Dobio je 120.000 evra, a ostatak je pozajmio. Sa porodicom se preselio u Frankfurt gde imaju stan.

2012. godine je imao ozbiljnu upalu pankreasa zbog koje su mu lekari naredili da više ne jurca, ne jede začinjenu hranu i ne pije alkohol.

2016. godine je na Facebook-u objavljena anketa u kojoj su posetioci glasali koga bi voleli da čuju na Exit-u naredne godine. Pored Lane del Rey, Rijane, Metalike, AC/DC, Eminema i drugih svetskih umetnika, našao se i Đani. On se našao na prvom mestu sa 10.086 glasova, dok je Eminem imao 6.057. Organizatorima se rezultati nisu dopali pa su obrisali anketu. Tako je nastao i čuveni slogan: „No Đani, no party.“

Diskografija

Albumi:

– „Ta žena“ (1998);
– „Ulica je moj dom“ (1999);
– „Otišla si, e pa neka“ (2000);
– „Neka pati žena ta“ (2001);
– „Druga dva“ (2003);
– „Sve mi tvoje nedostaje“ (2005);
– „Balkanac“ (2007);
– „Još te sanjam“ (2010);

Duet:

– „Biću tvoja“ sa Stojom (1999).

Radiša Trajković Đani na društvenim mrežama

FacebookĐani @ Facebook
InstagramĐani @ Instagram