Nirmal Kukić

Kratke informacije

Ime i prezimeNirmal Kukić
Datum rođenja28. maj 1985.
Mesto rođenjaTuzla
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteŽivinice
ZanimanjePolitikolog, političar, učesnik rijalitija
StrankaDemokratska fronta Željko Komšić

Biografija

Nirmal Kukić je političar i magistar političkih nauka, te predsjednik Demokratske fronte u Živinicama, BiH. Rođen je 28. maja 1985. godine u Tuzli. Regionalnu prepoznatljivost je stekao učešćem u rijaliti šou programu „Veliki Brat“ („Big Brother“).

Detinjstvo i obrazovanje

Nirmal Kukić je rođen 1985. godine. Njegovi roditelji su Zejna i Sejo Kukić, a ima brata Kabira. Ime mu je hinduističkog porijekla, a znači „čist“ ili „neokaljan“. Prijatelji ga zovu Nino.

U Živinicama je završio srednju školu, gdje je i odrastao. Tokom odrastanja se aktivno bavio ribolovom, a učestvovao je i na Svetskom kadetskom prvenstvu u ribolovu 1997. godine u Varaždinu.

Nakon srednje škole, Nirmal Kukić je upisao studije za odnose sa javnošću na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Na Fakultetu politički nauka u Beogradu je stekao zvanje magistra geopolitike. Specijalizovao je oblast Organizovani kriminal,  terorizam i bezbednost.

Karijera

Nirmal je 2011. godine je postao učesnik regionalnog takmičenja „Veliki Brat“. Bio je jedan od finalista tog takmičenja. Tokom učešća u rijalitiju šuškalo se da je zaljubljen u crnogorsku starletu Soraju Vučelić, ali je on to sve demantovao nakon izbacivanja iz Velikog Brata.

Kukiuč je 2013. godine započeo političku karijeru. Ubrzo je postao predsjednik Demokratske fronte Živinice. Pre toga nije bio politički aktivan.

U njegovom političkom programu je, između ostalog navedeno i da „vlasti u BiH trebaju stvoriti nova radna mesta u različitim oblastima za zapošljavanje ljudi, te da trebaju napraviti dugoročni strateški plan za zapošljavanje ljudi, i popuniti nove pozicije stručnim osobljem koje će nastaviti taj trend“.

Jedan je od retkih političara koji je svoj broj telefona podelio putem interneta kako bi imao direktan kontakt sa ljudima.

Nirmal Kukić je zajedno sa još dvojicom bivših učesnika rijalitija 2015. godine ponovo ušao u „Veliki Brat“. Nakon toga je skoro upotpunosti „nestao“ sa TV ekrana.

Na njegovom profilu na društvenoj mreži Instagram stoji da je član dva deonička društva.

Privatni život

Nirmal Kukić je rođen 1985. godine u Tuzli. Odrastao je i školovao se u Živinicama, Sarajevu i Beogradu.

Svojevremeno je govorio da voli ribolov, poker, trilere, haus i rok muziku. Rekretativno igra košarku i fudbal, a navija za fudbalski klub Sarajevo.

Tvrdio je da nema uzore, te da želi da postane voditelj i medijska ličnost.

Nirmal Kukić na društvenim mrežama

FacebookNirmal @ Facebook
InstagramNirmal @ Instagram
TwitterNirmal @ Twitter