Nirmal Kukić

Kratke informacije

Ime i prezimeNirmal Kukić
Datum rođenja28. Maj 1985.
Mesto rođenjaTuzla
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteŽivinice
ZanimanjePolitičar
StrankaDemokratska fronta Željko Komšić

Biografija

Nirmal Kukić je političar i magistar političkih nauka, te predsjednik Demokratske fronte u Živinicama, BiH. Rođen je 28.05.1985. godine u Tuzli. Roditelji su mu Zejna i Sejo Kukić, a ima brata Kabira.

Ime mu je hinduističkog porijekla, a znači čist ili neokaljan, nadimak kojim ga zovu prijatelji je Nino. Trenutno je učesnik Velikog Brata.

U Živinicama je završio srednju školu, gdje je i odrastao. Tokom odrastanja (a i sada) aktivno se bavio ribolovom, a učestvovao je i na Svjetskom kadetskom prvenstvu u ribolovu 1997. godine u Varaždinu.

Nakon srednje škole, Nirmal Kukić studira odnose sa javnošću na Političkom fakultetu u Sarajevu.

Postdiplomske studije upisuje na Univerzitetu političkih nauka u Beogradu, gdje je magistrirao organizovani kriminal i terorizam.

2011. godine je bio finalist Velikog Brata. Tokom učestvovanja šuškalo se da je zaljubljen u crnogorsku starletu Soraju Vučelić, ali je on to sve demantovao nakon izbacivanja iz Velikog Brata.

Tokom 2013. godine započeo je političku karijeru postajući predsjednik Demokratske fronte Živinice. Prije toga nije bio politički aktivan. Politički program se može vidjeti iz njegove sledeće izjave: “ Vlasti u BiH trebaju stvoriti nova radna mjesta u različitim oblastima za zapošljavanje ljudi, te trebaju napraviti dugoročni strateški plan za zapošljavanje ljudi, i popuniti nove pozicije sa stručnim osobljem koje će nastaviti taj trend“.

Svakodnevno koristi mobilni telefon, a kao političar je otvorena ličnost i ne izbjegava da se javlja na telefon, čak je podijelio svoj broj putem interneta da bi imao direktan kontakt sa ljudima.

2015. godine je ponovo ušao u reality show Veliki Brat.

Voli ribolov, poker, trilere, haus i rok muziku. Voli igrati košarku i fudbal rekreativno. Navija za fudbalski klub Sarajevo.

Nema uzore.

Želi da postane voditelj i medijska ličnost.

Nirmal Kukić na društvenim mrežama

FacebookNirmal @ Facebook
TwitterNirmal @ Twitter