Zerina Hećo

Kratke informacije

Ime i prezimeZerina Hećo
Datum rođenja27. april 1992.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteSarajevo
ZanimanjePevačica, rijaliti učesnica
ŽanrPop-folk

Biografija

Zerina Hećo je bosanskohercegovačka starleta i pevačica koja je prepoznatljivost stekla učešćem u rijaliti šou programima „Parovi“ i „Zadruga“. Rođena je 27. aprila 1992. godine u Sarajevu. Živi i radi na relaciji Sarajevo – Beograd.

Pre nego što je u decembru 2016. godine postala učesnica šeste sezone rijaliti šou programa „Parovi“ koji je emitovan na programu Televizije „Hepi“ („Happy“) Zerina Hećo nije bila poznata široj javnosti. Nakon njenog učešća u „Parovima“ stekla je regionalnu medijsku pažnju.

Kao devojka Baneta Čolaka je 2018. godine postala učesnica druge sezone rijaliti šou programa „Zadruga“ koji je emitovan na programu Televizije „Pink“. Ovog puta je „opstala“ 180 dana, nakon čega je napustila rijaliti odlukom gledalaca.

Po izlasku iz „Zadruge“ posvetila se izgradnji muzičke karijere, pa je polovinom jula 2019. godine objavila singl pod nazivom „Skote“. Spot je za godinu dana na „Ju Tjubu“ („YouTube“) „zaradio“ 1.2 miliona pregleda.

Detinjstvo i obrazovanje

Zerina Hećo rođena je kao Zerina Sarah 1992. godine u Sarajevu. U rodnom gradu je sa roditeljima i godinu dana mlađom sestrom živela tokom celog ratnog stanja, a 1995. godine je u ratu izgubila oca. Majka je odlučila da se potpuno posveti ćerkama, te se više nije udavala.

Zerina i njena sestra su dok je majka radila vreme provodile u improvizovanim vrtićima, a nakon toga je završila osnovnu i srednju školu u rodnom gradu. Kako je jednom prilikom ispričala, majka se borila da ih izvede na pravi put, tako da je upravo ona Zerinin najveći oslonac i uzor u životu.

Tokom učešća u rijalitiju „Parovi“ ispričala je kako joj je sa 14 godina otkriven tumor, te da je bila podvrgunta brojnim operacijama kako bi se izlečila od te opake bolesti[1].

Po završetku škole nije odmah nastavila školovanje, nego je, kako se navodi na njenim profilima na društvenim mrežama 2017. godine upisala Žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Život pre rijalitija

Zerina je sa 20. godina upoznala Rusmira Heću sa kojim je počela da se zabavlja, a ubrzo su počeli i da žive zajedno. Venčali su se i 2014. godine dobili ćerku kojoj su dali ime Sarah. Kako je njen, sada već bivši suprug Rusmir ispričao bosanskohercegovačkim medijima, ubrzo nakon Sarinog rođenja, njihov odnos se promenio. Svađe su bile sve češće, te su odlučili da se raziđu.

Rusmir je podneo zahtev za razvod braka, a Sarah je jedno vreme živela kod Zerine, a potom većinu vremena provodila kod njene majke. Hećo ravnopravno učestvuje u vaspitanju devojčice za koju kaže da je dala smisao njegovom životu i za koju bi uradio sve kako bi je zaštitio.

Zerina je u avgustu 2020. godine objavila fotografiju sa bivšim suprugom i ćerkom pored koje je napisala svoje viđenje svega što im se dogodilo. Naime, ona je tom prilikom napisala da su imali brak „osnovan na ljubavi“ i u njemu dobili dete. Međutim, kada je shvatila da njihov brak propada, odlučila je da napusti Rusmira.

Ona je navela da Hećo „nije bio zdrav za njeno dete“, te da nije bio „psihički, a ni fizički zdrav za nju“. Podelila je sa svojim pratiocima kako je razvod bio jedan od najtežih perioda u njenom životu, te kako su se tada mnogo svađali.

Pet godina od momenta kada su se razveli Zerina mu je kazala da mu je sve oprostila zbog njihove ćerke, ali da ne može da zaboravi šta se između njih dogodilo. Priznala je da je Rusmir divan otac i zamolila ga da joj i dalje bude „stub i zaštita“ kao i do sada. Zerina se još zahvalila svom bivšem suprugu što joj je dao razlog za život i za borbu, te istakla da je jaka i sposobna žena i da će da uradi sve kako bi njena ćerka imala lepu i srećnu budućnost.

Učešće u rijaliti šou programu „Parovi“

Za starletu Zerinu Hećo regionalna javnost je saznala 2017. godine kada je postala učesnica rijaliti šou programa „Parovi“. Pažnju je privukla provokativnim ponašanjem, burnim reakcijama, kao i delima koja su često šokirala gledaoce i širu javnost.

Naime, Zerina je često pred kamerama spavala bez odeće, plesala u toplesu i ponašala se, po mišljenju mnogih isuviše slobodno za majku jedne devojčice. Zbog toga je njen bivši suprug tražio od lokalnog Centra za socijalni rad da joj oduzmu starateljstvo nad ćerkom.

Zerina je u rijalitiju imala intimne odnose s Ivanom Marinkovićem, bivšim suprugom pevačice Goce Tržan, te započela emotivnu vezu sa Nikolom Lakićem, bivšim fudbalerom. Njih dvoje se nisu libili da svoju ljubav javno pokažu, pa su pred kamerama proživljavali i srećne i one ružne trenutke. Štaviše, par se verio i venčao u „Parovima“, ali veza, čini se nije opstala po izlasku iz rijalitija.

Za mnoge gledaoce ovog rijalitija najšokantniji prizor je bio navodni egzorcizam koji je Alen Azarić vršio nad njom. Zerina je kasnije na društvenim mrežama objavila da nije reč o egzorcizmu nego klasičnoj hipnozi.

Tokom njenog učešća u rijalitiju, mediji su mnogo pisali o njenom privatnom životu, te je neke informacije javno priznala, a neke negirala. Priznala je da je bila u emotivnoj vezi sa Suadom Keserovićem Sukijem, kontroverznim biznismenom iz Rijeke, te da su raskinuli pred njen ulazak u rijaliti.

Pri tome je kazala da nije znala da je on u tom momentu još uvek bio u braku sa svojom suprugom. Suad se javljao i emisije uživo, a publika je imala priliku da sluša njihove žustre rasprave.

Takođe, tabloidi su objavili da je Zerina bila u tajnoj vezi sa jednim ministrom, te da ga je ucenjivala da će to otkriti medijima. On joj je navodno isplatio sumu koju je tražila, a Zerina je potom taj novac iskoristila za ugradnju silikona u grudi[2]. Ove informacije je Zerina oštro demantovala.

Tokom segmenta emisije koji se zove „Parograf“ u kome učesnici iskreno odgovaraju na postavljena pitanja, a putem poligrafa se otkriva da li su njihove reči istinite, Hećo je kazala da je bila pretučena i da je seksualno zlostavljana[3].  Do detalja je ispričala kako se osećala u tom momentu i priznala da ne želi da se seća toga.

Iako nije uspela da se plasira u finale i premda je pobeda pripala Dalili Dragojević, učešće u „Parovima“ joj je donelo veliku medijsku prepoznatljivost.

Učešće u rijaliti šou programu „Zadruga“

Domaći tabloidi su u avgustu 2018. godine objavili informaciju da će Zerina Hećo, kao devojka pevača Baneta Čolaka učestvovati u drugoj sezoni rijaliti šou programa „Zadruga“ koji je emitovan na programu Televizije „Pink“.

Tokom svog predstavljanja kazala je da je dobra prema ljudima koji su dobri prema njoj, a onima koji su loši „uzvraća duplo“. Rekla je da ne ulazi ni sa kakvom taktikom, ali da se neće libiti da se posvađa ukoliko neko bude dirao nešto što njoj pripada. Priznala je ipak da se plaši nekih reakcija koje ne bi bile dobre za nju i njeno mentalno zdravlje.

Iako je u „Zadrugu“ ušla kao devojka Baneta Čolaka, njih dvoje su raskinuli vezu dva meseca kasnije, a potom je Zerina započela vezu sa plesačem Vladimirom Todorovićem. Njihov odnos je bio prepun uspona i padova, a kamere su često beležile njene burne reakcije na neke njegove postupke.

Ipak, učešće u „Zadruzi“ su obeležile neke potresne scene i neke vrste nervnih slomova koje je svakodnevno doživljavala. Navodno je molila produkciju da je pusti napolje i dala obećanje da će platiti „kaznu“ koja sledi usled kršenja ugovora koji je sa produkcijom potpisala. Međutim, to se nije dogodilo.

Jedna od najpotresnijih scena u istoriji domaće televizije dogodila se krajem februara 2019. godine. Naime, Zerina i Vladimir su se posvađali, a ona je veoma stresno doživela kada se Beograđanin izgalamio na nju. Doživela je napad panike, pa je obezbeđenje pritičalo da joj pomogne.

Prišle su joj i Ljuba Pantović i Mina Vrbaški, te joj pomogle da se smiri. Zerina je pala u nesvest, a sve to pratila je milionska publika iz celog regiona. Kada su mnogi gledaoci mislili da su videli sve, Sarajka je odlučila da obrije glavu u rijalitiju.

Nekoliko dana nakon raskida sa Vladimirom, Zerina je u kupatilu vile ošišala, a potom i britvicom obrijala glavu. Kada su je pitali zašto je to uradila, kazala je da se plašila da sa njenim zdravljem nešto nije u redu, te da je to učinila kako bi pružila podršku svim ženama koje se suočavaju sa opakim bolestima i zbog toga gube kosu.

Mnogi su osudili ovaj njen postupak, zbog toga što se ispostavilo da je sa njenim zdravljem sve u najboljem redu. Gledaoci su je „kaznili“ time što su 4. marta odlučili da ona napusti rijaliti. Kada joj je voditeljka opisala reakcije koje je njen postupak izazvao, Zerina se zasplakala, te joj je dugo trebalo da se smiri i da emisiju privede kraju.

Nakon toga se još nekoliko puta pojavljivala u „Pinkovim“ emisijama vezanim za „Zadrugu“, a za mnoge učesnike tog rijalitija nije imala lepe reči.

Muzička karijera

Po izlasku iz „Zadruge“ Zerina Hećo je započela poslovnu saradnju sa bosanskohercegovačkim i srpskim pevačem Dadom Glišićem. Rezultat te saradnje je singl „Skote“ koji objavila krajem juna 2019. godine. Reč je o numeri koju potpisuju Glišić i Branislav Glušac, a čiji spot je na „Ju Tjubu“ („YouTube“) za godinu dana pregledan preko milion puta.

Privatni život

Zerina je po izlasku iz rijalitija započela emotivnu vezu sa pevačem i kompozitorom Dadom Glišićem, a u jednoj emisiji ga je opisala kao „najdivnijeg muškarca na svetu“. Dodala je da je usmerava i vodi kroz „poslovni svet“, te da joj to mnogo znači. Pored životnog partnera, Glišić je postao i njen menadžer.

U intervjuu koji su u septembru 2019. godine dali jednom domaćem portalu kazali su da uživaju u svojoj vezi, da su posvećeni poslu, te da Zerina sprema drugi singl, koji će biti bolji od prethodnog. Osvrnuli su se i na svoj privatni život, a Dado je kazao da je Zerina vrlo talentovana devojka, ne samo za muziku, nego i za crtanje i fotografiju, te da je otkako ne konzumira alkohol pokazala svoje pravo lice.

Tada su istakli da su odbili ponudu da zajedno uđu u „Parove“ jer produkcija ovog rijaliti programa nije mogla da im obezbedi honorare koje su tražili.

Tabloidi su o toj vezi pisali mesecima, a Dado i Zerina su prekinuli vezu nakon nešto više godinu dana. Usledio je „medijski rat“ između njih, te brojne krivične prijave koje su jedno protiv drugog podneli. Sarajka je kazala da ju je Glišić fizički i psihički zlostavljao, te da će sve to dokazati na sudu.

Jedna od posledica tog raskida je i to što je pesma koju su zajedno snimili skinuta sa „Ju Tjuba“, pa se pretpostavlja da je Glišić na nju imao kompletna autorska prava.

O svemu što joj se trenutno u životu dešava Hećo redovno obaveštava svoje pratioce na društvenim mrežama. Na „Instagramu“, gde je prati više od 80 hiljada ljudi, Zerina otvoreno priča o problemima koje ima zbog svog bivšeg partnera. Naime, 16. avgusta 2020. godine je Glišiću sud odredio zabranu prilaska, što je on navodno prekršio, ali nije sankcionisan za to.

Zerina je u jednoj televizijskoj emisiji ispričala svoju verziju priče o tome šta se dogodilo između njen i Glišića.

Diskografija

Singlovi

  1. Skote

Reference

[1] https://www.kurir.rs/stars/rijaliti/3301541/sa-14-godina-mi-je-otkriven-tumor-zerina-heco-otkrila-zasto-se-u-zadruzi-obrijala-do-glave-i-kakav-je-horor-prosla-video

[2] https://www.dnevnik.ba/vijesti/atraktivna-starleta-ucjenjivala-hdz-ovog-ministra-iz-mostara

[3] https://www.zenskikutak.info/aktuelno/0/milioni-gledalaca-u-suzama-zerina-do-detalja-opisala-kako-su-je-zlostavljali/4429

Zerina Hećo na društvenim mrežama

FacebookZerina @ Facebook
InstagramZerina @ Instagram