Flojd Mejveder ml. (Floyd Mayweather Jr.)

Kratke informacije

Ime i prezimeFlojd Mejveder ml. (Floyd Mayweather Jr.)
Datum rođenja24. februar 1977.
Mesto rođenjaGrand Rapids, Michigan
DržavaSAD
PrebivališteLas Vegas, Nevada
ZanimanjeBokser
Visina173 cm
Težina68 kg

Biografija

Flojd Džoj Mejveder mlađi (Floyd Joy Mayweather Jr.), rođen kao Flojd Džoj Sinkler (Floyd Joy Sinclair) je američki bivši profesionalni bokser, jedan od najplaćenijih i najtrofejnijih sportista današnjice. Rođen je 24. februara 1977. godine u Grand Rapidsu. Živi u Las Vegasu.

Nikada nije poražen u ringu u profesionalnoj bokserskoj karijeri i jedini je bokser u istoriji s odnosom pobeda i poraza od 50 – 0, a čak 27 puta trijumfovao je nokautom.

Vlasnik je gotovo svih velikih titula koja se mogu osvojiti u boksu i to u pet različitih kategorija, a ESPN ga je 2016. godine proglasio za najboljeg pound per pound boksera u poslednjih 25 godina.

U profesionalnoj karijeri osvojio je sledeće šampionske titute: WBC super featherweigh, WBC lightweight, WBC super lightweight, IBF welterweigh, WBC welterweight (dva puta), WBC light middleweight (dva puta), WBA (Super) light middleweight, WBA (Super) welterweight i WBO welterweight (WBO – World Boxing Council, IBF – International Boxing Federation, WBA – World Boxing Association).

Mejveder je kao amater osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine u perolakoj kategoriji, te tri U.S. Golden Gloves i jednu U.S. national championship titulu.

Dva puta je osvojio nagradu za borca godine magazina „Ring“ (The Ring magazine’s Fighter of the Year award) 1998. i 2007. godine, tri puta ga je u istoj kategoriji nagradila Boxing Writers Association of America 2007, 2013. i 2015. godine, a čak šest puta je proglašen najboljim borcem na dodeli ESPY nagrada.

Magazini „Forbs“ (Forbes) ga je proglašavao najplaćenijim sportistom na svetu u periodu od 2012. do 2015. godine,  a procenjuje se i da je član vrlo ekskluzivne grupe sportista koji su u karijeri zaradili milijardu dolara.

Njegovi mečevi privlačili su ubedljivo najveći broj gledalaca, pa Mejveder drži i rekord po pay per view (PPV) indeksu sa 23.8 miliona kupovina.

Mejveder je 2007. godine osnovao svoju firmu za promovisanje boks mečeva pod nazivom  „Mayweather Promotions“ čime je omogućio da sam raspolaže zaradom od mečeva i reklamnih ugovora.

Detinjstvo

Flojd Mejveder je rođen 24. februara 1977. godine u gradu Grand Rapids u Mičigenu (Michigan). Na rođenju mu je dodeljeno prezime majke, Debore Sinkler (Deborah Sinclair).

Rođen je u porodici boksera. Njegov otac Flojd Mejveder stariji (Floyd Mayweather Sr.), ali i stričevi Džef i Rodžer Mejveder (Jeff and Roger Mayweather) su bili profesionalni bokseri.

Porodica Mejveder je živela veoma skromno i u stalnom sukobu sa zakonom. Danas milijarder i jedan od najuspešnijih sportista, u mladosti je živeo na ivici siromaštva, često u stanu bez struje, grejanja i osnovnih sredstava za život.

Flojdova majka je bila zavisnik, a otac se bavio prodajom droge. Mejveder stariji je upucan 1978. godine dok je u rukama držao sina, a 1993. godine je otišao u zatvor, pa je Flojd mlađi ostao da živi sa bakom.

Bivši bokser je jednom prilikom kazao da mu je ona bila najveća podrška u detinjstvu i da čak nije dozvoljavala ni da se zaposli, već je insistirala na tome da redovno trenira i da se posveti boksu.

Ipak, nije ga baka upoznala sa svetom boksa, već otac, bokser, koji je sina prvi put odveo na trening. „Mali Flojd“, kako su ga zvali, postao je zaštitni znak lokalne teretane, a već sa sedam godina je dobio svoje prve bokserske rukavice.

Mejveder je pohađao Srednju školu „Otava hils“ (Ottawa Hills High School), koju je napustio zbog bokserske karijere.

Flojd ima polubrata sa očeve strane Džastina Mejvedera Džonsa (Justin Mayweather Jones) i tri sestre Feni Or (Fannie Orr), Deltrisiju Tavanu Hauard (Deltricia Tawanna Howard) i Fatimu Mejveder (Fatimah Mayweather).

Dok polubrat ima aspiracije da postane bokserski šampion sestre žive svoje živote dakle od očiju javnosti.

Amaterska bokserska karijera

U periodu od 1993. do 1996. godine Flojd Mejveder je nastupao u amaterskim borbama i karijeru amaterskog boksera je završio sa odnosom pobeda i poraza od 84 – 8.

Od tada nosi i nadimak „Pretty Boy“ (Lepi dečak) jer je imao vrlo malo ožiljaka na licu na čemu može da zahvali defanzivnoj tehnici boksa kojoj su ga učili otac i stric.

Tri puta je bio šampion u nacionalnom prvenstvu Golden Gloves (1993, 1994 i 1996. godine), a 1996. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti je osvojio bronzanu medalju nakon kontroverzne odluke sudija.

Naime, u borbi protiv Serafima Todorova sudije su donele odluku da Bugara proglase pobednikom i pošalju ga u finale, iako je prema mišljenju olimpijskog tima SAD pobeda neupitno bila u rukama Mejvedera.

Profesionalna bokserska karijera

Prvi meč u karijeri profesionalnog boksera dogodio se 11. oktobra 1996. godine, kada je u drugoj rundi nokautirao Roberta Apodaka (Roberto Apodaca).

Sve do 1998. godine Mejveder je nastavio pobednički niz, ali i sakupljao pohvale i sportskih znalaca i ljubitelja boksa. Već tada su mu predvideli blistavu karijeru, a neki sportski komentatori čak daju procene da će biti jedan od najboljih boksera u istoriji.

Tokom amaterske karijere, pa sve do 1998. godine trener mu je bio stric Rodžer Mejveder, ali odmah po izlasku iz zatvora, otac Flojd stariji je preuzeo brigu o sinovoj karijeri i treninzima. Pod njegovim uticajem Flojd je postao sve bolji i bilo je samo pitanje vremena kada će se boriti za šampionsku titulu.

Dvadesetjednogodišnji Mejveder je svoju prvi šampionsku titulu osvojio u borbi protiv Dženara Ernandeza (Genaro Hernandez), tadašnjeg svetskog šampiona u super perlokaloj kategoriji.

Magazin „Ring“ ga mu je dodelio osmo mesto svoje liste najboljih svetskih pound per pound boksera, a proglasio ga je i najboljim borcem godine. Mejveder je tako postao jedan od najmlađih boksera koji su osvojili ovu nagradu.

Već sledeće, 1999. godine, Flojd je branio titulu šampiona u super perolakoj kategoriji od čak tri protivnika i izazivača: Karlosa Riosa (Carlos Rios), Džastina Jukoa  (Justin Juuko) i Karlosa Gerena (Carlos Gerena).

Iste godine je napredovao i na listi najboljih pound per pound boksera i došao na drugo mesto, odmah iza Roja Džonsa Mlađeg (Roy Jones Junior).

Početkom 2000. godine Mejveder je trijumfovao i nad Gregoriom Vargasom (Gregorio Vargas), a zbog razmirica je otpustio oca, prvo sa mesta menadžera, a potom i kao trenera i započeo saradnju sa Džejmsom Princom (James Prince).

U borbi u lakoj kategoriji protiv Emanuela Burtona (Emanuel Burton), koja nije bila šampionskog karaktera na mesto njegovog trenera se vratio stric Rodžer.

U januaru 2001. godine Mejveder je ušao u ring sa Diegom Koralesom (Diego Corrales). Bokseri vršnjaci su do tada bili neosporni šampioni, ujedno prema listi „Ringa“ rangirani kao drugi (Mejveder) i prvi (Korales) bokseri na svetu u super perolakoj kategoriji.

Tokom priprema za meč Korales se suočavao s optužbama za nasilje u porodici jer je navodno pretukao tadašnju devojku koja je bila u drugom stanju.

Mejveder nije propustio da komentariše situaciju uz poruku da će ga on lično izudarati na isti način na koji je Korales tukao bespomoćnu ženu. U ringu ga je oborio pet puta zaredom i tako ispunio svoje obećanje.

26. maja 2001. godine Mejveder se u rodnom gradu Gran Rapids borio protiv Karlosa Ernandeza (Carlos Hernandez) da zadrži šampionsku titulu WBC-a u super perolakoj kategoriji. Uprkos povredi obe ruke došao je do pobede i skora od 26 – 0.

Ipak, protivnik je uspeo da ga obori u šestoj rundi, a sam Flojd je kasnije izjavio da je ovaj meč bio jedan od najtežih u njegovoj karijeri.

U poslednjoj borbi u super perolakoj kategoriji i osmoj borbi za odbranu titule Mejveder se susreo sa Hesusom Čavezom (Jesus Chavez) koji je do tada imao odnos pobeda i poraza od 31 – 0. Nakon poraza Čavez je istakao da je Mejveder istinski šampion.

Mejveder je 20. aprila 2002. godine imao svoj prvi boks meč u lakoj kategoriji i to protiv WBC šampiona Hozea Luisa Kastilja (Jose Luis Castillo). Borba je održana pred gotovo sedam hiljada gledalaca u „MGM areni“ u Las Vegasu.

Debitantska borba mu je donela novu pobedu i to sudijskom odlukom, mada je nakon meča bilo oprečnih mišljenja o tome da li su sudije donele ispravnu odluku.

U intervjuu koji je dao posle borbe Mejveder je istakao da je na treninzima koji su prethodili meču povredio rame, ali da nije dozvolio da ga to spreči da pobedi.

Kastiljo je 7. decembra 2002. godine dobio priliku za revanš, ali je borba završena na potpuno isti način, pobedom Mejvedera i odbranom šampionske titule u lakoj kategoriji.

Flojd je 19. aprila 2003. godine uspešno odbranio šampionsku titulu u lakoj kategoriji u borbi protiv Viktorijana Sose (Victoriano Sosa) jednoglasnom odlukom sudija.

Sledeća borba za odbranu titule održana je 1. novembra iste godine u njegovom rodnom gradu, i to protiv izazivača Filipa N’doa (Phillip N’dou) koji je imao skor pobeda od 31-1, sa 30 borbi dobijenih nokautom.

Mejveder je ostao neprikosnoveni šampion, a do kraja meča protiv N’doua izgledalo je kao da se poigrava sa njim. Flojd je 2003. godinu priveo kraju kao šampion u lakoj kategoriji i petoplasirani bokser u svetu prema pound per pound rangiranju.

2004. godine je debitovao u poluvelter kategoriji u eliminacionom meču WBC protiv DeMarkusa „Čop Čop“ Korlija (DeMarcus „Chop Chop“ Corley).

Mejveder je 22. januara 2005. godine pobedio i Henrija Bruselesa (Henry Bruseles) u još jednom eliminacionom meču, nakon čega je steako pravo na borbu protiv tadašnjeg šampiona u poluvelter kategoriji Artura Gatija (Arturo Gatti).

Krajem juna istre godine je osvojio šampionsku titulu u poluvelter kategoriji u borbi protiv Gatija koja je održana u Atlantik Sitiju (Atlantic City).

Borbi je prethodila velika medijska kampanja tokom koje su se dva boksera „častila“ uvredama i prozivkama, a ipak, posle meča koji je prekinut u šestoj rundi, Mejveder je kazao da je Gati bio istinski protivnik i da su sve uvredljive izjave bile samo pokriće za što bolju prodaju karata. Borba protiv Gatija bila je i poslednja  za Mejvedera u poluvelter kategoriji.

Flojd je 19. novembra 2005. godine debitovao u velter kategoriji u borbi koja nije bila šampionskog karaktera protiv Šarmba Mišela (Sharmba Mitchell).

Borba za šampionsku titulu WBC-a u velter kategoriji dogovorena je za proleće 2006. godine protiv Zab Džudaha (Zab Judah). Meč je održan 8. aprila, ali je Džudah prethodno u januaru 2006. godine izgubio velter titulu WBC, WBA i Ringa, pa je Mejveder trijumfom postao šampion u velter kategoriji IBF-a.

Tokom borbe je došlo do sukoba Rodžera Mejvedera sa Zabovim ocem i trenerom, koji je okončan tek nakon što je policija uspostavila red u ringu. Flojd je za to vreme bio u neutralnom delu ringa i nije reagovao na provokacije. Meč je završen nakon svih 12 rundi, Mejveder je pobedio jednoglasnom odlukom sudija.

Rodžer Mejveder je kažnjen sa 200 hiljada dolara zbog izgreda na pomenutom meču i sa godinu dana suspenzije. Ostao je Flojdov trener, ali nije mogao da prisustvuje mečevima za vreme suspenzije.

Mejveder je 20. juna 2006. godine predao šampionsku velter titulu IBF-a, a nakon premišljanja ipak je odlučio da ostane u istoj kategoriji i da sledeći meč bude protiv Karlosa Baldomira (Carlos Baldomir) tadašnjeg WBC i Ringovog šampiona.

Flojd je početkom novembra 2006. godine trijumfovao nad Baldomirom čime je osvojio novu titulu u tri različite kategorije (perolaka, laka i velter). Posle ovog meča nejgov bankovni račun je uvećan je za 8 miliona dolara.

Mejveder je iskoristio priliku i da predloži obračun sa Oskarom de la Hojom (Oscar De La Hoya) u polusrednjoj kategoriji. Borba protiv De la Hoje održana je 5. maja 2007. godine, a Mejveder je pobedio odlukom sudija, iako odluka nije bila jednoglasna.

Meč je oborio sve rekorde gledanosti, a pobednik je, osim šampionskog pojasa u polusrednjoj kategoriji, osvojio i 25 miliona dolara. Nakon borbe je izjavio da razmišlja o odlasku u penziju jer nema više šta da dokazuje u svetu boksa.

U julu 2007. godine je najavljen boks meč Mejvedera i Rikija Hatona (Ricky Hatton). Borbu „neporaženih“ promovisale su agencije  „Mayweather Promotions“ i „Golden Boy Promotions“ koja je u vlasništvu Oskara de la Hoje.

Meč je održan je 8. decembra 2007. godine u MGM areni u Las Vegasu. Mejveder je nakon pobede izjavio da je to bio njegov zadnji meč i da želi da se posveti karijeri promotera boksera, te da je želeo da mu upravo Haton bude prvi klijent.

Penzija nije dugo trajala, pa se Mejveder vratio u ring posle 21 meseca pauze i to u borbi lake kategorije protiv Huana Manuela Markeza (Juan Manuel Marquez). Meč je odgođen zbog povrede rebara koju je Flojd zaradio za vreme treninga, a konačno je održan 19. septembra 2009. godine.

Proglašen je pobednikom jednoglasnom odlukom sudija, a kuriozitet je da je ovaj meč bio tek peti u istoriji boksa sa pay per view (PPV) indeksom većim od milion za borbu u nekoj drugoj kategoriji osim teške.

Uprkos izjavama da se penzionisao, Mejveder je u periodu od 2010. do 2015. godine učestvovao u još devet mečeva i nikada nije poražen.

Početkom maja 2010. godine savladao je Šejna Mozlija (Shane Mosley) tadašnjeg WBA šampiona u supervelter kategoriji.

Polovinom septembra 2011. godine boksovao je protiv izazivača Viktora Ortiza (Victor Ortiz). Meč je održan u MGM areni u Las Vegasu, a ostaće upamćen po tome što je Mejveder nokautirao protivnika iskoristivši priliku kada je Ortiz spustio gard kako bi, prema sopstvenim rečima, ispoštovao sudijsku odluku.

Mejveder je izviždan od strane mnogobrojne publike, ali ga to nije omelu u trijumfu. U izjavi posle meča naveo je da u ringu bokser mora biti spreman na odbranu i napad u svakom trenutku.

U maju 2012. godine se borio sa Migelom Kotoom (Miguel Cotto) u supervelter kategoriji za WBC-ov dijamantski pojas. Trijumfovao je jednoglasnom sudijskom odlukom i popravio skor pobeda na 43-0.

Godinu dana kasnije boksovao je protiv izazivača Roberta Gerera (Robert Guerrero) koji je u međuvremenu postao privremeni velter šampion. To je bio i prvi Mejvederov meč koji se mogao gledati preko servisa TV kuće „Showtime“, umesto HBO-a sa kojima je do tada godinama sarađivao.

Mejveder je samo od ovog meča zaradio 32 miliona dolara.

Polovinom septembra 2013. godine Mejveder se sukobio sa WBA supervelter šampionom Saulom „Kanelo“ Alvarezom (Saúl „Canelo“ Álvarez). Odneo je pobedu nakon 12 rundi uz odluku sudija koja ovog puta nije bila jednoglasna, mada su sportski stručnjaci bili jednoglasni u tome da je Mejveder bio bolji u svakoj rundi.

Flojd je 3. maja 2014. godine imao jedan od najtežih mečeva u karijeri i to protiv tridesetogodišnjeg Markosa Maidana (Marcos Maidana) za kojeg je rekao da je vrlo talentovan bokser koji zaslužuje priliku da proveri da li može da uradi ono što 45 boksera pre njega nije moglo, da ga savlada.

U igri su bile Mejvederova šampionska WBC titula u velter kategoriji i Maidanova WBA supervelter titula. Flojd je trijumfovao uz sudijsku odluku koja nije bila jednoglasna. Maidana je bio zadovoljan svojim nastupom i odmah je zatražio revanš.

Druga borba je održana 13. septembra iste godine, ponovo u MGM areni u Las Vegasu. Ovog puta Flojd je bio spreman na Markosov stil i odneo je pobedu jednoglasnom odlukom sudija.

Mejveder je optužio Maidanu da ga je ujeo za prst u toku meča, dok je Markos ostao pri tome da je on trebao biti pobednik i na ovom meču, ali i na prethodnom.

Nakon nekoliko godina pregovaranja, zakazivanja i otkazivanja borbi, uvreda u medijima i međusobnog blaćenja konačno je dogovoren duel Mejvedera i Menija Pakjaoa (Manny Pacquiao).

Meč je održan 2. maja 2015. godine, a Mejveder je trijumfovao jednoglasnom odlukom sudija. Posle borbe se u medijima često govorilo o tome kako meč nije ispunio očekivanja, Pakjao se branio izjavama da je bio povređen, da mora na operaciju i da posle želi revanš meč.

Mejveder je načelno pristao na novu borbu, ali je kasnije ipak odustao uz reči da ne želi da daje novu šansu kukavici i gubitniku.

Polovinom septembra 2015. godine održan je meč između Mejvedera i Andre Bertoa (Andre Berto). Uprkos povredi leve ruke Flojd je ostao neporažen. Meč je privukao mnogo manje gledalaca nego prethodni Mejvederovi mečevi što se direktno odrazilo i na zaradu. Sa skorom pobeda i poraza od 49 – 0 Mejveder još jednom najavio da napušta boks, ovog puta konačno.

WBO je 6. jula 2015. godine Mejvederu oduzela šampionsku titulu u velter kategoriji zbog tehničkih propusta, a njegova WBC velter i supervelter šampionska mesta su proglašena upražnjenim u novembru iste godine.

MMA borac Konor MekGregor (Conor McGregor) je zaslužan za Mejvederov povratak u ring, još jedan, poslednji put.

Nakon gotovo godinu dana pregovaranja, meč dvojice boraca je zakazan za 26. avgust 2017. godine u „T-Mobil areni“ u Las Vegasu. Iako MekGregor nije klasični bokser ostao je na nogama tokom deset rundi, a Flojd je osvojio meč tehničkim nokautom.

Nakon borbe je pohvalio izazivača i istakao da je istinski borac i da se inače ne bi ni vratio u ring da upravo MekGregor nije bio protivnik. Procenjuje se da je samo od ove borbe Mejveder zaradio 300 miliona dolara.

Egzibicioni mečevi

Mejveder se 31. novembra 2018. godine u Saitama Super Areni u Japanu borio protiv Tešina Nasukave (Tenshin Nasukawa). Oborio ga je tri puta, pa je meč završen tehničkim nokautom.

Posle meča je izjavio da je još uvek penzioner, te da se borio samo da bi zabavio obožavaoce. Ipak, sam meč i njegov završetak izazvali su osude i optužbe za nameštanje. Od ove egzibicije Mejveder je navodno zaradio čak devet miliona dolara.

Američki mediji su 6. decembra 2020. godine objavili vest da će se bivši bokser boriti protiv internet zvezde Logana Pola (Logan Paul) 20. februara 2021. godine. Međutim, borba je odložena za 6. jun iste godine i održala se na stadionu „Hard Rock“ u Majamiju.

Pred početak meča održana je konferencija za novinare kada je Loganov brat Džejk (Jake Paul) započeo svađu sa Mejvederom skinuvši mu šešir sa glave. Bivši bokser je snimljen kako preti mlađem Polu, a taj snimak je preplavio društvene mreže.

Borba je završena bez pobednika. Statistika je pokazala da je Mejvederova uspešnost udaraca bila visokih 40.2 odsto, dok je Polova bila tek 12.9 odsto.

Uprkos svemu, Flojd je pohvalio protivnika izjavivši da je bolji nego što je mislio, te dodao da je „težak i grub takmičar“. Sa druge strane, Logan je kazao da ide kući razmišljajući o tome „da li ga je Flojd pustio da preživi“.

Na pitanje novinara da li će se vratiti profesionalnom boksu, Mejveder je odgovorio „apsolutno ne“. Dodao je da je završio i sa egzibicionim borbama.

Privatni život

Flojd Mejveder je otac četvoro dece, a nikada se nije ženio. Najduže je bio u ljubavnoj vezi sa Džozi Haris (Josie Harris) koja mu je srednjoškolska ljubav. Sa prekidima su bili zajedno još od 1993. do 2007. godine kada je Džozi konačno rekla da je dosta.

Iz ove veze Mejveder je dobio troje dece, sinove Korauna (Koraun) i Zion Šamarea (Zion Shamaree), te ćerku Džiru (Jirah).

Dok nije bio u ljubavi sa Džozi Haris, održavao je romansu sa Melisom Brim (Melissa Brim) sa kojom ima ćerku Ijanu (Iyanna).

Sam priznaje da ne želi da stupi u bračne vode ili da se obavezuje, a da svaki muškarac treba da ima onoliko žena koliko god poželi.

Nasilje u porodici

Mejveder je u nekoliko navrata bio pod optužbama za verbalno i fizičko nasilje i nasilje u porodici. U periodu od 2002. do 2011. godine optuživan je za nasilje u porodici, nanošenje telesnih povreda i maltretiranje.

Bio je prinuđen da pohađa kurseve za kontrolu besa, plaćao je novčane kazne, bavio se društveno korisnim radom, a u periodu od 1. juna do 3. avgusta 2012. godine je služio i zatvorsku kaznu.

Zanimljivosti

Učestvovao je u petoj sezoni šoua „Ples sa zvezdama“ gde mu je partnerka bila Karina Smirnof (Karina Smirnoff). U plesu nije bio uspešan kao u boksu, pa je sa partnerkom Karinom završio takmičenje na devetom mestu.

Živi u Las Vegasu, u luksuznoj vili koja se prostire na oko dve hiljade kvadrata sa pet spavaćih soba i sedam kupatila.

Veliki je ljubitelj automobila i u svom voznom parku poseduje Ferrari 599 GTB Fiorano, Porsche 911 Turbo S, Lamborghini Aventador, Ferrari 458 Spider, Bugatti Grand Sport, Bugatti Veyron i druge luksuzne limene ljubimce.

Vlasnik je i privatnog aviona. Blizak je prijatelj sa kanadskim pevačem Džastinom Biberom (Justin Bieber).

Aktivan je na društvenim mrežama gde često objavljuje slike iz svog raskošnog života.  Skromnost mu nije jača strana, pa je poznat i po tome što je u televizijske emisije donosio kofere novca.

Obožavaocima je podelio hiljadu iPhone mobilnih telefona, ali i 10 hiljada dolara. Bilo je potrebno samo da lajkuju njegovu stranicu na „Facebook-u“, a Mejveder je sam birao ko će biti srećni dobitnici.

U medijima se govorilo i o tome da ima problema sa čitanjem, što nije demantovao, ali je istakao da mu čitanje i ne treba da bi bio najbolji bokser u istoriji.

Mejveder je 2007. godine osnovao „Fondaciju Flojd Mejveder mlađi“ (Floyd Mayweather Jr. Foundation) koja pomaže siromašnoj deci iz Las Vegasa.

Visok je 1,73 m. Ne pije i ne puši.

Flojd Mejveder ml. (Floyd Mayweather Jr.) na društvenim mrežama

FacebookFloyd @ Facebook
InstagramFloyd @ Instagram
TwitterFloyd @ Twitter
YoutubeFloyd @ YouTube