Filip Živojinović

Kratke informacije

Ime i prezimeFilip Živojinović
Datum rođenja19. avgust 1985.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteLos Anđeles
ZanimanjeMenadžer i sportski agent

Biografija

Filip Živojinović je srpski menadžer i sportski agent, te najstariji sin bivšeg jugoslovenskog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića. Rođen je 19. avgusta 1985. godine u Beogradu. U braku je sa pop-folk pevačicom Aleksandrom Prijović, sa kojom ima sina Aleksandra. Živi i radi na relaciji Beograd – Los Anđeles.

S obzirom na to da mu je otac bio poznati teniser, a njegova druga supruga jugoslovenska muzička zvezda Lepa Brena, Filip je od rane mladosti bio izložen medijima.

U fokusu javnosti je često bio njegov odnos sa Živojinovićevom drugom suprugom, koja je od udaje za Slobodana tvrdila da njegovog sina gleda „istim očima“ kao i svoje sinove Stefana i Viktora.

Po završetku srednje škole Filip je nastavio da se školuje na Univerzitetu „Rajs“ („Rice University“) u Americi, pa je tek povremeno boravio u Beogradu. Tamo je radio kao sportski agent i menadžer, a nakon što se 2018. godine venčao sa pevačicom Aleksandrom Prijović i sledeće godine dobio ćerku, Filip se nastanio u srpskoj prestonici gde vodi restoran „Tri tačke“.

Detinjstvo i obrazovanje

Filip Živojinović je rođen 1985. godine u Beogradu. Njegov otac Slobodan Boba Živojinović je u to vreme gradio uspešnu tenisku karijeru i bio u braku sa Filipovom majkom Zoricom Desnicom.

Nakon što se u medijima krajem osamdesetih godina pojavila informacija da je Boba u vezi sa jugoslovenskom muzičkom zvezdom Lepom Brenom, usledio je razvod braka.

Boba Živojinović i Brena su se venčali 1991. godine, a Filip je nastavio da živi s ocem i maćehom. Oni su kasnije dobili sinove Stefana i Viktora, a pevačica je u medijima neretko isticala da Filipa ne razdvaja od svojih sinova.

Nije krila ni da joj smeta kada ga novinari nazivaju njenim posinkom, a ne sinom, bez obzira na to što on ima biološku majku.

Po završetku osnovne škole, Živojinović je završio Britansku internacionalnu školu („British international school“) u Beogradu. Obrazovanje je nastavio na Univerzitetu „Rajs“ u Hjustonu.

Tokom školovanja je živeo sa majkom Zoricom i njenim drugim suprugom, bivšim košarkašem Ivom Nakićem. Zorica iz tog braka, takođe ima dvoje dece – Ivu i Maria, a porodice Živojinović i Nakić su ostale u korektnim odnosima.

Karijera

Po uzoru na oca, Filip je rano počeo da se bavi tenisom. Pored nasleđenog talenta, uložio je i mnogo truda, te je 2003. godine postao juniorski prvak Srbije i Crne Gore. Međutim, nije nastavio profesionalno da se bavi sportom, nego je na Univerzitetu „Rajs“ stekao znanja iz psihologije i sportskog menadžmenta.

Kada je 2009. godine diplomirao počeo je da radi kao sportski menadžer i agent u Beverli Hilsu, u američkoj saveznoj državi Kalifornija. Od novembra 2010. godine do jula 2011. godine je bio generalni menadžer Festivala „Silver Lake“ koji se održava u Poljskoj.

Početkom 2011. godine je postao izvršni direktor Fonda Unitas, međunarodne humanitarne organizacije koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima.

U januaru 2013. godine je napustio tu funkciju i počeo da radi kao sportski agent u kompaniji „Relativity Sports“ u Los Anđelesu.

Sa tadašnjom devojkom, a današnjom suprugom Aleksandrom Prijović Filip je 2017. godine otvorio restoran „Tri tačke“ u beogradskom naselju Dedinje.

Prema pisanju medija, polovinom 2018. godine je pokrenuo onlajn školu za trudnice u okviru koje buduće majke imaju priliku da saznaju sve što je potrebno kako bi se pripremile za dolazak bebe. Savete daju iskusni stručnjasti iz raznih oblasti, a glavni promoter projekta je njegova supruga Aleksandra.

Privatni život

S obzirom na popularnost cele porodice Živojinović, ni Filipov privatni život nije prolazio „ispod radara“ srpskih medija. Dovodili su ga u vezu sa mnogim poznatim ženama, među kojima su hrvatska pevačica Maja Šuput, manekenka Sofija Milošević, te glumica Maja Mandžuka.

Sa Mandžukom je jedno vreme živeo u Americi, gde je ona gradila svoju glumačku karijeru. O skladnom paru pisali su svi domaći tabloidi, a često su za mišljenje pitali i Filipovu maćehu Brenu.

Iz njenih reči novinari su često izvodili zaključke da bi želela da Maja postane deo porodice Živojinović Par se i zaručio, ali su 2011. godine, nakon četiri godine veze odlučili da se raziđu.

Posle mlade glumice, Filipa su „spajali“ i sa modnom blogerkom i jutjuberkom Zoranom Jovanović (Zorannah). Međutim, ova nagađanja su se ispostavila pogrešnim, jer ga je upravo Jovanovićeva upoznala s Aleksandrom Prijović, mladom pevačicom koja je popularnost stekla učešćem u takmičenju „Zvezde Granda“.

Prvi put su se zajedno u javnosti pojavili 2015. godine, a već sledeće godine su počeli da žive skupa u beogradskom naselju Voždovac. Usledila je veridba, te veliko venčanje koje su priredili u junu 2018. godine. Reč je o događaju o kome su pisali i izveštavali mediji iz Srbije i regiona.

Živojinovićev kum je bio srpski košarkaš Miloš Teodosić, a Aleksandrin pevač Aco Pejović. Venčanju su, pored porodice i prijatelja, prisustvovale i mnoge poznate ličnosti. Goste je zabavljao Tropico bend, te orkestri Dejana Petrovića i Ace Sofronijevića.

U medijma se spekulisalo da je svadba koštala više od 400 hiljada evra, te da su većinu troškova preuzeli Filipovi roditelji. Pojavile su se i informacije da su mladenci na poklon dobili oko pola miliona evra koje planiraju da ulože u nekretnine u Beogradu i inostranstvu, dok su deo sredstava namenili snimanju Aleksandrinog albuma u Americi.

Medeni mesec su proveli u porodičnoj vili u Monte Karlu. Nakon toga su neko vreme krstarili Jadranskim morem sa Brenom i Bobom, a odmor su okončali na Jamajci.

Srpski mediji su ubrzo nakon toga objavili vest da je Aleksandra u drugom stanju. Mlada pevačica nije želela da otkriva detalje, ali je potvrdila tu informaciju.

Prvih nekoliko meseci je nastavila da nastupa, a Filip ju je pratio na gostovanjima. U martu 2019. godine su dobili sina Aleksandra.

Domaći tabloidi su krajem maja 2022. godine pisali da je Aleksandra ponovo u drugom stanju. Međutim, pevačica je demantovala te navode, te istakla da tako lepe vesti sigurno ne bi krila[1].

 

Reference

Filip Živojinović na društvenim mrežama

FacebookFilip @ Facebook
InstagramFilip @ Instagram