David de Hea

Kratke informacije

Ime i prezimeDavid de Hea
Datum rođenja7. novembar 1990.
Mesto rođenjaMadrid
DržavaŠpanija
PrebivališteMančester
ZanimanjeFudbaler
PozicijaGolman
Visina192 cm

Biografija

David de Hea (David de Gea Quintana) je španski profesionalni fudbaler koji trenutno (decembar 2021. godine) nastupa na poziciji golmana u Mančester Junajtedu i reprezentaciji Španije. Rođen je 7. novembra 1990. godine u Madridu.

Karijeru je započeo sa 13 godina u omladinskoj školi Atletiko Madrida. Prošao je sve mlađe selekcije pre nego što je 2009. godine debitovao u seniorskom timu.

Pomogao je „Jorgandžijama“ da osvoje Ligu Evrope i UEFA Superkup 2010. godine. Odlične odbrane privukle su pažnju skauta engleskog Mančester Junajteda, te je u junu 2011. godine potpisao ugovor vredan 18.9 miliona funti.

Sa „Crvenim đavolima“ je odigrao više od 350 utakmica, te osvojio titule Premijer lige, FA Kupa, Liga Kupa, Superkupa („Community Shield“) i Lige Evrope.

Tri godine zaredom je od strane navijača proglašavan Junajtedovim igračem sezone, te postao prvi igrač kome je to pošlo za rukom.

De Hea je od 2004. godine član reprezentacije Španije. Prošao je sve mlađe selekcije, a 2011. i 2013. godine je sa „Furijom“ osvojio Evropsko prvenstvo. Bio je član jedanaestorke koja je nastupila na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Seniorskom timu se pridružio 2014. godine pred početak Svetskog prvenstva. Nakon što se Iker Kasiljas (Iker Casillas Fernández) povukao postao je prvi golman reprezentacije Španije.

Klupska karijera

Atletiko Madrid

De Hea je sa 13 godina pridružio omladinskoj školi Atletiko Madrida i to tako što je njegov tadašnji trener Huan Luis Martin (Juan Luis Martín) slagao da je Rajo Valjekano odlučio da ga uvrsti u svoj tim.

Nekoliko dana kasnije uprava Atletika ga je pozvala na razgovor. Prošao je sve mlađe selekcije pre nego što je sa 17 godina potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u trajanju od tri godine.

Drugu sezonu je proveo u B timu Atletiko Madrida koji je igrao u Drugoj ligi Španije. Iako su španska Numansija i engleski Kvins Park Rendžersi bili zainteresovani da ga pozajme od Atetika, De Hea je odbio ove ponude, pa ga je uprava kaznila tako što je trenirao sam.

Nekoliko nedelja kasnije Atletiko je odbio ponudu Vigama, a on je ostao treći golman.

Pošto je prvi golman Serhio Asenjo (Sergio Asenjo) bio član U-20 reprezentacije Španije na Svetskom prvenstvu, De Hea je izabran za rezervnog golmana seniorskog tima.

Debitovao je 30. septembra 2009. godine ušavši kao zamena povređenom Robertu (Roberto Jiménez Gago) u 27. minutu susreta sa Portom. Bio je to meč grupne faze Lige šampiona, a De Hea je primio dva gola.

Tri dana kasnije debitovao je u La Ligi. Atletiko se sastao sa Real Saragosom, a već u 19. minutu primio je gol iz penala. Ipak, sprečio je Marka Babića da postigne drugi pogodak, pa je njegov tim zabeležio pobedu od 2:1.

Iako su španski mediji u januaru 2010. godine uveliko pisali o njegovom prelasku u Mančester Junajted, De Hea je potpisao novi ugovor s Atletikom do 2013. godine.

Zbog Asenjovih čestih pogrešaka, trener Kike Sančes (Enrique „Quique“ Sánchez Flores) ga je izabrao za prvog golmana.

Nakon susreta s Atletik Bilbaom i Valensijom, proglašen je igračem meča. Zabeležio je osam nastupa u Ligi Evrope uključujući i finalni meč sa Fulamom. Atletiko je savladao engleski klub rezultatom 2:1, te kući poneo pehar Lige Evrope.

Naredne sezone branio je odlično, te je pomogao svom timu da osvoji UEFA Superkup. Odbranio je jedanaesterac Dijaga Milita (Diego Milito) u 90. minutu susreta s Interom, pa su „Jorgandžije“ zabeležile pobedu od 2:0.

Iako su mediji objavili da je Aleks Ferguson (Sir Alex Ferguson), trener Mančester Junajteda propustio jedan meč svog tima kako bi otišao u Španiju i pokušao da nagovori De Heu da pređe u njegov tim, golman je demantovao ovu informaciju, te istakao da je jedino važno to što ima ugovor s Atletikom koji traje do 2013. godine.

7. novembra Atletiko se sastao sa gradskim rivalom Realom, a nakon meča bez ijedne pogreške Kasiljas je svog mlađeg kolegu veoma nahvalio, ukazavši na činjenicu da bi mogao da ga zameni na golu reprezentacije.

Tu činjenicu potvrdio je i selektor španske „Furije“ Visente del Boske (Vicente del Bosque González).

De Hea je nastavio sa odličnim partijama u Atletiku, te odigrao sve jedan meč u La Ligi. „Jorgandžije“ su sezonu završili na sedmom mestu.

Mančester Junajted

Tokom sezone 2010/2011 sve su glasniji bili španski i engleski mediji koji su tvrdili da će legendarnog Van der Sara (Edwin van der Sar) na golu Mančester Junajteda zameniti čuvar mreže Atletiko Madrida.

Premda je Ferguson na jednoj konferenciji za štampu izjavio da je dogovor postignut i da De Hea stiže na „Old Traford“ („Old Trafford Stadium“), uprava španskog kluba je to demantovala.

Golmanov menadžer je istakao da će on doneti odluku nakon što prođe Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 21 godine.

Pošto je Španija postala evropski prvak, 27. juna De Hea je prošao lekarske preglede, a sutradan je uprava „Crvenih đavola“ objavila da je postignut dogovor sa španskim golmanom.

Ostrvski mediji su došli do informacija da je vrednost ugovora koji je potpisao 18.9 miliona funti.

Prvi nastup je zabeležio 23. jula 2011. godine na prijateljskom susretu s ekipom Čikago Fajer. Petnaestak dana kasnije branio je mrežu Junajteda protiv gradskog rivala Mančester Sitija u Superkupu Engleske.

Iako je u prvom poluvremenu primio dva bola, „Đavoli“ su u drugom poluvremenu izjednačili i poveli, te slavili rezultatom 3:2.

Debi u Premijer ligi je doživeo nedelju dana kasnije tokom susreta s Vest Bromvičom, a gol koji je primio izazvao je oštre kritike navijača. Uprkos tome, Junajted je proslavio pobedu od 2:1.

Nakon toga su na „Old Trafordu“ dočekali Totenhem, a De Hea je uspeo da sačuva svoju mrežu od protivničkih napadača. Usledio je odbranjen penal Van Persiju (Robin van Persie) tokom utakmice s Arsenalom, koja je završila rezultatom 1:0 u korist njegovog tima.

18. septembra su na domaćem terenu savladali Čelsi, a Španac je upisao nekoliko impresivnih i vrlo važnih odbrana.

Posle ovog meča njegov učinak je bio sve bolji. Primio je samo jedan gol na meču sa Stoukom, a 27. septembra 2011. Junajted se u Ligi šampiona sastao sa Bazelom. Susret je završen rezultatom 3:3.

Uspeo je da sačuva gol od napadača Liverpula, pa je taj meč završen rezultatom 1:1. Tadašnji Liverpulov trener Keni Dalgliš (Kenny Dalglish) se nakon meča našalio „Mislio sam da su mediji pisali da se dečko muči“.

23. oktobra 2011. godine je primio šest golova od Mančester Sitija, a Junajted je zabeležio najveći poraz od 1955. godine. Tada su prvi put od 1930. godine primili šest golova na jednom meču.

Nakon toga su ga mediji okrivili za poraz od Blekburna kada su dali dva, a primili tri gola.

Španac se obranio rečima „Svaki golman pravi greške s vremena na vreme i niko od nas ne voli kada se to dešava. Imam nameru da provedem mnogo godina u Mančester Junajtedu. Želim da postanem veliki golman, te da doživim poštovanje kome se nadam.“

Posle tog meča, zamenjen je drugim golmanom Andersom Lindegardom (Anders Lindegaard).

Zbog povrede je Lindegard morao da propusti duel sa Čelsijem na „Stamford Bridžu“ („Stamford Bridge Stadium“) 5. februara 2012. godine koji je završen rezultatom 3:3.

Odbrana kojom je zaustavio Huana Matu (Juan Mata) u poslednjem minutu meča bila je prekretnica u sezoni. Posle toga je odigrao 19 mečeva bez primljenog gola.

Nakon veoma teške prve sezone u Engleskoj De Hea je izjavio „Mnogi su sumnjali u mene tokom protekle sezone, ali ja nisam gubio nadu. Bio sam pod velikim pritiskom jer sam došao u elitni klub kakav je Junajted, ali Ferguson mi je rekao da samo radim ono što sam radio u Atletiku. Kada stvari krenu dole, moraš ostati jak. Greške su normalne i svako ih čini.“

Međutim, ni Linegard se nije predavao u borbi za prvog golmana. „Želim broj jedan u timu jer sam najbolji. Siguran sam da on ima prednost u odnosu na mene jer je bio dobar prošle sezone, ali moram da iskoristim svaku priliku da se popravim i dokažem da zaslužujem mesto u startnoj jedanaestorki.“

De Hea je kasnije priznao da je poželeo da napusti Mančester nakon prve sezone.

2012/2013

Zbog učešća na Letnjim olimpijskim igrama 2012. godine morao je da propusti predsezonske mečeve sa Junajtedom. Ipak, već na prvom susretu nove sezone protiv Evertona De Hea je bio na golu. Uprkos sjajnim odbranama „Crveni đavoli“ su poraženi rezultatom 1:0.

Na sledećem meču uspeo je da sačuva mrežu od silovitih napada Mladena Petrića, Musa Dembelea (Moussa Dembélé) i Brajana Ruiza (Bryan Jafet Ruiz González), ali je zbog nesporazuma primio gol od svog saigrača Nemanje Vidića. Duel Mančester – Fulam završio je rezultatom 3:2 u korist njegovog kluba.

Nakon toga savladali su Siti i Sanderlend, a De Hea je tokom dva meča primio tri gola. Zbog propuštene odbrane na susretu sa Totenhemom koji je završen rezultatom 1:1, bivša Junajtedova zvezda Geri Nevil (Gary Neville) ga je oštro iskritikovao, a Ferguson je uvratio izjavom da su svi gomanovi kritičari idioti.

13. februara su se u osmini finala Lige šampiona sastali sa Realom i odigrali nerešeno, a De Hea je zabiležio nekoliko važnih odbrana u gostima.

Posle toga uspeo je tri puta zaredom da sačuva svoju mrežu u duelima s Kvins Park Rendžersima, Norvičom i Ridingom. Kvalitet igre mu je rastao kako se sezona približavala kraju, pa je uvršten u idealnu jedanaestorku Premijer lige.

Sezonu su završili kao prvaci Engleske, a Madriđanin je zabeležio 28 nastupa, od kojih 11 bez primljenog pogotka. Bio je jedan od pet nominovanih golmana za Zlatnu rukavicu Premijer lige.

2013/2014

Sezonu je započeo sjajnim odbranama na utakmici s Viganom, te su osvojili Superkup Engleske. 5. oktobra 2013. godine odbranio je šut Emanuela Gjačerinija (Emanuele Giaccherini), što je Peter Šmajhel (Peter Schmeichel) proglasio najboljom odbranom u Premijer ligi.

1.decembra je zabeležio svoj 100. nastup u desu Mančestera kad su odigrali nerešeno sa Totenhemom. U martu iste godine su se u nokaut fazi Lige prvaka sastali s Olimpijakosom. Uprkos tome što su izgublili 2:0 na prvom meču, na drugom su uspeli da se vrate i prođu dalje nakon trijumfa od 3:2.

Golmanove odbrane mnogi su nazvali „veličanstvenim“, a njegov saigrač Fil Džons (Phil Jones) ga je proglasio jednim od najboljih golmana na svetu.

Pred kraj sezone proglašen je najboljim igračem Premijer lige po izboru saigrača i navijača.

2014/2015

Sezonu je započeo odbranivši nekoliko sjajnih šuteva napadača Evertona, uključujući i jedan penal, te pomogavši Junajtedu da ostvari pobedu od 2:1. Navijači su ga  ponovo proglasili igračem meča.

Odbrane od Evertona, Vest Bromviča i Čelsija donele su mu titulu Junajtedovog igrača meseca oktobra. 14. decembra su savladali Liverpul rezultatom 3:0, a njegove odlične odbrane donele su mu nominaciju za najboljeg igrača sezone.

Pred kraj sezone 2014/2015 je nominovan za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača godine u Premijer ligi. Uvršten je u idealnu jedanaestorku Premijer lige, i to kao jedini igrač Junajteda.

2015/2016

Nakon brojnih spekulacija 31. avgusta mediji su objavili da su Junajted i Real Madrid postigli dogovor te da se De Hea vraća u Madrid, a u redove „Crvenih đavola“ stiže Kostarikanac Kejlor Navas (Kaylor Navas). Međutim, ovaj dogovor je propao jer FIFA nije bila o svemu obaveštena na vreme.

11. septembra je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Mančesterom. Dvanaest dana kasnije zadužio je kapitensku traku pred meč Liga Kupa sa Ipsvičom.

Do aprila 2016. godine uspeo je da odigra 14 mečeva bez primljenog pogotka, te postao jedini igrač Junajteda u idealnoj jedanaestorki Premijer lige.

23. aprila je odbranivši penal Romela Luakakua (Romel Lukaku) doneo svom timu pobedu od 2:1 nad Evertonom u polufinalu FA Kupa.

U maju je postao prvi Mančesterov igrač kome je pošlo za rukom da treći put zaredom bude proglašen igračem godine.

2016/2017

Portugalac Žoze Morinjo (José Mário dos Santos Mourinho Félix) je 2016. godine preuzeo klupu Junajteda, a De Hea je prvi nastup u sezoni zabeležio u Superkupu protiv Lestera. „Đavoli“ su ostvarili pobedu od 2:1.

20. aprila je četvrti put zaredom uvršten u idealnu jedanaestorku Premijer lige.

2017/2018.

17. septembra 2017. godine sastali su se s Evertonom, a Španac je zabeležio četvrti meč bez primljenog gola u novoj sezoni, te 100. u dresu Mančestera.

Tokom duela s Arsenalom zabeležio je 14 odbrana, te izjednačio rekorde koje su ranije postavili Krul (Tim Krul) i Manone (Vito Mannone). Junajted je slavio pobedu od 2:1, a Španac je ponovo proglašen igračem meča.

18. utakmicu bez primljenog pogotka zabeležio je 11. maja 2018. godine tokom susreta sa Vest Hemom, te osvojio svoju prvu Zlatnu rukavicu Premijer lige u karijeri.

2018/2019.

Sezona 2018/19 počela je tako što je De Hea uspeo samo pet puta da sačuva gol Junajteda u prvih 25 nastupa. Međutim, početkom 2019. godine je na osam mečeva samo tri puta primio golove.

Mančester je 13. januara 2019. godine pobedio Totenhem rezultatom 1:0, a španski reprezentativac je zabeležio čak 11 odbrana. Time je postao tek drugi golman kome je u Premijer ligi tako nešto pošlo za ruklom.

Odbrana na susretu sa Liverpulom 24. februara bila je De Heina stota odbrana u dresu Mančestera u Premijer ligi.

De Hea se u aprilu 2019. godine nije mogao pohvaliti najboljom formom. Navijači i fudbalski stručnjaci su ga kritikovali zbog grešaka koje napravio na susretima sa Barselonom, Evertonom, Mančester Sitijem i Čelsijem.

2019/2020.

Sezonu 2018/19 završio je tako što je na sedam od 38 nastupa Premijer lige uspeo da odbrani svoj gol. To je ujedno bila njegova najgora statistika otkako je prešao u Junajted.

Uprkos tome, 3. jula 2019. godine uprava mu je ponudila novi ugovor. Pregovori su trajali do 15., jula, a De Hea je 11. avgusta branio gol Junajteda protiv Čelsija na prvoj utakmici Premijer lige u novoj sezoni. Bilo je ovo dobro otvaranje i za De Heu i za njegov tim, jer su pobedili rezultatom 4:0.

Rukovodstvo Mančester Junajteda je 16. septembra 2019. godine objavilo da je David De Hea potpisao novi četvorogodišnji ugovor.

Zbog povrede koju je zadobio igrajući za reprezentaciju, bilo je upitno da li će braniti u oktobru. Međutim, uspeo je da se vrati na teren.

Prvi meč nakon prekida koji je izazvala pandemija novog virusa korona Mančester je igrao sa Totenhemom. De Hea je napravio grešku koju je protivnička ekipa iskoristila, a koji je na kraju Junajted košta pobede.

To je došlo u trenutku kada su njegove greške na susretima sa Kristal Palasom, Votfordom, Arsenalom i Evertonom bile sveže u sećanju navijača. Zato su tražili od rukovodstva kluba da postave Dina Hendersona (Dean Henderson) za prvog golmana.

Međutim, trener Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjær) ga je podržao kazavši da će Henderson jednog dana biti broj 1 u Junajtedu u reprezentaciji, ali da je De Hea trenutno najbolji golman na svetu.

Loša forma se nastavila i u drugom delu sezone. Mančester je izgubio u polufinalu FA Kupa od Čelsija, a za taj poraz De Hea je bio direktno odgovoran.

Ipak, to nije umanjilo značaj koji ima u timu „Crvenih đavola“. De Hea je 13. jula zabeležio 400. nastup u dresu Junajteda, te oborio mnoge klupske rekorde. Uspeo je da izjednači rekord Petera Šmajhla u broju odbrana u Premijer ligi. Taj rekord je nadmašio na susretu sa Lesterom kada je zabeležio 113. nastup bez primljenog gola.

2020/2021.

Povratak Hendersona sa pozajmice u Šefild, značio je da je De Hea započeo novu sezonu sa pravim konkurentom za prvog golmana Junajteda. Uprkos tome, sezonu je započeo u startnoj jedanaestorci, propustivši samo dve od 26 ligaških utakmica.

Zbog teške povrede morao je da propusti meč sa Vesthemom 5. decembra 2020. godine.

Junajted se 2. februara 2021. godine sastao sa Sauthemptonom u meču Premijer lige. De Hea je branio svih 90 minuta i uspeo je da sačuva svoj gol, dok su njegovi saigrači čak devet puta „zatresli protivničku mrežu“.

Startovao je na pet od šest susreta Lige prvaka, ali nakon što je Junajted završio na trećem mestu u grupi i ispao u Ligu Evrope, Henderson je postao prvi izbor trenera za nokaut fazu tog takmičenja.

Početkom marta 2021. godine nakratko se vratio u Španiju, pa je ulogu prvog golmana preuzeo Henderson.

Međutim, branio je u četvrtfinalu Lige Evrope. Zabeležio je čak devet odbrana na gostovanju kod Rome, ali je njegov tim ipak poražen rezultatom 3:2. Na domaćem terenu su uspeli da pobede Italijane, pa su sa konačnim skorom 8:5, prošli u finale Lige Evrope.

U finalu koje je održano 26. maja 2021. godine Mančester Junajted se sastao sa španskim Viljarealom. Nakon 1:1 u regularnom delu i nakon produžetaka, o pobedniku su odlučivali jedanaesterci.

De Hea je poslednji pucao penal, ali je promašio, pa je trofej Lige Evrope pripao protivnicima.

2021/2022.
Novu sezonu je započeo utakmicom protiv Lidsa na kojoj je primio gol. Prvi meč bez primljenog pogotka zabeležio je na susretu sa Vulverhemtonom. Uspeo je da odbrani svoj prvi jedanesterac od 2016. godine na meču sa Vesthemom.

Reprezentativna karijera

David de Hea je 2004. godine uvršten u U-15 selekciju Španije. Sa U-17 timom je učestovovao na Evopskom prvenstvu i Svetskom prvenstvu 2007. godine.

U maju 2010. godine ga je Del Boske pozvao u seniorski tim pred početak Svetskog prvenstva, ali nije „dobio kartu“ za Južnoafričku Republiku.

S U-21 selekcijom je 2011. godine osvojio Evropsko prvenstvo. U maju 2012. godine je ponovo pozvan da sa seniorskom reprezentacijom nastupi na prijateljskim mečevima sa Srbijom i Kinom.

Del Boske ga je pozvao da trenira sa seniorima pred polazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine, ali ponovo nije ušao među 23 najboljih.

Ipak, sa reprezentacijom je učestvovao na Letnjim olimpijskim igrama iste godine. Odigrao je sva tri meča, ali je „Furija“ eliminisana u grupnoj fazi. Nakon toga je sa U-21 selekcijom ponovo osvojio titulu evropskog prvaka 2013. godine.

U maju 2014. godine je konačno dobio priliku da sa reprezentacijom krene u pohod na titulu svetskog prvaka. Seniorski debi je doživeo 8. juna na prijateljskom meču sa El Salvadorom, ušavši kao zamena Kasiljasu u poslednjih sedam minuta susreta.

Bio je treći golman na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a Španija je ponovo eliminisana u grupnoj fazi. 4. septembra 2014. godine prvi put je odigrao svih 90 minuta u „velikom dresu“ na prijateljskom meču sa Francuskom. Izgubili su rezultatom 1:0.

Treći meč je odigrao 12. oktobra, tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, te uspeo da odbrani svoju mrežu od napadača Luksemburga.

Navijači, ali i fudbalski stručnjaci, videli su ga kao dostojnog naslednika Ikera Kasiljasa. 31. maja 2016. godine je uvršten u tim za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Fracuskoj.

Na prvom meču su savladali Češku rezultatom 1:0, a na drugom Tursku sa 3:0. Međutim, nakon toga je primio dva gola od Hrvatske, te su poraženi rezultatom 2:1. Španija je eliminisana u osmini finala od Italije.

Selektor Jero ga je uvrstio u tim za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Španija je u osmini finala poražena od domaćina. Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 1:1, a posle uspešnijeg izvođenja jedanaesteraca Rusi su eliminisali bivše svetske i evropske prvake.

Sa reprezentacijom je nastupio u finalu Lige nacija 2020/21, ali nisu uspeli da osvoje trofej.

Premda se našao na širem spisku selektora Luisa Enrikea (Luis Enrique), nije uvršten na listu igrača koji su branili boje Španije na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Privatni život

David de Hea je rođen 1990. godine u Madridu. Njegov otac Hose (Jose de Gea) je takođe bio golman, a majka Marivi (Marivi Quintana) spremačica. Davida su dobili kada su imali četrdesetak godina i on im je jedino dete.

Iako je bio vrlo zainteresovan za sport, majka ga je forsirala da završi i školu. Poslušao ju je, te je uprkos tome što je fudbal bio njegova najveća ljubav, završio i srednju školu.

Njegov otac je takođe bio fudbaler, te je od njega naučio prve tehničke stvari koje su potrebne svakom golmanu.

U školi je nastupao kao vezni igrač, ali uprkos tome što su mu odgovarale sve pozicije na terenu, sa 14 godina je odlučio da postane golman. Osim fudbala, trenirao je i košarku.

Tada je krenuo u omladinsku školu fudbala Atletiko Madrida, a prvi profesionalni ugovor potpisao sa 17 godina.

U vezi je sa pet godina starijom španskom pevačicom, glumicom i voditeljkom Edurne (Edurne García Almagro).

David i Edurne su 4. marta 2021. godine dobili svoje prvo dete. Reč je o devojčici imena Janaj (Yanay).

Titule

Klupske titule

  • 2009/2010. Liga Evrope s Atletiko Madridom
  • 2010. UEFA Superkup s Atletiko Madridom
  • 2011. Superkup Engleske s Mančester Junajtedom
  • 2012/2013. Premijer liga s Mančester Junajtedom
  • 2013. Superkup Engleske s Mančester Junajtedom
  • 2015/2016. FA Kup s Mančester Junajtedom
  • 2016. Superkup Engleske s Mančester Junajtedom
  • 2016/2017. EFL Kup s Mančester Junajtedom
  • 2016/2017. Lige Evrope s Mančester Junajtedom
  • 2020/21. finale Lige Evrope sa Mančester Junajtedom

Reprezentativne titule

  • 2007. Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 17 godina
  • 2011. Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 21 godine
  • 2013. Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 21 godine
  • 2020/21. finale Lige nacija

Pojedinačne titule

  • 2011. uvršten u idealnu jedanaestorku Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 21 godine
  • 2013. uvršten u idealnu jedanaestorku Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 21 godine
  • 2012/2013. uvršten u idealnu jedanaestorku Premijer lige
  • 2012/2013. proglašen najboljim igračem sezone po izboru BBC-ja
  • 2013/2014. proglašen Junajtedovim igračem godine („Sir Matt Busby Player of the Year“)
  • 2013/2014. proglašen Junajtedovim igračem godine po izboru saigrača
  • 2013/2014. proglašen najboljim igračem sezone po izboru BBC-ja
  • 2014. proglašen igračem meseca novembra u Premijer ligi po izboru navijača
  • 2014/2015. uvršten u idealnu jedanaestorku Premijer lige
  • 2014/2015. proglašen Junajtedovim igračem godine
  • 2014/2015. proglašen Junajtedovim igračem godine po izboru saigrača
  • 2014/2015. proglašen najboljim igračem sezone po izboru BBC-ja
  • 2015. uvršten u drugi najbolji tim na svetu po izboru FIFA-e
  • 2015/2016. uvršten u idealnu jedanaestorku Premijer lige
  • 2015/2016. proglašen Junajtedovim igračem godine
  • 2015/2016. uvršten u idealnu jedanaestorku Lige Evropa
  • 2015/2016. proglašen najboljim igračem sezone po izboru BBC-ja
  • 2016. uvršten u treći najbolji tim na svetu po izboru FIFA-e
  • 2016/2017. uvršten u idealnu jedanaestorku Premijer lige
  • 2017. uvršten u treći najbolji tim na svetu po izboru FIFA-e
  • 2017/2018. uvršten u idealnu jedanaestorku Premijer lige
  • 2017/2018.  proglašen Junajtedovim igračem godine
  • 2017/2018. proglašen Junajtedovim igračem godine po izboru saigrača
  • 2017/2018. proglašen najboljim igračem sezone po izboru BBC-ja
  • 2017/2018. osvojio Zlatnu rukavicu Premijer lige

David de Hea na društvenim mrežama

FacebookDavid @ Facebook
InstagramDavid @ Instagram
TwitterDavid @ Twitter
YoutubeDavid @ Twitter