Hrvoje Brlečić

Kratke informacije

Ime i prezimeHrvoje Brlečić
Datum rođenja24. avgust 1983.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeVaterpolista
PozicijaCentar
Visina194 cm
Težina115 kg

Biografija

Hrvoje Brlečić je hrvatski vaterpolista koji igra na poziciji centra u Vaterpolo klubu Mladost iz Zagreba, te bivši reprezentativac Hrvatske. Rođen je 24. avgusta 1983. godine u Zagrebu.

Igrao je u klubovima Šibenik, Jadran iz Splita, te italijanskim klubovima Promogest Kuart (Promogest Quart) iz Kaljarija i Rari Nantes iz Sorija.

Od 2015. godine je u braku je sa hrvatskom televizijskom i radijskom voditeljkom Antonijom Blaće. Par živi i radi u Zagrebu.

Karijera

Hrvoje Brlečić je na poziciji centra igrao u vaterpolo klubovima Mladost iz Zagreba, Medveščak, Jadran iz Splita i Šibenik, a 2011. godine potpisao je jednogodišnji ugovor s italijanskim klubom Promogest Kuart iz Kaljarija.

Nakon toga vratio se u Hrvatsku, te ponovo 2015. godine zaigrao u italijanskom klubu Rari Nantes iz Sorija. Godinu dana kasnije vratio se u zagrebačku Mladost.

Sa zagrebačkom Mladosti je 2010. godine osvojio Kup Hrvatske, te drugo mesto na državnom prvenstvu.

Igrao je finale Kupa u sezoni 2016/2017. Sa splitskim Jadranom i Zagrepčanima je u Regionalnoj vaterpolo ligi odigrao ukupno 37 utakmica i postigao 36 pogodaka.

Sa reprezentaciom Hrvatske odigrao je 15 mečeva i postigao isto toliko golova.

Predsednik je Udruženja za sport i rekreaciju „Piccolo“ u Zagrebu u čijem statutu stoji da se bavi „poticanjem i promovisanjem sporta kroz organizovana provođenje rekreacijskog vežbanja svih članova Udruženja, informisanjem javnosti o unapređenju kvaliteta života kroz programe sportske rekreacije, te osmišljavanje i sprovođenje programa rekreacijskog vežbanja osoba obolelih od dijabetesa“.

Podržao je inicijativu Kizneziološkog fakulteta u Zagrebu i profesora kineziologije i menadžera Orlana Lopca u projektu „Treći sat tjelesnog odgoja“ sa ciljem da se promene porazne statistike o neaktivnosti dece školske dobi.

Time je želeo da, kao profesionalni sportista ukaže deci na činjenicu koliko je bavljenje sportom važno za njihovo odrastanje.

Inicijativu su podržali i Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta Univerziteta u Zagrebu, doktor medicine Tomislav Madžar, te vaterpolista Fran Paškvalin.

Privatni život

Hrvoje je od polovine 2009. godine u vezi sa hrvatskom radijskom i televizijskom voditeljkom Antonijom Blaće. Upoznali su se u Šibeniku, Antonijinom rodnom gradu u vreme kada je Brlečić igrao za istoimeni vaterpolo klub.

Jedno vreme su svoju vezu krili od očiju javnosti, ali je ubrzo svima postalo jasno da se zabavljaju. Sledeće godine su počeli da žive zajedno u Zagrebu, a Hrvoje ju je krajem maja 2011. godine zaprosio u Beogradu, gde je Antonija radila na projektu regionalne rijaliti emisije „Veliki Brat“.

Vaterpolista ju je iznenadio prstenom dok su sa njegovim kolegom, proslavljenim srpskim vaterpolistom Vanjom Udovičićem krstarili Dunavom.

Naime, na mostu ispod koga je brod prolazio postavljen je plakat na kome je pisalo „Budi moj jedini porok“. Poklonio joj je prsten iz kolekcije „Kartije“ („Cartier“), a Antonija je pristala.

Zbog voditeljkinih poslovnih obaveza, kao i Hrvojevog angažmana u Italiji svadbu su odgađali neko vreme.

Venčali su se u Crkvi Svetog Marka u Zagrebu, a ceremoniji je prisustvovalo oko dvesto gostiju. Antonijine kume su bile njene prijateljice iz detinjstva, a Hrvojeva kuma je bila proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić.

Buket je uhvatila glumica Nataša Janjić, a slavlje se posle crkvenog venčanja nastavilo na imanju Marincel, nedaleko od hrvatske prestonice. Nakon toga otišli su na medeni mesec u Istru.

Hvatska voditeljka je priznala da ju je Brlečić osvojio svojom sponatošću i duhovitošću, te da imaju mnogo zajedničkih interesovanja i pogleda na stvari.

Priznala je da joj je razdvojenost sa nekadašnjim dečkom, a potom i suprugom vrlo teško pala, ali uspeli su da prebrode izazove takvog života, pa danas uživaju u svom domu u Zagrebu.

Par vrlo retko informacije iz svog privatnog života deli sa javnošću, ali s obzirom na profesije kojima se bave česta su meta hrvatskih paparaca.

Prate ih u stopu, pa mediji redovno objavljuju momente iz njihove svakodnevnice. Antonija na društvenim mrežama s vremena na vreme objavi fotografiju sa suprugom, koja neretko izazove lepe emocije kod njenih pratilaca.

Hrvoje ipak vrlo retko posećuje društvene događaje u Zagrebu, ali mu nije teško da prati suprugu ukoliko je to neophodno. Važe za jedan od najskladnijih parova na hrvatskoj javnoj sceni.

Hrvoje Brlečić na društvenim mrežama

FacebookHrvoje @ Facebook
InstagramHrvoje @ Instagram