Barbara Kolar

Kratke informacije

Ime i prezimeBarbara Kolar
Datum rođenja18. april 1970.
Mesto rođenjaČakovec
DržavaHrvatska
ZanimanjeVoditeljka, doktorka veterine

Biografija

Barbara Kolar je hrvatska voditeljka i bivši di džej. Rođena je 18. aprila 1970. godine u Čakovcu, gradu u severnom delu Hrvatske. Ima roditelje i mlađeg brata Igora.

Detinjstvo, obrazovanje i privatni život

Završila je srednju muzičku školu, odsek klavir i želela je da se bavi mjuziklima. Njen otac i profesorka klavira su insistirali da upiše Muzičku akademiju, ali Barbara je smatrala da nije dovoljno talentovana da bi postala vrhunski pijanista.

Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, ali nije radila u struci. U Beču se prijavila da polaže prijemni ispit na visokoj školi za mjuzikle. Na njega nije izašla jer se plašila da će sa 27 godina, koliko bi imala po završetku studija, biti stara da bi dobila ulogu.

Barbara je prava umetnička duša, voli da peva, slika i sve što se radi rukama. Puna je ideja za koje će imati vremena tek kada ode u penziju. Obožava da čita, da ide u pozorište, bioskop, na koncerte, da putuje i da izlazi.

Odgovorna je i realna u poslu, dok je u ljubavi iracionalna. U stanju je da ostavi sve zbog voljenog muškarca. Ipak, ne bi želela da bude samohrani roditelj, niti bi bila sa nekim samo zato što joj otkucava biološki sat.

2012. godine je na kredit kupila stan u Zagrebu gde živi i radi. Od tada je troškove svela na minimum pa uglavnom kupuje sitnice za kuću. Ima kućnog ljubimca Lolu koja je uvek oraspoloži.

Ranije je često putovala u Ameriku gde živi jedna od njenih najboljih drugarica. Videla je mnoge holivudske glumce, a san joj je da prošeta crvenim tepihom Oskara i da prisustvuje reviji Viktorija Sikret (Victoria’s Secret).

Izjavila je da u Hrvatskoj ne postoji muškarac koji bi nju mogao da osvoji. Privlače je kulturni, zgodni, duhoviti i obrazovani muškarci, ali dešava se da njen izabranik ne zadovolji sve kriterijume. Sa bivšim partnerima je u korektnim odnosima pa mogu da popiju kafu i da popričaju.

Barbara kaže da je oduvek bila na dijetama, ali kako godine prolaze, sve joj je teže da trpi glad. U toku dana pojede nekoliko manjih obroka, a povremeno se počasti sladoledom ili nekom drugom poslasticom. Ne pije i ne puši pa hranu smatra svojim jedinim porokom.

Borba sa kilogramima je početkom 2019. godine konačno urodila plodom. Oduševila je, kako publiku, tako i svoje kolege tako što je uspela da svoje telo dovede u željenu formu. Tom prilikom  je kazala da se odrekla namirnica koje joj smetaju, smanjila unos šećera, te uvela više fizičkih aktivnosti u svoju svakodnevnicu.

Karijera

Voditeljsku karijeru je započela na radio Samoboru i radio Velikoj Gorici. Zatim je na Anteni Zagreb vodila emisiju „Jutarnji šou“ u kojoj je imala i ulogu di džeja.

Od televizijskih emisija vodila je: „Ples sa zvezdicama“, „Zvezde pevaju“, kviz „Upitnik“, „Kruške i jabuke“, „30 u hladu“, „Do poslednjeg izbora“ i „Ja to mogu“.

Od 2015. godine vodi emisiju „Život je lep“ koja se prikazuje na HRT-u. Tumačila je epizodne uloge u humorističkim serijama“Bitange i princeze“, „Stipe u gostima“ i „Naša mala klinika“.

Osim toga, Barbara je jedna od voditeljki mozaičke emisije „Kod nas doma“ koju Hrvatska Radio Televizija od 2017. godine emituje.

Barbara je polovinom 2017. godine sa prijateljicom Aleksandrom Aleksandrovom Oberstar pokrenula blog pod nazivom „Spoonful of Life“. Reč je o portalu posvećenom hrani, na kome dve amaterske kuharice ne pričaju samo o jelima i začinima, nego i o životu. Za dobre fotografije angažovale su profesionalca Damira Hoyku.

Barbara Kolar je 2019. godine zajedno sa Hanom Haluzom vodila kulturni događaj „Noć muzeja“, a 2020. godine je sa glumicom Jelenom Otašević Babić vodila dodelu nagrada „Zlatni studio“.

U novembru 2020. godine Barbara je na svom „Instagram“ profilu objavila da je prekinula saradnju sa radijom „Antena“ na kome je radila punih 12 godina. Barbara je kazala da ne postoji specijalan razlog za takvu odluku, osim rebrendiranja stanice koja će biti okrenuta punom mlađoj publici.

Kolar je kazala da je došao kraj jedne ere i da je vreme za nove avanture, kako za nju, tako i za „Antenu“. Premda je mnoge ova vest rastužila, voditeljka ih je utešila izjavom da se ne misli odreći radija, nego da će mu se vratiti nakon pauze.