Miki Đuričić

Kratke informacije

Ime i prezimeMiki Đuričić
Datum rođenja13. Mart 1977.
Mesto rođenjaKupinovo
DržavaSrbija
ZanimanjePčelar, kuvar, voditelj

Biografija

Miki Đuričić je pčelar, kuvar, radio i televizijski voditelj koji je na sebe skrenuo pažnju učešćem u mnogobrojnim rijaliti programima. Rođen je 13. marta 1977. godine u Kupinovu, u Sremskom okrugu. Od porodice ima majku, oca i sestru.

Mikijev hobi je numizmatika, nauka koja se bavi proučavanjem starinskog novca i medalja. Voli da sluša rok i bluz muziku. Obožava životinje i rado ih poklanja devojkama koje mu se sviđaju.

2006. godine se prijavio da uđe u kuću „Velikog brata“, a predstavio se rečima: „Imam 28 godina, živim sa ocem, majkom, sestrom razvedenom … Ima sina. Mali navija za Zvezdu, ja za Partizan. Celu mi je kuću izlepio posterima … Svi su digli ruke od mene. Vi ste mi šansa da ih oduvam sve istog momenta i da se ne vratim više!“ U kući je izdržao 15 dana nakon čega je samovoljno otišao. Ponovo je ušao u istoj sezoni, ali samo na par trenutaka. Priznao je da je tada zaradio dovoljno novca da ostvari svoje snove, ali ga je potrošio na nebitne stvari.

Neke od njegovih najduhovitijih izjava su:

  • „Ja sam prirodni idiot.“
  • „Svaka budala može da iskuka za neki posao, a pametan nikad ne radi.“
  • „Što bi moji roditelji plaćali školu kad možeš da, kao što kaže dobri Vili Hanting, odeš u biblioteku i uzmeš knjigu koja ti se čita.“
  • „Ja ne bih išao na koncert Pavarotija zato što političari i njihove žene idu u prve redove da budu viđeni.“
  • „Portir je važniji od direktora jer, ako njega ne poznaješ, ne možeš ništa da ukradeš iz firme.“
  • „Odelo govori o čoveku. To one budale od biznismena izmislile da teraju modu.“
  • „Meni najviše smeta ljudska glupost, ali ja priznajem da sam najglupaviji.“

Oprobao se kao glumac u seriji „Mile protiv tranzicije“, a postao je i voditelj Emoušna. Vodio je emisiju na radiju B92, a na televiziji emisije: Mikijeva nesavršena kujna, Dnevni magazin, VB magazin i Moja velika svadba. U jednoj epizodi mu je buduća mlada saopštila da je njegova polusestra što je Mikija veoma iznenadilo.

2007. godine je po treći put učestvovao u rijalitiju „Veliki brat“ i u kući je ostao više od dva meseca. Ponovo ju je sam napustio jer je produkcija dovela Mikijevog oca, Mirka, sa kim je u lošim odnosima.

2009. godine je konačno pobeo u serijalu „Velikog brata“ pod nazivom „VIP All Stars“. Veći sukob je imao sa Draganom Marinkovićem Macom sa kojim se zamalo potukao. Osvojio je nagradu od 50.000 evra, ali time nije bio preterano oduševljen.

2013. godine se prvi put našao na „Farmi“, ali nije dugo izdržao. Priča rediteljke Jelene Golubović ga je toliko isterala iz takta da ju je gađao ciglom koja je, srećom, pala daleko od nje. Vikao je da želi da ode sa imanja jer je rizičan za druge i mogao bi da ih povredi. Jedno jutro je pevaču Marku Vanili brojao zalogaje za doručkom zbog čega ga je on nazvao svinjom. Miki se uvredio i udario ga pesnicom u glavu. Drugi farmeri su sprečili da dođe do većeg okršaja, a Miki se brzo izvinio. Diskvalifikovan je jer je pobegao sa imanja.

Osim ružnih stvari, desile su mu se i lepe jer se zaljubio u pevačicu Aleksandru Džidžu Stojković. Za njen rođendan je preskočio ogradu na „Farmi“ i doneo joj je pudlu, ogrlicu i čokoladice za poklon. Džidža je izjavila da Mikija smatra dobrim drugom, ali da su suviše različiti da bi bili zajedno.

2015. godine je učestvovao u rijalitiju „Maldivi“ gde se sukobio sa pevačem Ivanom Gavrilovićem. Osim verbalnog konflikta, Miki Djuričić je i fizički nasrnuo na Ivana zbog čega je produkcija Hepi televizije pozvala Hitnu pomoć. Miki je izbačen i potpisao je Sporazum o priznanju krivice koji glasi da neće morati da provede šest meseci u zatvoru ukoliko ne učini novo krivično delo u roku od dve godine.

Krajem godine je ušao u rijaliti „Parovi“ gde se zaljubio u glumicu Anđelu Lakićević. Njihov odnos bio je nepredvidiv jer su u jednom trenutku bili dobri prijatelji, a u drugom neprijatelji. Drugi učesnici su Mikiju skrenuli pažnju da ga Anđela samo koristi.

2017. godine Miki je postao član rijalitija „Zadruga“.

 

Miki Đuričić na društvenim mrežama

FacebookMiki @ Facebook
TwitterMiki @ Twitter