Vladan Savić

Kratke informacije

Ime i prezimeVladan Savić
Datum rođenja1988.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač

Biografija

Vladan Savić je srpski pevač i frontmen Magla benda, prepoznatljivom po hitu „Samo se noćas pojavi“, te duetu sa Natašom Bekvalac „Neprijatelji“ . Rođen je 1988. godine u Beogradu. U vezi je sa manekenkom Jovanom Jocić. Par je u julu 2019. godine dobio devojčicu kojoj su dali ime Anđelija.

Magla bend je osnovan 2007. godine, a Vladan im se pridružio tri godine kasnije. Na početku su uglavnom svirali tuđe pesme, a svoj prvi singl su izdali 2012. godine. Reč je o pesmi „Da tebe ne volim“, čiji tekst i muziku je pisao Bane Opačić, a aranžman Ogi Radivojević.

Usledili su singlovi „Ja te zauvek volim“, „Ako ti je stalo“, „Neka me do zore“ i drugi, te album „Kad se ljubav rađa“ koji su objavili 2016. godine. Ipak, najveću popularnost im je doneo singl „Samo se noćas pojavi“, koji je za manje od dve godine na „Ju Tjubu“ („YouTube“) poslušan više od 58 miliona puta.

Pred kraj 2018. godine su sa Natašom Bekvalac snimili duetsku pesmu „Neprijatelji“, koja je vrlo brzo osvojila top liste mnogih radio stanica širom regiona. Pesma je za manje od godinu i po dana na „Ju Tjubu“ „zaradila“ 21 milion pregleda.

Karijera

Vladan je već od detinjstva uživao u muzici, a svoj prvi honorar je zaradio sa 15 godina. Kada su Miodrag Cvjetan Mića, Milan Tanasijević i Darko Trojanović 2007. godine osnovali bend, prva pesma na repretoaru je bila „Magla“ Josipe Lisac, te su došli na ideju da po toj pesmi „krste“ bend. Vladan im se pridružio tri godine kasnije.

Na samom početku su uglavnom svirali i pevali pesme drugih izvođača, a svoj prvi singl su izdali 2012. godine. Reč je o numeri „Da tebe ne volim“ koju su napisali i komponovali Bane Opačić i Ogi Radivojević.  Upravo je Opačić pisao tekst njihovog drugog singla „Ja te zauvek volim“ koji su objavili 2013. godine.

Nastavili su da nastupaju, a njihova „baza fanova“ je bivala sve veća. Zato su 2015. godine objavili svoj treći i četvrti singl. Pesma „Ako ti je stalo“ koju su pisali Opačić i Damir Handanović je pobednik Festivala „Banja 2015“.

Iste godine bend je objavio pesmu „Neka me do zore“ na kojoj su sarađivali sa Žikom i Jelenom iz grupe Zana. Ovaj singl je za vrlo kratko vreme postao klupski hit i jedna od najpopularnijih pesama na radijskim stanicama.

Krajem marta 2016. godine „Magla bend“ je objavio singl „Kao žena vrediš milione“ koga je pratio zanimljiv spot. Na „Ju Tjubu“ pesma ima preko 2,6 miliona pregleda.

U saradnji sa Produkcijskom kućom „Grand“ iste godine su objavili i svoj prvi album s osam pesama. Pored ranije objavljenih singlova, na tom albumu su bile i numere „Da si dobro“, „Kad se ljubav rađa“ i „Aperol“,  koje su pisali Dragan Brajović Braja, Aleksandar Cvetković, Dušan Alagić, te Jelena i Žika iz grupe Zana.

U februaru 2017. godine svoje obožavaoce su „počastili“ singlom „Ne znam gde si“ koji su pisali Braja i Alen Stajić. Spot je objavljen na „Ju Tjub“ kanalu „IDJ Videos“, a za tri godine je pogledan 4,5 miliona puta.

Usledila je saradnja sa Jelenom Trifunović koja je pisala tekst na muziku grčkog muzičara Vasilisa Dimasa (Vasilis Dimas), te je tako nastala pesma „Samo se noćas pojavi“ koja je „poharala“ muzičke top liste, ne samo u Srbiji, nego u celom regionu. Za vrlo kratko vreme je došla do nekoliko miliona pregleda na „Ju Tjubu“, a danas, dve godine kasnije, poslušana je skoro 58,5 miliona puta.

U jeku popularnosti Magla bend je snimio duet sa Natašom Bekvalac, pod nazivom „Neprijatelji“. I ovog puta muzika je delo grčkih kompozitora, aranžman potpisuje Marko Cvetković, a tekst Jelena Trifunović. Reakcije publike su bile više nego dobre, pa se i ova numera dugo zadržala na listama najslušajnijih.

Novi singl, pod nazivom „Teatralno“ objavili su u martu 2019. godine. Reč je o numeri koju su napisali Bane Opačić i Željko Vasić. Ni ovog puta pozitivne reakcije nisu izostale, a spot je za godinu dana pregledalo više od četiri miliona korisnika tog servisa.

Pred kraj 2019. godine promovisali su singl „Izmisiću ljubav“ koji je u rekordnom roku stigao do prvog mesta na „Ju Tjub“ trendingu. Na ovoj platformi, trenutno (mart 2020. godine) broji preko dva miliona pregleda.

Danas Magla bend važi za jedan od najtraženijih na domaćoj sceni. Kako kažu članovi benda, zauzeti su svaki vikend, ali izbegavaju da rade na Božić, jer žele da vreme provedu sa svojim porodicama.  Među medijski najpraćenijim svirkama im je bila svadba Severine i Igora Kojića, koja je dodatno doprinela popularnosti benda.

Privatni život

Vladan Savić je rođen i odrastao u Beogradu. U jednom intervjuu je priznao da mu je životni san bio da ima zdravu i brojnu porodicu, a taj san mu se počeo ostvarivati u julu 2019. godine kada je njegova devojka, manekenka Jovana Jocić rodila devojčicu kojoj su dali ime Anđelija.

Vladan je inače veliki ljubitelj tetovaža. Ima ih nekoliko na svom telu i svaka ima svoje značenje, ali pevač ne voli javno da govori o tome šta koja tetovaža za njega predstavlja.

Osim toga, Vladan uživa u putovanjima, a jedno od najdražih mu je bilo putovanje na Tajland, gde se, kaže, osećao kao kod kuće.

Premda važi za velikog miljenika žena, Savić nerado govori o svom ljubavnom životu, pre nego što je njegov deo postala Jovana Jocić.

Diskografija

Albumi

 • 2016. Kad se ljubav rađa

Singlovi

 • 2012. Da tebe ne volim
 • 2013. Ja te zauvek volim
 • 2015. Ako ti je stalo
 • 2015. Neka me do zore
 • 2016. Kao žena vrediš milione
 • 2017. Ne znam gde si
 • 2018. Samo se noćas pojavi
 • 2018. Neprijatelji (sa Natašom Bekvalac)
 • 2018. Smejem se, a plakao bih
 • 2019. Teatralno

Instagram: ?hl=hr

Facebook: https://www.facebook.com/vladan.savic.39

Zvanični veb sajt: http://magla-bend.com/

Vladan Savić na društvenim mrežama

FacebookVladan @ Facebook
InstagramVladan @ Instagram