Ognjen Amidžić

Kratke informacije

Ime i prezimeOgnjen Amidžić
Datum rođenja17. jun 1975.
Mesto rođenjaŠabac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditelj, muzičar

Biografija

Ognjen Amidžić je srpski voditelj i muzičar. Rođen je 17. juna 1975. godine u Šapcu. Živi u Beogradu.

Njegov otac Zoran je bio novinar i 1991. godine je sa ekipom ubijen dok se vraćao sa ratišta u Hrvatskoj gde je obavljao reportažu. Nakon toga, Ognjen se zaposlio na TV Šapcu i vodio je muzičku emisiju „Vi-Džej 015“. U rodnom gradu je završio gimnaziju, a studirao je u Beogradu.
Pošto je od očeve smrti bio stipendista RTS-a, radio je za Jutarnji program, Dnevnik i bio je voditelj muzičke emisije „Garaža“. 2001. godine je prešao na TV Pink i osmislio je zabavnu formu Jutarnjeg programa. Nosio je pidžamu, a gosti su mu dolazili u krevet. Usledile su emisije: „Balkan net“, „Džekiranje“, „Najbolji prijatelji“ i „Sav taj Pink“.

Muzička karijera

2005. godine je sa pokojnim glumcem Marinkom Madžgaljem osnovao muzičku grupu Flamingosi. Produkcijska kuća City records je objavila njihov prvi CD „Razum i osećajnost“.

2006. godine su sa pokojnim džez-folk pevačem Luisom nastupili na Beoviziji sa pesmom „Ludi letnji ples“. Osvojili su prvo mesto, ali na Europesmi-Europjesmi su bili drugi jer im članovi žirija sa RTCG nisu dodelili ni jedan poen. Pobedila je grupa „No name“, ali publika je negodovala pokazavši ko im je favorit. Zbog svega toga,  Srbija i Crna Gora nisu imale predstavnika na Pesmi Evrovizije u Atini.

Iste godine Ognjen i Marinko su snimili album pod nazivom „Gordost i predrasude“. Sve pesme su bile slušane, a posebno su se istakle: „Milo, najmilije“, „Lumperaj“ i dueti „Ti i ja“ sa Karolinom Gočevom i „La gitana“ sa Eminom Jahović.

2007. godine su zajedno vodili kviz „Ćao, Darvine“ u kome su se učesnici takmičili u disciplinama koje zahtevaju veštine i hrabrost.

2011. godine je izašao CD „Seti se našeg zaveta (A strana)“. Na njemu se nalaze dva dueta: „Litar vina“ sa Anom Bebić i „Uzmi ili ostavi“ sa Nadom Pavlović. Najslušanija pesma je „Eh, da mi je“ koja na you tube-u ima 8.509.404 pregleda.

2014. godine je City records izdao njihov četvrti album „Seti se našeg zaveta (B strana)“.

U martu 2016. godine grupa je prestala sa radom jer je Marinko preminuo zbog raka pankreasa. U junu Ognjen je predstavio dva spota za pesme „Bože“ i „Za sve sam kriv“ koje je uradio sa Marinkom. Takođe je pokrenuo dobrotvornu akciju za njegovu ćerku Saru. Najtužniji trenutak je na kraju spota „Za sve sam kriv“ kada Ognjen baca u more jedinu stvar koja mu je ostala od dragog prijatelja, njegovu gitaru.

Ami G Show

2008. godine Ognjen je počeo da vodi šou zabavnog karaktera koji je naredne godine proglašen za najbolju emisiju. Prikazuje se na TV Pinku, a osim Ognjena, pojavljuje se i njegov alter ego Oskar Savić.

U septembru 2016. godine ga je američki voditelj Endi Koen optužio da je ukrao ceo koncept njegove emisije i nazvao ga je idiotom. Međutim, ispostavilo se da je Koenova emisija startovala godinu dana posle Ami G Show-a.

Ognjen je do sada ugostio najboljeg tenisera na svetu, Novaka Đokovića, Velimira Batu Živojinovića, Seku Sablić, Branislava Lečića, Zdravka Čolića, Svetlanu Cecu Ražnatović, Jelenu Karleušu, Seku Aleksić, Kristijana Golubovića, Staniju Dobrojević, Sandru Afriku, i mnoge druge estradne ličnosti.

2008. godine je učestvovao u takmičenju „Plesom do snova“ i sa Draganom Krdo je stigao do finala. Želeo je da joj pomogne da dobije krov nad glavom jer je njen otac ubio njenu majku i zapalio kuću u kojoj je živela.

Od 2009. godine vodi rijaliti program Farma. Njegova koleginica Aleksandra Jeftanović mu je i rođaka.

2011. godine je bio voditelj rijalitija Dvor.

Filmografija

2005. godine je imao epizodnu ulogu policajca u seriji „Ljubav, navika, panika“.

2007. godine je bio Radonja u filmu „Crni Gruja i kamen mudrosti“.

2013. godine je glumio pijanca u seriji „Drug Crni u NOB-u“.

Privatni život

Pošto je bio prvo muško dete u porodici, baka ga je razmazila. Bio je vukovac u osnovnoj i srednjoj školi, ali nije voleo da uči. Imao je presrećno detinjstvo i odrastanje. Trenirao je rukomet i fudbal. Naučio je da svira gitaru i bubnjeve.

Sa mlađom sestrom Majom se oduvek dobro slagao.

Započeo je studije istorije, ali zbog poslovnih obaveza ih nije završio. Kasnije je upisao Fakultet za medije i komunikaciju pri Singidunumu.

2002. godine je započeo vezu sa Milicom Marković koja je tada bila voditeljka informativnog programa RTV Pink, a kasnije je postala direktorka PR službe Telekoma. U junu 2006. godine su se venčali u manastiru Kaona kod Šapca, a nekoliko dana kasnije su napravili veselje u restoranu „Kovač“. Nakon četiri godine su se sporazumno razveli.

U januaru 2010. godine Ognjen je upoznao Danijelu Dimitrovsku, jednu od najuspešnijih srpskih manekenki. Ona je bila gošća u Ami G Show-u i ubrzo su počeli da se zabavljaju. Verili su se na plaži u turskom letovalištu Belek. U maju 2012. godine su se venčali u Crkvi rođenja presvete Bogorodice u Zemunu, a slavili su u restoranu „Glamur“. Imali su oko 250 zvanica koje je zabavljao „Alegro bend“. Mlada je nosila venčanicu Vere Vong koja je ručno rađena u Španiji.

29. novembra 2013. godine par je dobio sina Matiju. Danijela se porodila u bolnici „Medigrup“, a Ognjen je prisustvovao porođaju.

Ognjen Amidžić na društvenim mrežama

FacebookOgnjen @ Facebook
InstagramOgnjen @ Instagram
TwitterOgnjen @ Twitter