Iva Jerković

Kratke informacije

Ime i prezimeIva Jerković
Datum rođenja27. Jun 1981.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
ZanimanjeModel, voditeljka
Visina175 cm
Težina60 kg

Biografija

Iva Jerković je hrvatska manekenka i model. Mnogi kažu da je „Hrvatica sa najlepšim osmehom“. Rođena je 27. juna 1981. godine u Zagrebu.

Ivu je zapazio hrvatski modni stilista, Neven Ciganović, nakon čega je počela da se bavi manekenstvom. Bila je Bingo devojka i hostesa u Kolu sreće. Doživela je neprijatnost jer je jedan od takmičara rekao da želi da kupi nju umesto samoglasnika i.

Učestvovala je u rijaliti programima „Celebrity Big Brother“i „Survivor“ koji je napustila posle 20 dana zbog zdravstvenih problema. Najteže joj je palo to što na ostrvu nije imala cigarete. Priznala je da je, kao i ostali učesnici, ponela kondome, ali da ih nije iskoristila. Mislila je da će nastaviti da se druži sa učesnicima, ali svako je otišao na svoju stranu.

Tri meseca je radila kao manekenka u Dubaiju, a u Milanu je bila voditeljka na televiziji RAI 2. Rekla je da su tamo ljudi drugačiji i da traže autograme od poznatih ličnosti. Ipak je rešila da se vrati u Hrvatsku jer su joj nedostajali prijatelji. Nije pronašla dečka jer je i dalje mislila na bivšeg sa kojim je bila sedam godina u vezi.

Pisala je kolumnu za hrvatsko izdanje časopisa za muškarce FHM pod nazivom „Devojke s’ kauča“. Njene teme su svakodnevne. Ne voli da čita novine i da gleda televiziju. Za sebe kaže da je emotivna.

Izjavila je da bi volela da ima bogatog dečka koji bi je vodio na Maldive. Ranije joj je bilo važno da muškarac lepo izgleda, a sada da bude duhovit.

Mediji su je povezivali sa Josipom Antićem Zefom, kontroverznim Zagrepčaninom. Međutim, Iva je demantovala ovu vezu.

2009. godine u novinama je pisalo da je sa hrvatskim reprezentativcem Darijom Šimićem, ali izjavila je da ga ne poznaje.

2012. godine je dobila prsten od drage osobe, ali ispostavilo se da nije verenički. Rekla je da bi volela da ima klasično venčanje kojem bi prisustvovali članovi porodice i prijatelji. Što se tiče medenog meseca, najradije bi izabrala neku egzotičnu destinaciju.

Važi za osobu koja živi život punim plućima. 2016. godine se, nakon dodele Oskara, u Los Anđelesu provodila sa poznatim ličnostima.

Iva je visoka 175 cm i teška 60 kg. Kaže da se ne plaši starenja i da je, kako godine prolaze, sve sigurnija. Zbog poslovnih obaveza nema vremena da vežba, ali svako jutro uradi 20 čučnjeva dok pere zube, međutim kad ima vremena trenira sa privatnim trenerom sat vremena dnevno.

Vlasnica je frizerskog i salona za uljepšavanje u Zagrebu, pod nazivom „Larita Studio„.

Iva Jerković na društvenim mrežama

FacebookIva @ Facebook
InstagramIva @ Instagram
TwitterIva @ Twitter