Tamara Loos

Kratke informacije

Ime i prezimeTamara Loos
Datum rođenja19. maj 1986.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Tamara Loos je hrvatska voditeljka. Rođena je 19. maja 1986. godine u Zagrebu. Od porodice ima roditelje, tri godina stariju sestru Dariu, supruga Matiju i ćerku Veru.

Iako je maštovita i kreativna, odlučila se da studira Ekonomski fakultet, smer marketing. Razmišljala je da upiše veterinu, ali biologija i anatomija joj nisu dobro išle.

Karijeru je započela u Dečjem programu HTV-a. Takođe je vodila emisije „Briljantin“ i „Nulti sat“ u kojima je tesala svoj britki humor i voditeljski stav.

2010. godine je bila voditeljka HTV-ove muzičke emisije „Vip Music Club“ i počela je da radi kao di džej na radiju Antena Zagreb. Takođe se takmičila u šou programu „Zvezde pevaju“. Partner joj je bio muzičar Marko Tolja i zajedno su stigli do polufinala. Tamara jako voli pokojnu pevačicu Ejmi Vajnhaus i u takmičenju je izvela njenu pesmu.

2011. godine je tumačila ulogu Silvije Vrban u telenoveli „Pod sretnom zvezdom“.

2015. godine je bila radijska voditeljka u seriji „Horvatovi“ i učestvovala je u zabavnom šou „Ja to mogu“ u kojem joj je partnerka bila pevačica Lana Jurčević.

Obožava životinje pa je u porodičnoj kući u Dubravi imala četiri mačke i psa Kaju koju je udomila iz azila. Ranije je trenirala streljaštvo.

Tamara je umetnička duša i u slobodno vreme piše poeziju i ljubavna pisma. Veliku strast oseća prema knjigama i bila je zaluđena ruskim klasicima. Divi se Dalaj-Lami i trudi se da usvoji što više njegovih vrlina.

Želja joj je da otputuje na Borneo gde bi volontirala u jednom od utočišta za orangutane. Napetost i stres leči boravkom u prirodi i kaže da bi bez nje uvenula. Volela bi da ima drvenu kućicu u prirodi, ali svesna je da su želje jedno, a mogućnosti drugo.

Ljubavni život

Tamarina ljubav iz školske klupe je pravnik Matija Perković. Ona je oduvek verovala da joj je suđen.

5. jula 2014. godine su dobili ćerku Veru. Tamara se porodila u Petrovoj bolnici, a beba je bila teška 3.260 gr i dugačka 49 cm.