Tončica Čeljuska

Kratke informacije

Ime i prezimeTončica Čeljuska
Datum rođenja1969.
Mesto rođenjaBaška Voda
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeVoditeljka, novinarka

Biografija

Tončica Čeljuska je hrvatska novinarka i urednica. Rođena je 1969. godine u Baškoj Vodi, opštini koja se nalazi u Dalmaciji. Živi i radi u Zagrebu.

Odslušala je jednu godinu na Ekonomskom fakultetu i položila je nekoliko ispita. Želela je da poveže turizam i ekonomiju, ali ljubav prema književnosti je pobedila. Prebacila se na Filološki fakultet u Zagrebu, smer kroatistika, i diplomirala je hrvatski jezik i književnost.

1994. godine je započela novinarsku karijeru na HTV-u. Prošla je audiciju na koju se prijavilo 2.500 ljudi. Radila je priloge za Zagrebačku panoramu koju je ubrzo počela da vodi. Usledili su: vremenska prognoza u Dnevniku, Vijesti i Dnevnik 3. Posle 15 godina na HTV-u, počela je da vodi i uređuje središnji Dnevnik.

Privatni život

Tončica se sredinom devedesetih godina udala za Zlatka Čeljusku od kog se razvela 2010. godine. 1994. godine su dobili ćerku Anušku, a mlađu Tihanu 1998. godine.

Zlatko je osuđen na dve i po godine zatvora jer je prodao tuđe zemljište. Nakon presude je uložio žalbu i pobegao. Za njim je raspisana međunarodna poternica. 2012. godine je uhapšen u Nemačkoj, ali je slučaj zastareo. Zbog toga Tončica neko vreme nije vodila i uređivala Dnevnik.

Dovodili su je u vezu sa 16 godina mlađim pevačem Sandrom Majstorovićem, ali oboje su izjavili da su samo prijatelji.

Krajem 2011. godine je započela vezu sa savetnikom potpredsednika Vlade za praćenje i evaluaciju rada javnih poduzeća i razvoj strateških projekata, Antom Tonijem Ramljakom. Zabavljali su se tri godine nakon čega su raskinuli.

Tončica važu za jednu od najatraktivnijih hrvatskih voditeljki. Priznaje da voli da se dotera zbog čega je mnogi nisu ozbiljno shvatali i imali su predrasude.

Tončica Čeljuska na društvenim mrežama

FacebookTončica @ Facebook
InstagramTončica @ Instagram
TwitterTončica @ Facebook