Vanja Halilović

Kratke informacije

Ime i prezimeVanja Halilović
Datum rođenja7. septembar 1983.
Mesto rođenjaDubrovnik
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeVoditeljka, model
Visina-
Težina-

Biografija

Vanja Halilović je hrvatska novinarka, TV voditeljka, preduzetnica i model. Rođena je 7. septembra 1983. godine u Dubrovniku. Živi u Zagrebu. Zaručena je za hrvatskog preduzetnika Frana Barbierija.

Iako se dugi niz godina bavila modelingom, hrvatskoj javnosti je postala poznata 2005. godine kada ju je televizija RTL predstavila kao voditeljku lifestyle magazina „Exluziv“, te „Exkluziv fashion“, emisije koja se bavi životima hrvatskih i svetskih poznatih osoba. Nakon toga vodila je „Dnevnik“ na Nezavisnoj televiziji, te „Loto“ na Hrvatskoj-radio televiziji (HRT).

Osim toga, javnost ju je upoznala i kao ljubavnicu tenisera Gorana Ivaniševića, a njihova afera dugo je punila novinske stupce. Pet godina je u zvaničnoj vezi sa Franom Barbierijem, a novinari ih često nazivaju najdugovečnijim parom na hrvatskoj estradi.

Sa više od 17 000 pratilaca na Instagramu, jedna je od najpopularnijih Hrvatica na ovoj društvenoj mreži.

Detinjstvo i obrazovanje

Vanja Halilović je rođena 1983. godine u Dubrovniku. Njen otac Rusmir Halilović je poznati košarkaški trener od koga su učili neki od najpoznatijih košarkaša u bivšoj Jugoslaviji, poput Dražena Petrovića, Vlade Divca, Žarka Paspalja i drugih. Zbog njegovog posla porodica se vrlo često selila po regionu i Evropi, pa su Vanja i njena sestra već kao devojčice naučile nekoliko jezika. Njihova majka Nada Halilović je po struci novinarka, ali se prvenstveno posvetila vaspitanju svoje dece. Porodica poslednjih nekoliko godina živi u Zagrebu. Vanja je nakon završene srednje škole napravila kratku pauzu, te posle godinu dana upisala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Zagrebu. Diplomirala je novinarstvo, te upisala magistarske studije na Fakultetu političkih nauka. Do zvanja magistarke deli je još samo jedan ispit.

Karijera

Vanja Halilović je vrlo rano ušla u svet mode, pa je devet godina radila kao dečiji model noseći revije i radeći reklame i kampanje širom sveta. Modelingom se bavila do 20. godine kada je odlučila da se okuša ispred malih ekrana. Godine 2005. postala je voditeljka emisija „Exluziv“ i „Exluziv fashion“ na komercijalnoj televiziji RTL. Iako posvećena novinarskoj karijeri, Vanja je ostala u svetu mode, noseći revije i posećujući sve važnije modne događaje. Krajem 2008. godine RTL televizija je potvrdila da nije produžila saradnju s voditeljkom, a Vanja je postala voditeljka „Dnevnika“ Nezavisne televizije sa sedištem u Kutini. Iako su mediji u to vreme uveliko pisali da će Vanja preći na Novu TV, gde joj je ponuđeno mesto voditeljke „IN Magazina“, to se nije desilo. Međutim, 31. marta 2012. godine dobila je posao voditeljke „Lota“ na HRT-u. Nakon isteka ovog ugovora s HRT-om Vanja se povukla sa malih ekrana, ali i iz javnosti. Posvetila se završetku studija, te privatnom poslu. Početkom godine je zajedno sa svojim zaručnikom Franom Barbierijem i poznatim kuharom Andrejem Barbierijem otvorila restoran u Zagrebu.

A post shared by Vanushka Halilowska (@vanjahalilovic) on Privatni život

Možda više i od njene manekenske i novinarske karijere, javnost je pratila ljubavni život Vanje Halilović. Naime, paparaci časopisa „Extra“ su u februaru 2008. godine uhvatili Vanju i slavnog tenisera Gorana Ivaniševića ispred jednog stana u Zagrebu, te time potvrdili sumnje da su u tajnoj vezi. Na samo par kilometara od stana u kome živi sa nevenčanom suprugom Tatjanom Dragić i njihovo dvoje dece, Ivanišević se tajno viđao sa poznatom voditeljkom. Nakon što je afera otkrivena, mediji su objavili da je Tatjana Gorana izbacila iz stana. On joj je i putem medija javno uputio izvinjenje, a Vanja se nije oglašavala po ovom pitanju. Nakon toga, potvrđeno je da su Vanja i Goran raskinuli aferu, a da se Goran vratio Tatjani.

U avgustu 2008. godine Vanja se prvi put u javnosti pojavila s Mislavom Margetićem, istoričarem i vlasnikom jednog zagrebačkog kluba. Margetić je javnosti postao poznat nakon tuče sa svojom suprugom, takođe TV voditeljkom Tanjom Tomić. Ipak, Vanja je uz demant o njegovoj nasilnoj prirodi priznala da su u vezi. Pola godine kasnije par se razišao, a iako je Vanja bila slomljena zbog tog prekida, Mislav je priznao da nije želeo da ostane u vezi jer je odlučio da se posveti fakultetu. Vanja je tada izjavila da njegovu potrebu da iznosi privatne stvari u javnost ne želi da komentariše, te da takvi muškarci za nju nisu džentlmeni.

Nakon afere s Ivaniševićem, te kratke veze se Margetićem, mediji su krajem aprila 2009. godine objavili da je Vanja već mesec dana u vezi s novinarem Markom Cigojom. Osim kao novinar, Cigoj je hrvatskoj javnosti poznat kao bivši dečko TV voditeljke Nikoline Pišek i zadarske književnice Josipe Pavičić. Ni jedno ni drugo nisu želeli da komentarišu ove navode.

Početkom 2010. godine pojedini mediji objavili su da je Vanja u vezi sa 14 godina starijim hrvatskim biznismenom Franom Barbierijem. Lepa voditeljka je tada demantovala da su u vezi. Naime, Frane je tada još uvek bio u braku sa Sanjom Dugan(Duggan). Zanimljivo je i to što je Barbieri veoma dobar prijatelj sa Vanjinom velikom ljubavi Goranom Ivaniševićem.

Ipak, vezu su ozvaničili na proslavi nove 2012. godine u Beogradu, kada su se pred očima prijatelja i poznanika, te pred objektivima fotografa poljubili. Uprkos brojnim napisima da se razvode, par se 2016. godine zaručio, a vrlo često na društvenim mrežama objavljuju zajedničke fotografije.

Vanja važi za jednu od najzgodnijih i najstilizovanijih Hrvatica. Svoj fotografije najčešće objavljuje na društvenim mrežama, a na Instagramu je prati više od 17 000 ljudi. Iako kaže da nema modne uzore sviđa joj se stil Viktorije Bekam (Victoria Beckham), Anđeline Džoli (Angelina Jolie) i Karine Rotfild (Carine Roitfeld). Kaže da je za žensku lepotu presudan unutrašnji mir i zadovoljstvo, višegodišnja nega iznutra i izvana, te samopouzdanje. Kaže da su za njenu vitku liniju zaslužni geni, te da vrlo često ne vodi računa o tome šta jede jer je veliki gurman. U teretani je kampanjac, pojavljuje se samo kada je stvarno neophodno. Mediji su u leto 2013. godine pisali da je operisala grudi, ali ona ovu informaciju nije ni potvrdila niti demantovala. Ističe da u slobodno vreme voli da čita, kuha i pleše, a osim toga mnogo voli da putuje. Zbog očevog posla i manekenske karijere obišla je mnoge zemlje, a sa dečkom Franom u slobodno vreme obilazi jadransku obalu. Kaže da bi u budućnosti volela da poseti Australiju i Novi Zeland. U jednom od svojih intervjua istakla je da joj je želja da se skrasi na malom imanju na kome bi živela s porodicom, uzgajala voće i povrće i bila okružena životinjama.

Njen životni moto je „Ko hoće i nešto želi, naći će načina. Ko neće, naći će opravdanje“.

Vanja Halilović na društvenim mrežama

FacebookVanja @ Facebook
InstagramVanja @ Instagram