Voja Nedeljković

Kratke informacije

Ime i prezimeVoja Nedeljković
Datum rođenja1964.
Mesto rođenjaZemun
DržavaSrbija
ZanimanjeVoditelj

Biografija

Voja Nedeljković je srpski radio i TV voditelj. Rođen je 1964. godine u Zemunu.

Privatni život

Završio je Zemunsku gimnaziju

2002. godine se oženio Majom koja je osamnaest godina mlađa od njega. Ona se bavila manekenstvom, a po zanimanju je lekar i radi u Institutu za transfuziju krvi.

12. avgusta 2003. godine su dobili dečaka kome su dali ime Đorđe.

2012. godine voditelj je imao napade žuči zbog čega je bio u bolnici. Nakon toga je regulisao ishranu i rešio ovaj problem.

Voja za sebe kaže da je stidljiv i da je tu osobinu njegov sin nasledio od njega. Uvek se trudio da se pristojno ponaša u javnosti i da ničim ne ugrozi svoje porodično carstvo. U slobodno vreme voli da putuje sa porodicom i da se druži sa prijateljima. Od sportova mu najbolje ide skijanje, a zadovoljan je što Đorđe trenira hokej i u tome ga podržava.

Omiljena izreka mu je: „Smatram da je smeh jedna od najozbiljnijih stvari.“

Karijera

1988. godine je počeo da se bavi voditeljstvom i njegova prva emisija je bila „Klub 10“ na Televiziji Beograd.

Od 1991. do 1995. godine je radio na radiju Pingvin, prvom privatnom radiju na Balkanu.

Bio je zaštitno lice Trećeg kanala RTS-a i voditelj emisija: „3K Dur“, „3K Show“, „Pozdrav iz Beograda“ i „Folkmetar“. Pošto se nije slagao sa tadašnjim rukovodstvom, prebačen je u RTS-ovu redakciju za obrazovanje i edukaciju starijih ljudi u opšteobrazovanom programu. Pošto se tu nije pronašao, prešao je na televiziju Foks gde je vodio kviz „Da li ste pametniji od đaka prvaka“.

2009. godine je počeo da vodi emisiju „Vojevanje“ na radiju S.

Početkom 2012. godine je postao voditelj tok šoua „U ringu“ koji se prikazivao na televiziji Pink.

2013. godine ga je Saša Popović pitao da vodi šou program „Zvezde Granda“. U početku nije video sebe u ovom formatu, ali kada mu je prvi čovek Granda objasnio novi koncept emisije, prihvatio je ponudu. Mnogi su mu rekli da je to ispod njegovog nivoa, ali Voja smatra da je ispravno postupio.

U karijeri nije napravio mnogo lapsusa. Jednom je DR Vijetnam pročitao kao doktor Vijetnam umesto Demokratska Republika Vijetnam, a rukometašu Draganu Škrbiću se obraćao sa Nebojša.

Voja Nedeljković na društvenim mrežama

FacebookVoja @ Facebook
InstagramVoja @ Instagram
TwitterVoja @ Twitter