Zoran Šprajc

Kratke informacije

Ime i prezimeZoran Šprajc
Datum rođenja1968.
Mesto rođenjaSlavonski Brod
DržavaHrvatska
ZanimanjeTV voditelj

Biografija

Zoran Šprajc rođen Jovanović je hrvatski voditelj, producent i televizijski novinar. Rođen je 1968. godine u Slavonskom Brodu.

Osnovnu i srednju školu je završio u Slavonskom Brodu, nakon čega seli u Zagreb, gde upisuje Fakultet političkih nauka, na kojem je i diplomirao.

Tokom karijere je vodio glavne informativne emisije, a prepoznatljiv je po tome što ih završava sarkastičnim komentarima. Prije rada na televiziji, a posle fakulteta u Slavonskom Brodu je radio kao voditelj na radiju.

2011. godine uprava HRT-a je Zorana trajno udaljila iz Dnevnika i smanila mu je platu zbog njegovog javnog odgovora Programskom Veću na prilog o Vukovaru.

2014. godine je bio jedan od osnivača informativnog kanala N1 i neko vreme je tamo radio kao voditelj.

2015. godine je prešao na RTL televiziju na kojoj vodi politički magazin čiji je naziv RTL direkt.

2005. godine se pojavio se u humorističkoj seriji „Bitange i princeze“, a šest godina kasnije u dečjem filmu „Koko i duhovi“ u kojima je glumio voditelja dnevnika, tj. samoga sebe.

Iako je više od 20 godina na malim ekranima, i dalje ima tremu uoči početka emisije. Smatra da je to dobro jer mu omogućava da se maksimalno koncentriše.

Njegovi radni dani je veoma naporan jer leže oko dva sata posle ponoći, a budi se oko pola osam. Često pije kafe sa novinarima i smatra da nije strog urednik. Pošto se bavi stresnim poslom, opuštaju ga duge šetnje sa labradorkom Belom i muzika. Tokom vikenda sređuje kuću sa ženom i decom.

Privatni život

Ima suprugu Lidiju koja je po zanimanju lektor, ćerku Franku, sinove Mirona i Darjana.

Mediji su pisali da je Zoran prevario Lidiju sa koleginicom Martinom Kiseljak. Meďutim, urednica i novinarka tog lista su mu se izvinile zbog napisanih neistina do kojih su došle na osnovu neproverenog trača.

Šprajcovo originalno prezime bilo je Jovanović ali ga je promenio na majčino prezime s obzirom da nije nikada živio sa ocem.

Reference:

Zoran Šprajc na društvenim mrežama

FacebookZoran @ Facebook
TwitterZoran @ Twitter