Milica Grujičić

Kratke informacije

Ime i prezimeMilica Grujičić
Datum rođenja1983.
Mesto rođenjaKnin
DržavaSrbija
PrebivališteNovi Sad
ZanimanjeGlumica
Visina-

Biografija

Milica Grujičić je srpska glumica koja je stekla popularnost ulogom Julijane Palanački u filmu i seriji „Santa Maria della Salute“. Rođena je 1983. godine u Kninu. Živi i radi u Novom Sadu.

Privatni život

Kada je imala dvanaest godina, Milica je počela da se bavi glumom u dramskom studiju Milana Pletela Plendže. Ubrzo je shvatila da je ovo njen životni poziv.

U Novom Sadu je završila gimnaziju i upisala je glumu na Akademiji umetnosti u klasi Miše Janketića i Jasne Đuričić. 2007. godine je diplomirala.

Ima ćerku Anu koja ju je inspirasala da se otisne u preduzetničke vode. Počela je da proizvodi marame za nošenje beba pošto Ana nije mogla dugo da sedi u kolicima. Svoj brend je nazvala Milili i registrovala je firmu. Mnogo toga je naučila i ostvarila je kontakte širom sveta.

Majčinstvo joj je otvorilo nove poglede na život i vratilo joj je nadu. Ćerka joj daje snagu da se bori za ostvarenje svojih ideja.

Milica smatra da živimo u vremenu u kome se gubi sposobnost saosećanja sa drugima zbog čega su ljudi sve usamljeniji. Veruje da bi svi trebali da uspore i da probaju da poprave napravljenu štetu.

Karijera

Filmovi i serije

2009. godine je debitovala na televiziji ulogom poštarke Zore u seriji „Greh njene majke“ koja je snimljena po istoimenom romanu književnice Milice Jakovljević Mir-Jam. Pojavila se u osam epizoda.

2011. godine Milica je glumila u filmu „Oktobar“ koji se sastoji iz priča sedmoro reditelja. Učestvova je u priči „Diplomiranje“. Započela je snimanje serije „Nepobedivo srce“ u kojoj joj je dodeljena uloga učiteljice Živkice.

2012. godine je bila Ana u drami „Fragmenti“.

2016. godine je tumačila ulogu bogate miradžijke Julijane Palanački u filmu „Santa Maria della Salute“. Godinu dana kasnije je glumila u istoimenoj seriji.

Pozorište

2004. godine Milica je postala honorarni saradnik Srpskog narodnog pozorištu u Novom Sadu. Od 2010. godine je stalni član ovog pozorišta.

Glumila je u sledećim predstavama: „Džandrljiv muž“, „The Grateful alive“, „Ujkin san“, „Rasprava“, „Povratak Kazanove“, „Brod za lutke“, „Kome verujete?“, „Tajni dnevnik Virdžinije Vulf“, „Nasrtaji na njen život“, „Timon Atinjanin“, „Jucuca“, „Zojkin stan“, „Priče iz Bečke šume“, „Dekameron“, „Večiti mladoženja“, „Ostavite poruku“, „Čas anatomije“, „Šuma blista“, „Gospođica Julija“, „Beogradska trilogija“ i „Plava soba“.

2014. godine je režirala predstavu „Niko“ koja je prikazana u Studentskom kulturnom centru Novi Sad.

2017. godine Milici je dodeljena Godišnja nagrada Srpskog narodnog pozorišta za uloge u predstavama „Večiti mladoženja“ i „Čas anatomije“.