Zvezdan Slavnić

Kratke informacije

Ime i prezimeZvezdan Slavnić
Datum rođenja25. avgust 1976.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeRijaliti takmičar

Biografija

Zvezdan Slavnić je bivši osuđenik i televizijska ličnost koji je prepoznatljivost stekao učešćem u šestoj sezoni rijaliti šou programa „Zadruga“. Rođen je 25. avgusta 1976. godine u Beogradu. Sa bivšom suprugom ima ćerku. Živi u rodnom gradu.

Zvezdan je sin nekadašnjeg košarkaša, a sada košarkaškog trenera Zorana Moke Slavnića. Mlađi Slavnić je u fokus javnosti dospeo još devedesetih godina 20. veka prvo zbog veze sa pokojnom pevačicom Ksenijom Pajčin, a nakon toga zbog ubistva koje je izvršio.

Njegovo ime se uglavnom moglo pročitati na stranicama rubrike „Crna hronika“, međutim od septembra 2022. godine kada je ušao u svet rijalitija postao je svojevrsna medijska zvezda.

Pažnju je prvenstveno privukao zbog toga što je u „Zadruzi“ pred kamerama prevario devojku sa kojom je bio u vezi 13 godina.

Reč je o Ani Ćurčić koja je takođe ušla u rijaliti, gde su mesecima „zabavljali“ druge učesnike i gledaoce rijalitija polemikama o njihovom životu, finansijama i emotivnim odnosima. Zvezdan je diskvalifikovan iz „Zadruge“, a Ana je ostala do kraja i odlukom gledalaca osvojila je drugo mesto.

Život pre rijalitija

Zvezdan Slavnić je rođen 1976. godine u Beogradu. Živeo je sa ocem Zoranom i majkom Slavicom do svoje 15 godine. Nakon što su mu se roditelji razveli, prema vlastitom priznanju, Zvezdan je „upao u loše društvo“. Kako je kazao, privukla ga je ulica i taj uzbudljivi život beogradskih mangupa.

Do tragičnog preokreta u njegovom životu došlo je u martu 1998. godine u klubu „Četiri sobe“. Slavnić je upucao mladića Olivera Jovanovića koji je posle 12 dana preminuo u bolnici. Nakon pucnjave je pobegao sa mesta zločina. Policija ga je uhapsila, a on je priznao ubistvo.

Osuđen je na devet i po godina zatvora. Kaznu je služio u Kazneno-popravnom domu Valjevo. Amnestiran je nakon osam godina.

U međuvremenu je 2002. godine tokom slobodnog vikenda ponovo izazvao incident kada je udario vlasnika jednog restorana jer mu nije ostavio sto.

Ponovo je uhapšen u oktobru 2008. godine zbog sumnje da je jedan od glavnih organizatora distribucije kokaina i heroina iz Beograda prema unutrašnjosti Srbije. On je priveden u akciji koju je pokrenula kruševačka policija, a u Kruševcu su privedena još četvorica muškaraca[1].

Osuđen je 2010. godine, a zatvorsku kaznu u trajanju od skoro tri godine je služio u Kazneno-popravnom zavodu Sremska Mitrovica[2].

Nije sasvim jasno čime se bavio po izlasku iz zatvora. O njegovom životu mediji nisu mnogo pričali sve dok u septembru 2022. godine Televizija „Pink“ nije objavila da će postati deo rijaliti šou programa „Zadruga“.

Učešće u „Zadruzi“

Zvezdan Slavnić je 9. septembra 2022. godine postao jedan od takmičara u rijalitiju „Zadruga“. Tokom predstavljanja je kazao da mu je motiv za ulazak u ovu vrstu televizijskog formata da javnost napokon sazna njegovu stranu priče.

Želeo je da kaže „svoju istinu“ o tome šta mu se događalo, te da ukaže na gledaoce da nikad ne treba da krenu njegovim putem.

Brzo je pronašao zajednički jezik sa nekim takmičarima, a iskreno je odgovarao na pitanja novinara koji se tiču njegove prošlosti. Tako je izjavio da je Jovanovića usmrtio slučajno, da se pre te noći nisu poznavali, te da razlog njihovog sukoba nije bila pevačica Ksenija Pajčin.

Potvrdio je da je u tom momentu u restoranu bila glumica Katarina Radivojević, ali je demantovao da je sa njom bio u vezi i da su on i Jovanović ušli u obračun zbog nje. Kazao je da nije želeo da ubije tog dečka, da je pobegao sa lica mesta i da ga je policija uhapsila nakon što je Jovanović preminuo.

Slavnić je u tom obraćanju kazao da je priznao zločin, da je na sudu ispričao svoju verziju priče, ali da su mediji mnoge stvari „izmislili ili izokrenuli“ zato što je sin poznatog bivšeg košarkaša. Tom prilikom je kazao da tada nije bio svestan, a sada jeste u kakvu je situaciju doveo svoju porodicu[3].

Ulazak u rijaliti je okarakterisao kao neki vid „novog početka“, a novi početak doživeo je upravo zbliživši se sa frizerkom Anđelom Đuričić. Ovo je bio šok za mnoge zato što je Slavnić na početku rijalitija kazao da ima devojku, te da ne planira da je prevari u „Zadruzi“. To se ipak dogodilo, a potom je u „Belu kuću“ ušla i Ana Ćurčić, njegova dugogodišnja devojka.

Gledaoci su iz meseca u mesec mogli da prate situaciju, prvo u „ljubavnom trouglu“ Anđela-Zvezdan-Ana, a potom Ana-Zvezdan-Maja Marinković. Međutim, mnogo su se više pratile svađe između bivših partnera Zvezdana i Ane.

Oni su skoro svakodnevno iznosili niz optužbi na račun jedno drugog. Između ostalog, Ana je Slavnića optužila da je kockar i da ju je fizički zlostavljao. Ovo je pokrenulo lavinu besa u delu javnosti, te su mnoge žene stale na Aninu stranu i tražile da Slavnić bude diskvalifikovan.

Pričalo se mnogo i o početku njihove veze, o problemima sa novcem, njegovom boravku u zatvoru, te brojnim emotivnim prevarama koje je priznao da je počinio. Sa druge strane, Zvezdan je Anu neretko optuživao za to da se lažno predstavlja, da glumi žrtvu, da „igra rijaliti“ i slično.

Dodatni problem imao je sa devojkom Anđelom sa kojom je započeo vezu u rijaliti. I njihove svađe su bile veoma burne.

Nakon jedne od takvih rasprava, Slavnić je uzeo motku u ruke i uleteo u spavaću sobu i počeo nogom da šutira ogledalo. Na drugoj strani, Anđela je ušla u sukob sa Majom Marinković koju je čupala za kosu. Produkcija je donela odluku da ih diskvalifikuje[4].

Jedan deo učesnika rijalitija je za Zvezdanovu diskvalifikaciju optužio njegovu bivšu partnerku Anu.

Posle izlaska iz „Zadruge“ Slavnić i Anđela su još neko vreme ostali zajedno, a potom su raskinuli.

Otvorio je nalog na društvenoj mreži „TikTok“ preko koga komunicira sa svojim pratiocima, a prema pisanju medija novac zarađuje upravo preko ove društvene mreže.

Privatni život

Zvezdan Slavnić je rođen 1976. godine u Beogradu. Odrastao je u rodnom gradu. Važio je za jednog od najpoželjnijih „opasnih“ momaka sa Dorćola, a još kao tinejdžer je uplovio u vezu sa pevačicom Ksenijom Pajčin. Bili su zajedno u kontinuitetu oko godinu i po dana, a posle su se samo povremeno viđali.

Premda su tabloidi pisali da je Ksenija bila razlog ubistva koje je izvršio, Zvezdan je to demantovao. Kazao je da ona nije imala nikakve veze sa time i da su samo mediji želeli da učine senzacionalnijim tu tragičnu priču.

Slavnić se nakon toga oženio i dobio ćerku. Ime njegove, sada već bivše supruge nije poznato, a u rijalitiju nije želeo da je spominje.

Ono o čemu se mnogo pričalo je odnos sa Anom Ćurčić sa kojom se zbližio nakon izlaska iz zatvora. Ana je navodno svog supruga sa kojim je imala dvoje dece napustila i počela da živi sa Zvezdanom.

Gledaoci rijalitija imali su priliku da čuju i jednu i drugu stranu priče o njihovom zajedničkom životu, a tabloidi su u zavisnosti od situacije zbog čitanosti objavljivali jednu ili drugu „istinu“. Ono što se pouzdano zna jeste da je njihova veza prestala tokom rijalitija.

Slavnić je u rijalitiju započeo vezu sa Crnogorkom Anđelom Đuričić. U nekom trenutku su raskinuli, a on se zbližio i imao intimne odnose sa Majom Marinković. Odnos između Zvezdana i Anđele je bio izuzetno buran, o čemu svedoči činjenica da je produkcija rijalitija odlučila da ih diskvalifikuje na isti dan.

Posle „Zadruge“ Zvezdan i Anđela su još neko vreme bili skupa, a potom su raskinuli emotivnu vezu.

Reference

Zvezdan Slavnić na društvenim mrežama

FacebookZvezdan @ Facebook
InstagramZvezdan @ Instagram