Omer Nadarević Omčo

Kratke informacije

Ime i prezimeOmer Nadarević Omčo
Datum rođenja28. oktobar 1985.
Mesto rođenjaBihać
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteBihać
ZanimanjeJutjuber

Biografija

Omer Nadarević, poznatiji kao Omčo je bosanskohercegovački komičar i jutjuber čiji „Ju Tjub“(„YouTube“) kanal trenutno (decembar 2020. godine) broji preko 1.8 miliona pretplatnika i više od milijardu pregleda. Nadarević je rođen 28. oktobra 1985. godine u Bihaću. Živi i radi u rodnom gradu.

Prvi komični video je sa prijateljima snimio još 2000. godine. Video je nosio naziv „Hitna odmoć“, ali s obzirom na to da društvene mreže u to vreme na ovim prostorima nisu bile zastupljene, Omčo i njegovi drugari nisu imali gde da ga plasiraju.

„Ju Tjub“ kanal pod nazivom „Šeherzad“ pokrenuo je u julu 2009. godine, a dva meseca kasnije objavio je i prvi video pod nazivom „Omčo feat bika“. S obzirom na to da je skeč naišao na pozitivne reakcije, nastavio je da snima i objavljuje nove komične klipove.

Njegov humor je baziran na navikama i stereotipima koji se vežu za Bosance, ali redovno snima i parodije i druge vrste sadržaja. Najgledaniji video na njegovom „Ju Tjub“ kanalu nosi naziv „Bosanske seljačine u Golfu 2“ sa preko 55 miliona pregleda.

U aprilu 2019. godine pokrenuo je „Ju Tjub“ kanal „FatTV“ namenjen inostranom tržištu. Kanal broji preko tri miliona pretplatnika i više od dve milijarde pregleda. Neki njegovi skečevi za mesec dana skupe i prek 60 miliona pregleda.

Osim toga, Nadarević je autor i nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji „Ju Tjub Ratovi“ u kome su se pojavili jutjuberi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Nadarevic (@omcoomco)

Detinjstvo, obrazovanje i početak karijere

Omer Nadarević je rođen 1985. godine u Bihaću. U rodnom gradu je odrastao sa roditeljima, Muharemom i Merimom, te tri mlađe sestre. Kako je jednom prilikom priznao, detinjstvo mu nije bilo lako, s obzirom na to da su ratni sukobi na području bivše Jugoslavije počeli kada je imao samo sedam godina.

Porodica se u tom ratnom periodu borila da opstane, a Omčo je već sa osam godina počeo da pomaže roditeljima. Pre i posle škole je sa majkom prodavao tekstil na pijaci.

Bio je, kaže, tip dečaka koji voli da zabavlja ljude oko sebe. Zato i ne čudi što je već sa 15 godina zajedno sa grupom drugara snimio svoj prvi humoristični klip pod nazivom „Hitna odmoć“. S obzirom da početkom dvehiljaditih nije bilo moguće plasirati svoj humor široj publici, video je poslužio da nasmeje njihove sugrađane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Nadarevic (@omcoomco)

„Ju Tjub“ karijera

Kada se platforma „Ju Tjub“ pojavila na internetu malo ko je na ovim prostorima mislio da će dostići popularnost koju danas uživa. Međutim, jedan od pionira novog zanimanja koje nazivamo „jutjuber“ je upravo Omer Nadarević.

On je krajem juna 2009. godine pokrenuo „Ju Tjub“ kanal pod nazivom „Šeherzad“, a prvi video je objavio već u septembru iste godine. Nije nastavio sa redovnim snimanjem sve do 2015. godine, kada je promenio ime kanala u „Omčo“ i počeo skoro svakodnevno da objavljuje satirične i humoristične skečeve.

Njegov humor privukao je pažnju, kako mlađe, tako i starije publike, pa je za kratko vreme postao jedan od najpoznatijih jutjubera u Bosni i Hercegovini i regionu. Zajedno sa svojim prijateljima, poznanicima kao i drugim jutjuberima poput Mece (Amel Družanović) počeo je da nastupa, ne samo u rodnom Bihaću, nego i drugim gradovima.

Nadarevićev „Ju Tjub“ kanal je do decembra 2020. godine skupio preko 1.8 miliona pretplatnika i više od milijardu pregleda, a najpopularniji klipovi, poput „Bosanske seljačine u Golfu 2“ i „Otac i sin seljačine“ koje je snimio sa sinom Džananom broje 57, odnosno 30 miliona pregleda.

Omčo je snimio i nekoliko filmova, a među mlađom publikom je najpoznatija akcijska komedija „Ju Tjub“ ratovi koja je u bioskopima širom BiH premijerno prikazana u decembru 2018. godine. Pored Omče, koji je ujedno i autor i scenarista filma, glavne zvezde su jutjuberi Bogdan Ilić (Baka Prase), Bogdan Lalović (SerbianGames BL), Nikola Milošević (Djotafreestyle), Braco Gajić i drugi.

U aprilu 2019. godine Omčo je pokrenuo „Ju Tjub“ kanal pod nazivom „FatTV“, namenjen inostranom tržištu. Na njemu svakodnevno objavljuje humoristične skečeve i parodije, a za samo godinu i po dana kanal je dostigao preko tri miliona pretplatnika i više od dve milijarde pregleda.

Sudeći po broju pregleda, najpopularniji skečevi na ovom kanalu su oni u kojima glumi strip junake Hulka i Spajdermena, te parodije na britansku seriju „Mister Bin“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Nadarevic (@omcoomco)

Privatni život

Omer Nadarević je rođen 1985. godine u Bihaću. Odrastao je u rodnom gradu sa roditeljima i tri mlađe sestre. Premda retko daje intervjuue domaćim medijima, te ne govori mnogo o svom privatnom životu, jednom prilikom je priznao da je imao teško detinjstvo.

Deo poteškoća sa kojima se suočavao Omčo je ispričao publici rijaliti šou programa „Parovi“ u kome je učestvovao 2017. godine. Kako je tada priznao, tešku životnu situaciju preživljava kroz humor, te mu mnogo znači to što može da nasmeje druge ljude.

U istom rijalitiju je ispričao je teškoj situaciji u kojoj se njegova porodica našla nakon saobraćajne nesreće u kojoj su povređeni njegovi roditelji. Osvrnuo se i na njihovo loše zdravstveno stanje, te je publika imala priliku da sazna da njegov otac Muharem boluje od zatajenja bubrega i da mu je potrebna transplantacija, a da majka Merima patio od veoma teške bolesti, osteosarkoma[1].

Ispričao je sa kakvim se sve izazovima susreće zbog svega toga, a ubrzo su njegove kolege i prijatelji širom Bosne i Hercegovine počeli da organizuju humanitarne koncerte kako bi sakupili novac koji je potreban za lečenje njegovih roditelja[2].

Nadarević je „otvorio dušu“ tokom jedne od emisija u sklopu rijalitija te je priznao da se oženio sa 20. godina, te da je 2009. godine dobio sina Džanana. Međutim, brak nije potrajao jer ga je supruga prevarila sa bratom od tetke[3]. Priznaje da se kaje jer je u to vreme mnogo radio, a malo vremena posvećivao supruzi i sinu.

Nakon razvoda je kratko boravio u Švedskoj kod sestre, ali se vratio u Bosnu i Hercegovinu i potpuno posvetio snimanju humorističnih skečeva za „Ju Tjub“. Sve to je ispričao druge večeri po ulasku u rijaliti. Neki učesnici su mu pružili podršku, dok je bilo i onih koji su ga nazvali „folirantom“.

Takve optužbe su ga pogodile, te je tim stručnjaka koji rade u produkciji tog rijalitija predložio da napusti „Parove“[4]. Kada su ga nekoliko godina kasnije novinari pitali zašto je pristao da uđe u „Parove“, Omčo je u svom maniru kazao da mu je produkcija obećala mnogo bureka.

Tokom poslednjih par godina, u Omčinim skečevima se pojavljuje i njegov sin Džanan, a sudeći po pregledima, mlađi Nadarević je publici jednako zanimljiv kao i njegov otac.

Reference

[1] https://maxmagazin.ba/tuzna-ispovijest-biscanina-u-reality-sam-usao-da-pomognem-roditeljima/

[2] https://www.cazin.net/vijesti/video-humanitarna-akcija-omcini-roditelji-muharem-i-merima-nadarevic-trebaju-vasu-pomoc

[3] https://happytv.rs/rijaliti-parovi/24971/svi-u-vili-su-plakali-om%C4%8Do-otkrio-%C5%A1ta-mu-se-desilo-sa-ocem-i-majkom-kao-i-to-sa-kim-ga-je-%C5%BEena-prevarila

[4] https://www.vesti.rs/Parovi/Omco-napustio-Parove-zbog-nervnog-sloma-2.html

Omer Nadarević Omčo na društvenim mrežama

FacebookOmer @ Facebook
InstagramOmer @ Instagram
TwitterOmer @ Twitter
YoutubeOmer @ YouTube