Andrej Atijas

Kratke informacije

Ime i prezimeAndrej Atijas
Datum rođenja21. februar 1987.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteSarajevo - Beograd
ZanimanjeBiznismen

Biografija

Andrej Atijas je biznismen iz Bosne i Hercegovine koji je široj javnosti postao poznat kao muž popularne pevačice Anabele Bukve (ranije Đogani). Rođen je 21. februara 1987. godine u Sarajevu. Živi i radi na relaciji Sarajevo – Beograd.

O poslovima imućnog sarajevskog biznismena ne zna se mnogo jer su medijima mnogo zanimljivije njegove ljubavne veze sa popularnim devojkama. Tako je ona najpoznatija među njima ljubavna romansa sa pevačicom Anabelom Bukvom ex Đogani. Sa njom je Andrej bio u braku i dobio kćerku Blankicu.

Razveli su se 2019. godine, pa se Andrej na kratko našao u zagrljaju još jedne atraktivne i popularne devojke Mine Mateljan iz Sarajeva. Inače, Mina je poznata kao bivša devojka Sarajlije Benjamina Spahovića, MMA borca i bivšeg učesnika rijaliti programa „Parovi“. U žiži javnosti našla se i kada joj je zapaljen automobil.

Pre svih, ljubavni život Atijasa obeležila je Jasmina Skender iz Sarajeva sa kojom ima sina Leona.

S Anabelom se pomirio u januaru 2020. godine, ali se nisu ponovo venčali.

Detinjstvo i obrazovanje

Andrej Atijas je rođen 1987. godineu Sarajevu. Od 1992. godine je sa porodicom živeo u Sloveniji. U Ljubljani je 2000. godine završio osnovnu školu, a potom je upisao Srednju ekonomsku školu u Beogradu. Od 2004. do 2008. godine studirao je marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Singidunum.

Karijera

Sudeći prema podacima koje je naveo na svom „Linkedin“ („LinkedIn“) profilu, Atijas je od avgusta 2004. do novembra 2005. godine radio u kompaniji „ASW Inženjering“ u Beogradu.

Nakon toga je prešao u firmu „Simens“ („Siemens“). Od jula 2009. godine je direktor korporativnih komunikacija i odnosa sa Vladom kompanije „Simens“.

Ljubavna veza sa Anabelom

Poznatu pevačicu Anabelu Bukvu, bivšu suprugu Gagija Đoganija i majku rijaliti pobednice „Zadruge“ i pevačice Lune Đogani, Andrej Atijas upoznao je sasvim slučajno i zaljubio se u nju.

To je bila fatalna ljubav na prvi pogled, iako je on tada živeo, kako su mediji pisali, u vanbračnoj zajednici sa izvesnom Jasminom Skender iz Zenice. Andrej je, navodno, otpočeo svoju ljubavnu romansu sa Anabelom kada je Jasmina bila u šestom mesecu trudnoće.

Kada se Jasmina porodila, Andrej u početku nije želeo da prizna dete. Nešto kasnije, kada se uverio da je to zaista njegoovo dete priznao je sina Leona i Jasmini plaćao alimentaciju.

Anabela i Andrej su se venčali 26. decembra 2012. godine, a 20. maja 2013. godine dobili su ćerku Blankicu. Godinu dana su živeli u Sarajevu, a potom su se vratili u Beograd, kako bi pevačica mogla da nastavi karijeru.

Nakon što je prodao stan u Sarajevu, kupili su nekretninu u Rovinju gde su provodili dobar deo vremena. Anabela je u brojnim intervjuuima tvrdila da je veoma srećna, te da nije mogla da nađe boljeg supruga, niti boljeg oca svoje dece.

Njihov odnos opterećivale su trzavice i česte svađe Andreja i Gagija Đoganija.

Pomirenje sa Gagijem Đoganijem

Nesuglasice su rešili, pa su Andrej i Gagi kasnije postali čak i dobri prijatelji. Andrej je rekao da smatra da je Gagi dobar momak i da nije pokvaren. Pomirio se sa njim prvenstveno na nagovor Lune i Nine Đogani, kćerki Anabele i Gagija.

Ispričao je da je čak on inicirao da Gagi i Anabela urade „rimejk“ svoje grupe „Funky G“, pa su potom Anabela i Gagi zajedno išli i na nastupe.

Razvod od Anabele

Andrej je rekao da je njegov brak sa Anabelom imao više kriza koje su uspešno prevazilazili. Međutim, kap je prelila čašu i jednu od kriza u svom braku nisu mogli da prevaziđu. Rekao je da se u njihov brak mešalo mnogo ljudi i da je to bio presudno. Najviše se brinuo kako će odluku o razvodu prihvatiti njihova kćerka Blankica.

Atijas je rekao da Anabela nije bila javna ličnost, da bi sve verovatno bilo mnogo drugačije. Pritisak javnosti i pritisak medija, na kraju je za ovaj par bio presudan.

Posle razvoda, Andrej i Anabela nisu govorili ružno jedno o drugom u medijima. Oni su ostali u dobrim odnosima. Andrej je u jednom intervjuu rekao da postoji želja da se pomiri sa Anabelom, ali da ne veruje da će se to desiti jer su oboje krenuli dalje svojim putem.

Nije krio da i dalje voli Anabelu i da mu ne bi bilo svejedno kada bi je video sa drugim muškarcem. I pevačica Anabela u svojim intervjuima govorila je da su ona i Andrej svakodnevno u kontaktu zbog kćerkice Blankice.

Nije želela da komentariše to što Andreja mediji dovode u vezu sa drugim devojkama. Rekla je i da za njihov razvod nije kriva treća osoba, da nisu imali velike probleme, ali da su ipak odlučili da svako krene svojim putem.

Međutim, neki tabloidi pisali su kako je navodno Andrej tukao Anabelu. Ona nije želela to više da trpi pa je odlučila da stavi tačku na njihov šestogodišnji brak.

Mina Mateljan i Andrej Atijas

Kao jedan od razloga za razvod braka Andreja i Anabele mediji su navodili i Andrejovu navodnu vezu sa poznatom lepoticom Minom Hadžijusufović koja je u javnosti poznata kao Mina Mateljan. Ona je na Instagramu postavila video u kojem razmenjuje nežnosti sa Atijasom.

Inače, Mina Mateljan je poznata kao bivša devojka još jednog imućnog Sarajlije Benjamina Spahovića koji je MMA borac i bivši učesnik rijalitija „Parovi“ koji se emituje na „Hepi“ („Happy“) televiziji.

Osim veze sa Spahovićem, Mina je pažnju javnosti skrenula na sebe kada joj je u martu ove godine zapaljen automobil u Sarajevu. Ona je za paljenje automobila optužila hostesu Naidu Karić.

Pomirenje s Anabelom

Anabela je u proleće 2020. godine postala jedna od učesnica rijaliti šou programa „Zadruga“. U tom momentu u „Zadruzi“ su bili njen bivši suprug Gagi, ćerka Luna i njen dečko Marko Miljković. Skoro celu sezonu obeležile su svađe, pa čak i fizički obračuni među Anabelom, Gagijem, Lunom i Markom.

Tokom jedne svađe pevačica je kazala bivšem suprugu da se u januaru 2020. godine pomirila s Andrejem, te da je to najbolji čovek koga je upoznala.

Po izlasku iz „Zadruge“ njih dvoje su ostali zajedno, a pevačica je u jednom intervjuu kazala da ne planiraju ponovo da se venčaju jer „papir u nekim momentima može da stvori određeni pritisak“.

Lečenje od alkoholizma

U decembru 2019-te godine Andreja Atijasa i Anabelu mediji su slikali na jednoj privatnoj klinici za odvikavanje od alkohola u Zemunu u Beogradu. Oni su tada smogli snage da stanu pred kamere i progovore o poroku sa kojim se Andrej suočio.

Priznao je da već duže vreme ima problema sa alkoholom. Kako je rekao sve je počelo „korak po korak“ dok ga alkohol potpuno nije odvukao do ruba propasti. Podršku pri lečenju pružile su mu Anabela, ali i njene kćerke Luna i Nina Đogani, koje su veoma zavolele Andreja dok je bio u braku sa njihovom majkom.

Andrej Atijas na društvenim mrežama

FacebookAndrej @ Facebook
InstagramAndrej @ Instagram
LinkedIn Andrej @ LinkedIn