Slobodan Batjarević Cobe

Kratke informacije

Ime i prezimeSlobodan Batjarević Cobe
Datum rođenja1981.
Mesto rođenjaLeskovac
DržavaSrbija
PrebivališteLeskovac
ZanimanjePevač
ŽanrFolk

Biografija

Slobodan Batjarević Cobe je srpski folk pevač romskog porekla koji je popularnost stekao učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Učesnik je i rijaliti šou programa „Farma 3“ i „Zadruga 2“. Rođen je 1981. godine u Leskovcu. Živi i radi u rodnom gradu.

Muzikom je počeo da se bavi vrlo rano, nastupajući s ocem Nebojšom Batjarevićem, poznatijim po nadimku Bobi Mrak i njegovim ansamblom Ljute papričice.

U periodu od 2001. do 2005. godine snimili su tri albuma – „Priznajem“, „Halo, halo“ i „O devel sudo baro“. Slobodan je pevao ne srpskom, kao i na romskom jeziku.

Ipak, veću prepoznatljivost mu je donelo učešće u trećoj sezoni televizijskog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Slobodan je upravo u tom takmičenju stekao nadimak Cobe.

Uspeo je da se plasira u samo finale, ali je pobeda pripala njegovom kolegi Dušanu Svilaru.

Kao nova „Grandova zvezda“ objavio je singl „Karmin od vanile“ koji je brzo našao put do publike. Cobe je 2008. godine snimio singl „Mambole“ koji se našao na kompilaciji „Zvezde Granda 2007“, a koji je za vrlo kratko vreme stekao popularnost kod publike.

Usledilo je još nekoliko singlova, pre nego što je Cobe 2010. godine ušao u rijaliti šou program „Farma“ koji je emitovan na Televiziji „Pink“. Uspeo je da obezbedi duži boravak u rijalitiju, ali je tokom jedne od igara pobedu prepustio Vesni Vukelić Vendi, jer je poželeo da ide kući.

Batjarević je nastavio da snima singlove, a potom je napravio dvogodišnju pauzu. U međuvremenu je redovno pevao na romskim svadbama u zemlji i inostranstvu.

Na male ekrane se vratio u septembru 2018. godine kao jedan od učesnika rijaliti šou programa „Zadruga 2“. Imanje u Šimanovcima je napustio odlukom gledalaca nakon 66 dana provedenih u „Zadruzi“.

Detinjstvo i muzički počeci

Slobodan Batjarević Cobe je rođen 1981. godine u Leskovcu. Muzikom je, uz oca Nebojšu počeo da se bavi vrlo rano. Počeo je da svira harmoniku i da peva, a kasnije je i sam krenuo da komponuje muziku i piše tekstove.

Cobe i njegov otac su s orkestrom najčešće nastupali na romskim svadbama, vašarima i drugim veseljima. Upravo je s ocem i njegovim orkestrom Južne zvezde 2001. godine snimio i svoj prvi CD pod nazivom „Priznajem“.

Na njemu su, pored naslovne, bile i numere „Ej tuđino“, „Ti i ja“, „Komšinica Jelena“, „Ti si moja boginja“ i druge. Većinu pesama su napisali i komponovali Miroslav Alilović, Radoslav Jovanović Lale, Bojan Zekić, te Cobe i njegov otac Bobi Mrak. Album je objavila Diskografska kuća „Image Records“.

Već sledeće godine Cobi i Južne zvezde su objavili album „Halo, Halo“. Ovog puta je svih deset pesama otpevao na romskom jeziku.

Među saradnicima na albumu su bili Zvonko Demirović, Dejan Pile, Miroslav Alilović, Bojan Burdinac, Ljiljana Stojanović, Đemalj Gasi, Goran Kamberović i drugi.

Na tom CD-u je bio i „Slađanin čoček“, numera koju je komponovao njegov otac Bobi Mrak.

Tri godine kasnije Diskografska kuća „Image Records“ je objavila Slobodanov treći studijski album pod nazivom „O devel sudo baro“.

Numere „Najsuzi bori“, „Dilino becari“, „Mo cavo but alimo“, „Ana Adrijana“, „Madona“ i druge pisali su i komponovali Cobe, njegov otac, Dejan Pile i Miroslav Alilović, dok je za aranžmane bio zadužen Bojan Burdinac.

Muzička karijera

Premda se muzikom ozbiljno bavio i pre toga, Slobodan Batjarević je prepoznatljivost stekao učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Predstavio se pevajući pesme Radiše Trajkovića Đanija, Dragana Kojića Kebe i drugih.

Upravo je tokom jednog nastupa pred publikom i žirijem dobio nadimak Cobe. Naime, Saša Popović ga je nenamerno najavio kao Cobeta, umesto kao Cobija, a Slobodan je upravo po svom slučajnom nadimku postao prepoznatljiv.

Uspeo je da se plasira u samo finale tog regionalnog takmičenja, ali je pobeda 2007. godine pripala njegovom kolegi Dušanu Svilaru.

Ipak, učešće u „Zvezdama Granda“ otvorilo je Cobetu mnoga vrata, a zahvaljujući ugovoru koji je potpisao sa tom produkcijskom kućom, mogao je lakše da promoviše svoj rad.

Par meseci po završetku takmičenja snimio je pesmu „Karmin od svile“ koju je napisao i komponovao Peđa Medenica. Ova numera se našla na kompilaciji „Nove Zvezde Granda“ i vrlo brzo postala pravi klupski hit.

Naredne godine Cobe je objavio singl „Mambole“ koji su pisali, komponovali i aranžirali Boril Iliev i Endži Mavrić. Numera se našla na kompilacijskom CD-u „Zvezde Granda 2007 Novi Hitovi“ iz 2008. godine, a s vremenom je postala ona po kojoj publika prepoznaje mladog Leskovčanina.

Na drugom Axal Grand festivalu 2008. godine predstavio se baladom „Ako umrem ja“, Miladina Bogosavljevića i Gorana Ratkovića Raleta. Bilo je to nešto sasvim drugačije od svega što je Cobe do tada snimio.

Nežna balada je tek nekoliko godina kasnije doživela veliku popularnost, a ljudi mu na nastupima često traže baš tu pesmu.

Za potrebe „Grandove“ edicije „Hitovi za sva vremena“ Batjarević je obradio pesmu „Ti pripadaš samo meni“ Jašara Ahmedovskog. Mnogi su se složili da je Cobe verodostojno predstavio vanvremenski hit svog starijeg kolege.

Usledila je saradnja sa Miroslavom Alilovićem i Bojanom Zekićem na baladi „Koja duša“, kojom je pokazao da i emotivne pesme ume da otpeva na pravi način. Ponovo je svoj rad promovisao u emisijama Produkcije „Grand“.

Pesmu je promovisao i tokom učešća u rijalitiju „Farma“ koji je emitovan na programu Televizije „Pink“. Cobe nije pevao samo svoje pesme, nego je svojim obradama poznatih hitova svakodnevno uveseljavao, kako druge učesnike, tako i gledaoce pored malih ekrana.

Usledila je duža studijska pauza koju je popunio brojnim nastupima u zemlji i inostranstvu. Na scenu se vratio 2015. godine baladom „A mogla si sve“, za koju je kasnije snimio i spot.

Muziku za ovu pesmu je sâm komponovao, dok su mu oko teksta i aranžmana pomogli njegovi stalni saradnici. Numera se našla na kompilaciji „Novogodišnji Hitovi“ u izdanju Produkcije „Grand“.

Sa Miroslavom Halilovićem i Dragoslavom Mitićem Gačkom je sarađivao na singlu „Srce tika tak“ iz 2016. godine. Iste godine je objavio pesmu „Ciganka“ koju je sam komponovao i napisao.

Publika je odlično reagovala na singl, pa je postao jedna od njegovih najslušanijih numera na internet platformi „Ju Tjub“ („You Tube“).

Svoje obožavaoce je tokom 2017. godine počastio singlovima „Sudbina“, „Rumunka u haljinama“ i „Lepotica Mamakiri“ koje je snimio zajedno s Orkestrom Rollex, sa kojim često nastupa širom zemlje.

Nakon učešća u rijaliti šou „Zadruga“ Cobe je objavio singlove „BMW, BMW“ i „Me jakendar našaldijan“ na romskom jeziku.

Cobe je početkom marta 2021. godine objavio singl „Boom, boom“ na romskom jeziku. Za muziku, tekst i aranžman bio je zadužen Nikola Kamberović, a Batjarević ga je objavio na svom zvaničnom „Ju Tjub“ kanalu.

Singl „Barbika“ snimio je krajem aprila iste godine. Otpevao ga je zajedno sa kolegom Erđanom i u pratnji benda Rollex.

U saradnji sa Bojanom Zekićem i Miroslavom Halilovićem snimio je pesmu „Priznajem da sam kriv“, a nakon toga je sa bendom Rollex objavio singl „Zlatno bori“ koji je publici predstavio polovinom 2021. godine.

Učešće u „Farmi“ i „Zadruzi“

Slobodan Batjarević Cobe je u septembru 2010. godine postao jedan od učesnika rijaliti šou programa „Farma“ koji je emitovan na programu Televizije „Pink“.

Brzo je stekao naklonost, kako samih takmičara, tako i televizijske publike. Nije ulazio u konflikte, a često je pesmom zabavljao prisutne i gledaoce.

Tokom jednih nominacija i igre za opstanak, Cobe je pustio kolegicu Vendi da pobedi, jer mu je bilo dosta rijalitija i poželeo je da se vrati kući. Pobeda je na kraju pripala mladoj pevačici Katarini Kaći Živković.

Osam godina kasnije prihvatio je poziv da uđe u drugu sezonu rijaliti šou programa „Zadruga“. Na imanje u Šimanovcima ušao je sa još nekoliko desetina takmičara različitih profila. Posebno se zbližio sa Podgoričankom Marijanom Zonjić, pa su neki učesnici posumnjali da među njima ima nešto više od prijateljstva.

Uzalud su njih dvoje demantovali takve navode i molili zadrugare da ne daju povoda novinarima da pišu o tome i time ugrožavaju Cobetov brak.

Pevač je jednom prilikom kazao da on jeste Slobodan, ali ne Radanović, aludirajući time na činjenicu da je upravo učesnik prethodne „Zadruge“ svoju suprugu prevario u rijalitiju.

Neko vreme su Cobe i Marijana bili stalna tema redovnih sastanaka, a potom su se i udaljili jedno od drugoga. Marijana je započela vezu s Adamom Đoganijem, a Cobe se stalno trudio da ga televizijska publika čuje kako peva, a ne kako viče ili se svađa s ostalima.

U „Zadruzi“ je izdržao ukupno 66 dana, a potom je odlukom gledalaca izbačen.

Privatni život

Slobodan Batjarević Cobe je rođen 1981. godine u Leskovcu. Odrastao je i školovao se u rodnom gradu, a iako kao dečak nije maštao o tome da postane muzičar, počeo je da svira harmoniku i krenuo stopama svog oca.

Sa 18 godina je oženio dugogodišnju devojku Anu, a nakon toga su dobili dvoje dece, ćerku Slađanu i sina Nebojšu. Slađana i Nebojša su takođe vrlo rano pokazali talenat za muziku, jedno za pevanje, a drugo za bubnjeve.

Na pitanje novinara da li mu je drago ili žao što i njegova deca žele da se bave tim lepim, ali vrlo izazovnim poslom, Cobe je kazao da se nije mešao u njihove odluke i da će ih podržati u njihovim izborima u budućnosti.

Da Slađana itekako poseduje talenat pokazuju njihovi zajednički snimci na internetu. Naime, otac i ćerka su snimili nekoliko obrada pesama, a mnogi su pozitivno ocenili njeno pevanje.

Pevač koristi društvene mreže kako bi bio u kontaktu sa publikom i kako bi promovisao svoje nove pesme i obaveštavao ljude o svojim nastupima.

Ipak, priznao je da je imao mnogo problema sa nalogom na društvenoj mreži „Fejsbuk“, gde mu je privatni profil nekoliko puta bio na meti hakera.

Zbog jednog od napada morala je da reaguje i policija, jer je osoba koja je preuzela Cobetov profil i lažno se predstavljala, od klijenta naplatila kaparu za svirku za koju pevač nije ni znao.

Od tada opreznije vodi svoje društvene mreže, a profil na „Instagramu“ je „zaključao“ za sve one koji mu nisu prijatelji, tj. pratioci.

Diskografija

Albumi

 • 2001. Priznajem
 • 2002. Halo, halo (s Orkestrom Južne zvezde)
 • 2005. O devel sudo baro (s Orkestrom Južne zvezde)

Singlovi

 • 2007. Karmin od vanile
 • 2008. Mambole
 • 2008. Ako umrem ja
 • 2009. Ti pripadaš samo meni
 • 2011. Koja duša
 • 2015. A mogla si sve
 • 2016. Srce tika tak
 • 2016. Ciganka
 • 2017. Sudbina (s Orkestrom Rollex)
 • 2017. Rumunka u haljinama (s Orkestrom Rollex)
 • 2017. Lepotica Mamakiri (s Orkestrom Rollex)
 • 2019. BMW, BMW (s Orkestrom Rollex)
 • 2019. Me jakendar našaldijan
 • 2021. Boom, boom (ft. Nikola & Damir)
 • 2021. Barbika (ft. Erđan & band Rollex)
 • 2021. Priznajem da sam kriv
 • 2021. Zlato bori (ft. band Rollex)

Slobodan Batjarević Cobe na društvenim mrežama

Facebook Cobe @ Facebook
Instagram Cobe @ Instagram
Youtube Cobe @ YouTube