Bojan Karić

Kratke informacije

Ime i prezimeBojan Karić
Datum rođenja19. septembra 1979.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd – Minsk – Abu Dabi
ZanimanjeBiznismen

Biografija

Bojan Karić je srpski biznismen. Potpredsednik je kompanije „Dana Holdings“ zadužen za finansije, strategiju i razvoj. Rođen je 19. septembra 1979. godine u Beogradu. Oženjen je Mašom Nikolić sa kojom ima sina i ćerku. Živi i radi na relaciji Beograd – Minsk – Abu Dabi.

Osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu. Školovanje je nastavio na Kipru i u Londonu.

Radio je kao izvršni direktor kompanije „Astra Simit“, te izvršni direktor firme „Mobtel“. Potpredsednik „BK Grupe“ je postao 2007. godine, a od 2010. do 2012. godine bio je partner u kompaniji „KCM Capital Limited“ iz Londona.

Od 2012. godine je u kompaniji „Dana Holdings“, a od januara 2015. godine  je potpredsednik zadužen za finansije, strategiju i razvoj u Minsku.

Kratko je bio u braku sa pevačicom Jelenom Karleušom, a od 2007. godine je u braku sa Mašom Nikolić.

Poreklo, detinjstvo i obrazovanje

Bojan Karić je rođen 1979. godine u Beogradu. Njegov otac Sreten Karić je rođen u Peći. Zajedno sa bratom je svirao u orkestru Plave zvezde, a vodili su i servis za preciznu mehaniku.

U rodnom gradu su 1979. godine osnovali porodičnu firmu pod imenom „Braća Karić“ koja je s vremenom postala svojevrsni konglomerat.

Bojanova majka Slavica, devojački Grbović, je rođena u Đakovici. Njen otac Živko Grbović je bio inspektor u SUP-u, dok je majka Cica Grbović bila domaćica.

Sreten je pre braka sa Slavicom bio u braku sa Dubravkom Safner. Bojanovi roditelji su se upoznali u Đakovici nakon jedne svirke.

Počeli su da se zabavljaju i ubrzo se venčali. Bojan ima starijeg brata Gorana, te sestru Gordanu i brata Stefana.

Bojan Karić je u Beogradu završio osnovnu i srednju školu. Od 1998. do 2002. godine je studirao na američkom univerzitetu „Vebster“ („Webster University“). Stekao je bečelor diplomu iz poslovne administracije (Bachelor of Business Administration).

Školovanje je nastavio na Kipru, a nakon toga na američkom koledžu u Londonu (Regent’s American College London).

Govori ruski i engleski jezik.

Karijera

Bojan Karić je u septembru 2002. godine postao izvršni direktor „Astra Simit Grupe“ u Beogradu. Od marta 2005. do marta 2007. godine bio je izvršni direktor kompanije „Mobtel“.

Nakon toga je postao potpredsednik „BK Grupe“. Bojan Karić je u martu 2010. godine postao partner u kompaniji „KCM Capital Limited“ sa sedištem u Londonu.

Kompaniji „Dana Holdigs“ se pridružio u septembru 2012. godine. Prvo je bio potpredsednik za međunarodne poslove i razvoj, a od januara 2015. godine radi kao potpredsednik za finansije, strategiju i razvoj u Belorusiji.

Privatni život

Bojan Karić je rođen 1979. godine u Beogradu. Školovao se u rodnom gradu, na Kipru i u Londonu. S obzirom na to da je član familije Karić, njegov privatni život je od ranog detinjstva u fokusu javnosti.

On sam je postao tema tabloida vezom, a potom i venčanjem sa pop-folk pevačicom Jelenom Karleušom.

Par se venčao 23. septembra 2004. godine, međutim, posle samo tri meseca zajedničkog života odlučili su da se razvedu. Tabloidi su o tome pisali mesecima, a spekulisalo se da mu je supruga bila neverna i da je to razlog za tako brzi krah braka.

Pisalo se da je Jelena prevarila Bojana prevarila sa telohraniteljom, te da je u taj brak ušla samo iz koristi. Sa druge strane, Karleuša je javno negirala takve navodi tvrdeći da je takve spekulacije vređaju.

Bojan je nedugo nakon toga započeo vezu sa Mašom Nikolić, ćerkom reditelja Božidara Bote Nikolića. Mašina sestra Jovana Nikolić je pevačica udata za Marka Miškovića, sina kontroverznog biznismena Miroslava Miškovića.

Bojan i Maša su se venčali 2007. godine, a iste godine su dobili blizance, devojčicu Taru i dečaka Teodora. Porodica Karić, sudeći po fotografijama na društvenim mrežama najviše uživa da slobodno vreme provodi putujući.

Bojanov brat Goran Karić je studirao ekonomiju u Moskvi. Radio je u kompaniji „TSM Trading“ u Hong Kongu, a potom je od 1994. do 1996. godine bio asistente menadžera za transakcije u stranim valutama u „Karić Banci“.

Od 1996. do 2005. godine Goran je bio direktor prodaje i marketinga u firmi „Mobtel“, a od maja 2005. do juna 2012. godine vodio je kompaniju „Delta Sport Group“. Deo „Delta Holdinga“ je postao u 2012. godine.

Oženjen je Ivanom Mišković, ćerkom Miroslava Miškovića.

Bojanova sestra Gordana je diplomirala na fakultetu za medije i komunikacije u Londonu, a jedno vreme je bila direktorka PR službe kompanije „BK Telekom“.

Njihov najmlađi brat Stefan je takođe zaposlen u porodičnoj firmi „Dana Astra“. U fokus javnosti je dospeo 2005. godine nakon što je zbog izazivanja teškog udesa završio u kućnom pritvoru.

Život mlađe generacije familije Karić je mnogima interesantan, ako je suditi po broju pratilaca na društvenim mrežama. Konkretno, Bojana Karića na „Instagramu“ prati skoro 55 hiljada ljudi.

Bojan Karić na društvenim mrežama

FacebookBojan @ Facebook
InstagramBojan @ Instagram