Jana Ilić

Kratke informacije

Ime i prezimeJana Ilić
Datum rođenja31. decembar 1981.
Mesto rođenjaKruševac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica
Visina-

Biografija

Jana Ilić (devojački Milić) je srpska glumica koja je poznata po ulogama Lejle Bilić u seriji „Larin izbor“ i Marine Filipović u seriji „Istine i laži“. Rođena je 31. decembra 1981. godine u Kruševcu. U nastavku pročitajte njenu biografiju…

Privatni život

Nakon gimnazije, Jana je upisala Filološki fakultet kako bi udovoljila majci koja je po zanimanju profesor književnosti. Nakon godinu dana, položila je prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i odlučila je da studira glumu. Bila je u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a pored njega, veliku podršku joj je pružio i otac Tomislav.

6. maja 2011. godine glumica je otpočela vezu sa televizijskim producentom Milošem Ilićem. Pošto su bili komšije, upoznali su se u liftu i od tada su nerazdvojni. 12. avgusta su se venčali u elitnom beogradskom restoranu Franš, a ceremoniji su prisustvovali samo najbliži članovi porodice i prijatelji. Za medeni mesec su otputovali u Egipat. Godinu dana kasnije su imali crkveno venčanje sa velikim brojem zvanica.

U oktobru 2014. godine par je dobio sina Đorđa.

Glumica smatra da je majčinstvo najvažniji i najlepši korak u njenom životu. Uz sina je spoznala ljubav do kraja i postala je najbolja verzija sebe kako bi od njega napravila dobrog čoveka. Slobodno vreme provodi šetajući sa Đorđem, Milošem i psom Grišom, čitajući knjige i gledajući dobre filmove. Janin moto je: „Ko želi nešto da uradi, pronaći će način i rešenje. Ko neće, uvek pronađe samo opravdanje.“

Ne voli neiskrene, sujetne i bahate ljude i trudi se da ih zaobiđe u najširem luku. Ne dopada joj je što su ljudi sve više opterećeni društvenim mrežama i što zapostavljaju jedni druge. Ne razume mlade generacije koje noću izlaze, a posebno devojke koje se oskudno odevaju i pokušavaju da izgledaju starije.

Iako je godinama imala dugu kosu, Jana se zbog uloge ošišala na paž. Svako jutro se umiva hladnom vodom i koristi kvalitetne proizvode za negu lica. Veruje da se neće podvrgnuti estetskim korekcijama jer voli svoje nesavršenosti.

Glumica se od malih nogu bavila sportom i trenirala je plivanje, latino ples i džez balet. Liniju održava tako što redovno vežba sa personalnim trenerom i zdravo se hrani. Tokom trudnoće je išla na pilates za trudnice. Navija za Partizan.

Njen omiljeni parfem je Narciso Rodriguez. Najviše voli da oblači farmerke, kožne jakne i bele majice, dok u posebnim prilikama rado nosi večernje haljine i visoke potpetice. Dopada joj se stil odevanja njenog supruga koji joj često pomaže u odabiru garderobe.

Karijera

2003. godine Jana je započela svoju filmsku karijeru, a 2009. godine je ostvarila glavne uloge u srpsko-američkom filmu „Srpski ožiljci“, kao i u filmu „Đavolja varoš“ koji je proglašen za najbolji film na Filmskom festivalu u Trstu i osvojio je specijalnu nagradu na Internacionalnom filmskom festivalu u Palm Springsu. Iste godine su prikazane serije: „Ranjeni orao“, „Zauvek mlad“ i „Kad na vrbi rodi grožđe“ u kojima je imala epizodne uloge.

Janina karijera je krenula uzlaznom putanjom pa je 2011. godine počela snimanje hrvatske telenovele u kojoj joj je dodeljena uloga Jemenke Lejle koja je pobegla od muža koji ju je zlostavljao. U tom periodu, glumica je živela na relaciji Beograd – Zagreb. Neke scene su zahtevale da pliva u ledenom moru zbog čega je dobila upalu pluća, ali se uspešno oporavila. Sa ostalim glumcima je ostvarila lep odnos pa su se i privatno družili.

2012. godine je tumačila uloge u filmu „Doktor Rej i Đavoli“ i u italijanskoj krimi seriji „Il commissario Nardone“.

U septembru 2013. godine glumica je učestvovala u projektu „Art Fusion“ u kome je bila u ulozi pokojne pevačice Ejmi Vajnhaus.

2017. godine, posle duže pauze, Jana je angažovana u telenoveli „Istine i laži“. Glumila je Marinu Filipović, izmišljeni lik koji je urađen po ugledu na Mariju Lauru Kataneo iz argentinske telenovele „Graduados“. Glumica se odlično slagala sa ostalim kolegama koje je doživljavala kao članove porodice. Nakon ove uloge, glumila je u filmovima „Fuck Off I Love You“ i „Četiri ruže“.

Glumica je, u dosadašnoj karijeri, odigrala sve uloge koje je želela, a odbila je one koje joj se nisu dopale. Volela bi da dobije rolu u mjuziklu, horor filmu ili akcionom trileru.

Pozorište

Jana je glumila u sledećim pozorišnim predstavama: „Krila od olova“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Bluz za Mesiju“, „Dekameron“, „Kuća bez prozora“, „Divljač je pala“, itd.

Filmografija

 • 2003. „Silom prilika“;
 • 2004. „Cimerke“;
 • 2007. „Dečak koji je bio suviše nevin“ – Marina;
 • 2006.-2007. „М(ј)еšoviti brak“ – Divna;
 • 2007. „Ljubav, navika, panika“ – Ljubavnica;
 • 2007. „Želim(m)ir“;
 • 2007.-2008. „Zaustavi vreme“ – Minja;
 • 2009. „Srpski ožiljci“ – Suzana;
 • 2009. „Ranjeni orao“ – Olga Nešić;
 • 2009. „Zauvek mlad“ – Marija;
 • 2009. „Đavolja varoš“ – Natalija;
 • 2009. „Kad na vrbi rodi grožđe“ – Buba;
 • 2011.-2013. „Larin izbor“ – Lejla Bilić;
 • 2012. „Inspektor Nardone“;
 • 2012. „Doktor Rej i đavoli“ – Olja;
 • 2013. „Nadrealna televizija“;
 • 2017. „Fuck Off I Love You“ – Zvezdana / Aleksandra;
 • 2017.-u toku „Istine i laži“ – Marina Filipović;
 • 2018. „Četiri ruže“ – Medicinska sestra.

Jana Ilić na društvenim mrežama

FacebookJana @ Facebook
InstagramJana @ Instagram