Marija Petronijević

Kratke informacije

Ime i prezimeMarija Petronijević
Datum rođenja23. februar 1987.
Mesto rođenjaPožega
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica, voditeljka
Visina-
Težina-

Biografija

Marija Petronijević je srpska glumica i voditeljka. Rođena je 23. februara 1987. godine u Požegi. Živi i radi u Beogradu. Važi za jednu od najatraktivnijih žena na našoj estradnoj sceni pa je mnogi nazivaju srpskom Monikom Beluči.

Privatni život

Odrasla je u selu Visibaba i za detinjstvo je vežu samo lepe uspomene. Njeni roditelji su Dragana i Milija, a ima i četiri godina mlađu sestru Milicu koja je takođe glumica. Bila je član hora i bavila se pevanjem, a želela je da postane fotomodel.

U rodnom mestu je pohađala osnovnu školu i gimnaziju. Dobila je stipendiju Univerziteta „Džon Nezbit“ gde je završila Fakultet za kulturu i medije.

Mediji su je povezivali sa manekenom Banetom Jankovićem, ali Marija je demantovala da su bili zajedno.

Od 2012. do 2016.  godine je počela da se zabavlja sa rukometašem Vladom Mandićem.

Karijera

2007. godine je debitovala u Kusturičinom filmu „Zavet“ koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Kanu. Sa samo 20 godina, Marija se našla na crvenom tepihu i upoznala je mnoge svetske zvezde.

2008. godine je počela da snima seriju „Selo gori, a baba se češlja“ u kojoj je tumačila ulogu doktorke Ivane.

2009. godine je imala epizodnu ulogu Leposke u seriji „Seljaci“.

2010. godine je bila anđeo u filmu „Beli anđeo“.

2011. godine je sa kolegama iz serije „Selo gori, a baba se češlja“ učestvovala u snimanju novogodišnjeg šou programa pod nazivom „Nova godina u Petlovcu“. Počela je da vodi emisije „48 sati svadba“.

2012. godine je glumila u filmu „Ne gazite tuđe snove“. Državna lutrija Srbije je objavila da će Marija biti voditeljka nagradne igre „Bingo“, ali nakon tri dana je saznala da ju je zamenila Sanja Kužet.

Učestvovala je u takmičenju „Prvi kuvar Srbije“. Tokom snimanja je vređala i nasrnula na člana žirija, kuvara Petra Gajića, koji je kritikovao njeno jelo. Stigla je do finala, ali nije pobedila.

2013. godine je bila Elza Rabinović u filmu „Drug Crni u NOB-u“. Ušla je na Farmu gde je proglašena za najdosadnijeg takmičara. Izjavila je da je želela da pokaže da nije svađalica i da joj je drago što je napustila imanje kada su odnosi među farmerima postali zategnuti.

2016. godine je tumačila ulogu Ivane u filmu Radoša Bajića „Braća po babine linije“.

2017. godine Marija i pevačica Sandra Afrika su gostovale u specijalnom izdanju emisije „Ami G show“ koje je snimano na Kopaoniku. U emisiji su imale zadatak da podele žvaku pa su se zamalo poljubile.

Marija Petronijević na društvenim mrežama

FacebookMarija @ Facebook
InstagramMarija @ Instagram