Stojan Jakimovski (Andrea Jakimovska)

Kratke informacije

Ime i prezimeStojan Jakimovski (Andrea Jakimovska)
Datum rođenja7. Jul 1972.
Mesto rođenjaTetovo
DržavaMakedonija

Biografija

Stojan Jakimovski (Andrea Jakimovska) je učesnik „Velikog brata“ rođen  7. jula 1972. godine u Tetovu, Žilče. Poslednjih 7 godina živi kao transrodna osoba. Završio je srednju medicinsku školu i 8 godina je radio u policiji. Učestvovo je u ratu u Makedoniji 2001. godine. Jedva je ostao živ jer je njegovajedinica gađana neprekidno 12 sati sa tri strane.

Iz ličnih razloga je napustio posao nakon čega se bavio muzikom, svirao je klavijature i pevao na raznim proslavama. Živeo je u Norveškoj gde nije uspeo da se navikne na klimatske uslove. Trenutno ne stoji najbolje u finansijskom pogledu zbog čega bi se rado vratio u policiju. Pomažu mu roditelji, prijatelji i snalazi se kako ume.

Iza sebe ima brak koji je trajao 7 godina i dvoje maloletne dece, ćerku od 17,5 godina i sina od 13 godina. Majka je odvela decu, a od 2011. godine socijalna služba je Stojanu zabranila da ih viđa sa objašnjenjem da im nije potrebna majka, već otac.

Tvrdi da i dalje voli bivšu ženu sa kojom je 15 godina bio u vezi i za koju smatra da je pokušala da ga ubije za šta nema dokaze. Uživa u oralnom seksu, a fetiš su mu podvezice i čarape. Najveća želja mu je da ponovo vidi svoju decu i da ima dovoljno novca da im pomogne u životu. Takođe, hteo bi da pomaže i deci bez roditelja.

Već 7 godina pije hormone od kojih su mu porasle grudi, ali nema nameru da promeni pol. Od malih nogu je voleo da oblači ženske stvari, a lekove je počeo da pije na svoju ruku. Promene su vrlo brzo primetile majka i supruga nakon čega ga je napustila.