Tanja Pjevac

Kratke informacije

Ime i prezimeTanja Pjevac
Datum rođenja2. septembar 1980.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica
VisinaNepoznato

Biografija

Tanja Pjevac je srpska glumica. Rođena je 2. septembra 1980. godine u Novom Sadu.

Gledaocima pored malih ekrana na sebe je skrenula pažnju u serijama kao što su „Ljubav, navika, panika“, „Državni posao“, „Radio Mileva“. Tanja je posvećena radu u pozorištima na relaciji Novi Sad – Beograd, a pozorišne daske su za nju istinska, prva i prava ljubav.

Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu.

Na 29. Međunarodnom pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru 2020. godine dobila je nagradu „Zoranov brk“ za najbolju glumicu.

O njenom privatnom životu malo toga se zna.

Detinjstvo i obrazovanje

Tanja Pjevac rođena je 2. septembra 1980. godine u Novom Sadu. U ovom gradu je odrasla i završila osnovnu školu. Potom je upisala Gimnaziju. Kada je bila treći razred Gimnazije, odlučila je da ode na prijemni na Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Kako je sama rekla, nije očekivala da će položiti prijemni, ali je odlučila da pokuša u trećoj godini, pa ako je ne prime, imaće vremena za godinu dana da se okuša ponovo. Međutim, odmah su prepoznali njen talenat i primljena je na Akademiju.

Tako je Tanja postala student na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u prvoj klasi čuvenog Mihajla Miše Janketića. Bila je jedan od najboljih studenata, marljiva, odgovorna i posvećena. Iz ove Mišine klase izašao je veliki broj kvalitetnih glumaca, baš kao što je to i Tanja.

Počeci glumačke karijere

Kao i većina glumaca, Tanja je svoju karijeru započela u pozorišnim predstavama. U početku je igrala u Novom Sadu, a onda su joj se otvorila vrata i beogradskih pozorišta što, na neki način, predstavlja prekretnicu u njenoj karijeri i donelo joj je više mogućnosti.

Najvažniji posao, kako je rekla, dobila je u predstavi „Ravangrad“ u režiji Dejana Mijača u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Tanja je išla na audiciju za ovu predstavu, da bi u početku dobila jednu manju ulogu. Međutim, kada je profesor Mijač video njen talenat i želju za radom, dodelio joj je ulogu Bulke koja je bila značajnija, a potom ovu ulogu dodatno oplemenio i produbio. Tako je Tanja dobila priliku da se pokaže u najboljem svetlu. Upravo kvalitet koji je pokazala u predstavi „Ravangrad“ otvorio joj je vrata beogradskih pozorišta kao što su Pozorište na Terazijama, „Atelje 212“ i druga.

Tanju su pozvali da igra u predstavi „Mletački trgovac“ u režiji Egona Savina u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Posle ove predstave, Tanja dobija još jednu veliku priliku i to u humorističkoj seriji „Ljubav, navika, panika“ koja je emitovana na Pink televiziji od 2005. do 2007. godine. U ovoj seriji imala je ulogu šefice Olje, a serija je bila izuzetno popularna. Tako je Tanja postala prepoznatljiva i dopala se publici. Ova serija, otvorila joj je vrata svih beogradskih pozorišta što je Tanja i iskoristila. Njena karijera je krenula uzlaznom putanjom.

Razvojni put

Sljedeći veći projekat u kojem je učestvovala je srpska serija „Stižu dolari“. Tanja je igrala ulogu Marije Roze Babić, a seriju je snimala 2006. godine.

Godinu dana posle, u komediji „Mera za meru“ igrala je Đulijetu. Iste godine zaigrala je i u srpskom filmu „Smrtonosna motoristika“ u režiji Milivoja Milojevića sa ulogom Marice Travice. U seriji „Agencija za SIS“ 2007. godine igrala je Leposavu. Te godine, Tanja je imala priliku i da igra u popularnoj seriji „Selo gori, a baba se češlja“, ali je morala da je odbije jer je imala mnogo pozorišta kako na već dogovorenim snimanjima, tako i na pozorišnim predstavama.

Tokom 2008. godine Tanja je takođe mnogo radila. Osim u pozorištima, igrala je u mnogim filmskim ostvarenjima. Tokom samo ove godine igrala je u serijama „Vratiće se rode“, „Kafanica blizu SIS-a“, te filmovima „Čitulja za Eskobara“, „Bližnji“ i „Nije kraj“.

2019. godine snimila je film „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, te televizijsku seriju Zauvijek mlad“, a zatim je došlo i „Šesto čulo“ sa ulogom medicinske sestre.

Sa ulogom potporučnika Dese Ilić igrala je u seriji „Vojna akademija“ 2012. godine. Iste godine, snimala je još jednu izuzetno gledanu seriju „Državni posao“ u kojoj je igrala spremačicu Jagodu. Ovo je jedna od njenih značajnijih uloga.

U srpskoj televizijskoj seriji „Mama i tata se igraju rata“ iz 2020. godine igrala je medicinsku sestru Maju, a kelnericu godinu dana posle u seriji „Kamiondžije“.

Tokom 2021. godine u srpskoj humorističkoj televizijskoj seriji „Radio Mileva“ igrala je ulogu Laure.

Privatni život

O Tanjinom privatnom životu se skoro ništa ne zna jer glumica o tome ne govori u medijima. U svojim intervjuima je gotovo uvek fokusirana na razgovor o glumi, filmovima i predstavama, a o sebi malo toga otkriva.

Zagovornik je toga da svaki glumac mora da sačuva svoj integritet i da bira uloge koje će da igra u skladu sa onim kako oseća i sa onim što je on sam, a ne samo zarad slave i novca. Tanja od 2010. godine radi sa decom u školi glume „Studio BIS“ i na njih prenosi svoje znanje. Posao sa decom je ispunjava i čini srećnom.

Filmografija

 • 2005. „Ljubav, navika, panika“
 • 2006. „Stižu dolari“
 • 2007. „Mera za meru“
 • 2007. „Smrtonosna motoristika“
 • 2007. „Agencija za SIS“
 • 2008. „Vratiće se rode“
 • 2008. „Kafanica blizu SIS-a“
 • 2008. „Bližnji“
 • 2008. „Nije kraj“
 • 2008. „Čitulja za Eskobara“
 • 2009. „Čekaj me, ja sigurno neću doći“
 • 2009. „Zauvijek mlad“
 • 2010. „Šesto čulo“
 • 2012. „Vojna akademija“
 • 2012. „Državni posao“
 • 2016. „Prvi servis“
 • 2020. „Mama i tata se igraju rata“
 • 2021. „Kamiondžije“
 • 2021. „Radio Mileva“

Tanja Pjevac na društvenim mrežama

InstagramTanja @ Instagram
IMDBTanja @ IMDB