Julija Đukić (Fitness bliznakinje)

Kratke informacije

Ime i prezimeJulija Đukić (Fitness bliznakinje)
Datum rođenja2000-
Mesto rođenjaMladenovac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeFitnes instruktorka, influenser

Biografija

Julija Đukić je srpska fitnes instruktorka i influenserka. Ona i njena sestra Natalija se na društvenim mrežama predstavljaju kao „Fitness bliznakinje“. Julija je rođena 2000. godine u Mladenovcu. Živi i radi u Beogradu.

Sklonost ka sportu je pokazala vrlo rano, a u srednjoj školi je zajedno sa sestrom počela da trenira. Kroz neko vreme sestre su shvatile da bi ljubav prema fitnesu i zdravom životu mogle da pretvore u posao pa su postale sertifikovani fitnes treneri. Otvorile su nalog na društvenim mrežama „TikTok“, „Instagram“ i „YouTube“ gde svojim pratiocima dele savete o treninzima i ishrani.

Prepoznatljivost su stekle 2022. godine učešćem u muzičkom rijaliti šou programu „Prvi bend Srbije“. Premda nisu uspele da se plasiraju u finale i osvoje glavnu nagradu, ovo takmičenje koje je emitovala „Insta TV“ je doprinelo njihovoj popularnosti.

Detinjstvo i obrazovanje

Julija Đukić je rođena 2000. godine u Mladenovcu. Sa sestrom bliznakinjom Natalijom i roditeljima je odrasla u rodnom gradu. Tu su završile osnovnu školu, a potom su obrazovanje nastavile u Beogradu.

Julija je trenirala ritmičku gimnastiku, plivanje i odbojku. Prema vlastitom priznanju ritmička gimnastika joj je najbolje „ležala“ i najduže se njome bavila.

Karijera

Kako su sestre u jednom intervjuu ispričale, tokom srednje škole su počele da treniraju i zavolele su fitnes. Neko vreme su radile kao vaspitačice u vrtiću, a potom su stekle zvanje sertifikovanih fitnes trenera i potpuno su se posvetile tom poslu.

Na majčin predlog su otvorile zajednički “Instagram“ nalog pod nazivom „Fitness bliznakinje“, a usledilo je i otvaranje naloga na „TikToku“. Kao fitnes treneri i vegani, Julija i Natalija su počele redovno da objavljuju savete o treninzima i ishrani, te su stekle određenu bazu fanova.

U februaru 2021. godine su osnovale i istoimeni „JuTjub“ („YouTube“) kanal. Istog meseca su objavile i prvi video pod nazivom „Treniranje u paru“. Njihov „JuTjub“ kanal trenutno (oktobar 2023. godine) broji skoro devet hiljada pretplatnika. Na „Instagramu“ imaju oko 14.5 hiljada pratilaca, a na „TikToku“ skoro 80 hiljada pratilaca i 3.3 miliona lajkova.

Njihovoj prepoznatljivosti doprinelo je i učešće u muzičkom rijaliti šou programu „Prvi bend Srbije“. Osvojile su mnogobrojne simpatije gledalaca, premda nisu uspele da se plasiraju u finale.

Jednom prilikom su kazale da planiraju da nastave da grade karijeru u raznim oblastima, uključujući ples i muziku. Najavile su i snimanje pesme, te istakle da su napisale scenario za film čija radnja se delimično tiče njihovih života.

Privatni život

Julija Đukić je rođena 2000. godine u Mladenovcu. Ima jednojajčanu sestru bliznakinju Nataliju. U jednom intervjuu je kazala da se nikad nisu razdvajale, da imaju mnogo sličnosti, ne samo fizičkih nego i mentalnih, ali da poseduju i mnogo različitosti.

Julija je u rijalitiju upoznala Dušana Crnobrnju. Zbližili su se i postali par, a nakon toga su se i zaručili.

Sestre su izazvale buru u javnosti kada su prvo udomile, a potom prosledile u azil psa lutalicu. Mnoge javne ličnosti, uključujući Saru i Leu Stanković, Seku Aleksić i druge su oštro osudile taj potez. Julija i Natalija su kazale da je pas samo privremeno bio kod njih i da zbog obaveza nisu stigle da brinu o njemu nego su bile prinuđene da mu pronađu drugi dom.

Julija Đukić (Fitness bliznakinje) na društvenim mrežama

InstagramJulija @ Instagram
YoutubeJulija @ YouTube