Seka Aleksić

Kratke informacije

Ime i prezimeSeka Aleksić
Datum rođenja23. april 1981.
Mesto rođenjaZvornik
DržavaSrbija
PrebivališteStara Pazova
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk
Visina168 cm
Težina-

Biografija

Svetlana Aleksić Piljikić, poznatija kao Seka, je srpska pop-folk i turbo-folk pevačica. Rođena je 23. aprila 1981. godine u Zvorniku. Važi za jednu od najpopularnijih i najtiražnijih pevačica na našim prostorima.

Sekini roditelji su Ibrima i Milorad, a ima i brata Nedžada. Pohađala je osnovnu školu „Mitar Trifunović Učo“. Od malih nogu je pokazivala talenat za pevanje i bila je član školskog hora.

Kada su joj se roditelji razveli, ostala je sa majkom i bratom u rodnom Zvorniku. Zbog rata su izbegli u Banju Koviljaču, a zatim u selo Lipolist koje se nalazi blizu Šapca.

Upisala je Srednju poljoprivrednu školu koju je 1996. godine napustila. Zbog loše materijalne situacije u kojoj se njena porodica nalazila, počela je da peva u kafanama. Da bi udovoljila majci, završila je Srednju frizersku školu, ali nije radila u struci.

Sa 19 godina se preselila u Švajcarsku gde je nastupala u diskotekama i klubovima.

2002. godine se vratila u Bijeljinu i učestvovala je na festivalu narodne muzike Moravski biser u Ćupriji. Izvela je numeru „Idealno tvoja“ koja joj je donela prvu nagradu. Ubrzo je za Grand produkciju snimila istoimeni album na kome su se istakle pesme: „Da sam muško“ i „U kafani punoj dima“.

2003. godine je sarađivala sa Marinom Tucaković, Brajom, Sašom Markovićem i Stevicom Simeunovićem koji su uradili album „Balkan“. Skoro sve pesme su postale hitovi, a najpopularnija je bila „Crno i zlatno“ koja se smatra Sekinom ličnom kartom.

2005. godine je u izdanju Grand produkcije izašao treći album čiji je naziv „Dođi i uzmi me“. Osim naslovne numere, izdvojile su se: „Iskoristi moje mane“ i „Sviđa mi se tvoja devojka“.

Iste godine je lansirala modnu liniju „Rich Bitch“ i bila je Smokvica u filmu „Rokenrol uzvraća udarac“ koji predstavlja treći deo filma „Mi nismo anđeli“.

2006. godine je imala epizodnu ulogu Vrele Nele u seriji „Ljubav, navika, panika“.

2007. godine je u Grandovim emisijama promovisala album „Kraljica“. Najveći hit je postala pesma „Aspirin“ za koji je uradila spot. Prodat je u tiražu od 250.000 primeraka, a Seka je postala najtiražnija pevačica u zemlji.

Dizajnirala je modnu kolekciju koju je nazvala „Queen“.

2009. godine je objavila album „Slučajni partneri“ na kome je najveću pažnju privukla numera „Rođena s vukovima“. Snimila je reklamu za Dolcela puding u kojoj je glumila samu sebe.

2010. godine Seka je održala koncert u beogradskoj Areni kome je prisustvovalo 15.000 obožavalaca. Reklamirala je flastere za mršavljenje pod nazivom „Shape it, baby“.

Vodila je rijaliti „Moja desna ruka“ u kome je tražila ličnog asistenta. Prijavilo se nekoliko stotina ljudi, a pobedio je Vukašin Ilić. Seka i on su potpisali ugovor na godinu dana, ali su ga raskinuli nakon šest meseci.

2011. godine je uradila nove singlove: „Tamo gde si ti“ i „Soba 22“ koji su se našli na kompilaciji „Best of Seka“.

2012. godine je izašao novi album „Lom“ koji nije zadovoljio očekivanja publike.

2013. godine je izbacila singlove: „U mraku“ i „Šampione“, a 2014. godine „Mamurna“, „Brodolom“ i „Chivas“. Pozajmila je glas Štrumfeti Veksi u drugom delu filma „Štrumfovi“.

2015. godine Seka je promenila izdavačku kuću i saradnike. Prešla je u City records koji je izdao album „Lek za spavanje“. Pesme su radili Jelena Trifunović, Saša Lazić i Dragiša Baša. Sa reperom Ša je otpevala duet „Ti se hrani mojim bolom“.

Za časopis Puls je uradila reklamu pod nazivom Šta mi ubrzava puls.

2016. godine je objavila singl „Crnooka“.

Seka je osvojila sledeće nagrade: 

  • „Najbolji scenski nastup“ u Banjoj Luci (2002.);
  • „Zlatni mikrofon“, folk otkriće, Banja Luka (2002.);
  • „Zlatni mikrofon“, pevačica godine (2003.);
  • „Melco“, najbolja pesma godine (2003.);
  • „Zlatni melos“ (2004.);
  • „Revija beogradski pobednik“, folk pevačica godine, album godine (2005.);
  • „Story Awards 2009“, humanitarni potez godine (2009.);
  •  Nagrada za humanitarni rad i izvođača godine (2013.);
  • „Specijalna nagrada za album „Lek za spavanje“ i za dugogodišnju saradnju sa TV Pinkom i City records-om (2015.);
  • „Story Celebrities Only Party“, životna pobeda (2016.).

Sukobi

Pevačicin ujak je u medijima pričao da je teško bolestan, a da ona ne želi da mu pomogne. Sin drugog ujaka, Zulfa Ramić, je izjavio da ima video-snimak Sekinog seksualnog odnosa sa više muškaraca i da je ona bivšem vereniku uzela novac, a zatim mu smestila zatvor.

Pevačica je prijavile rođake koji su pokušali da joj iznude novac. Potvrdila je da nema čega da se plaši jer, da postoji, takav snimak bi se odavno pojavio. Izjavila je da je dužna da izdržava svoje roditelje, a najbliži su joj pružili podršku.

Sa biološkim ocem dugo nije bila u kontaktu, ali mu je mesečno slala novac od koga je živeo. On je preminuo 7. januara 2017. godine, a pevačica je bila uz njega.

Nije u dobrim odnosima sa Jelenom Karleušom koju je nazvala Krmeljuša. Jelena je kupila prase kome je dala ime Rijana aludirajući na Seku, a prepucavanja su nastavile putem društvenih mreža.

Privatni život

Kada je imala 19 godina, pevačica se udala za pet godina starijeg Dušana Vasilića. Brak je potrajao samo godinu dana, a Dušan je tvrdio da mu bivša supruga duguje 40.000 evra koje je uložio u njen album.

2003. godine Seka je započela vezu i poslovnu saradnju sa menadžerom Zoranom Kovačevićem. Živeli su zajedno i pričalo se da treba da se venčaju, ali 2008. godine su raskinuli.

Pevačicin otac je izjavio da je on samo želeo da je iskoristi i da ju je prevario sa drugim muškarcem, ali Seka je ovo demantovala.

Počela je da se zabavlja sa manekenom Mladenom Radulovićem koji je učestvovao u snimanju spotova za pesme „Aspirin“ i „Boli stara ljubav“. Par se verio, ali su 2009. godine raskinuli.

Dve nedelje kasnije je upoznala profesionalnog kik boksera Veljka Piljikića koji je bio Mladenov prijatelj iz školskih dana. Ponudila mu je posao ličnog obezbeđenja, a ubrzo je postao njen emotivni partner i menadžer.

12. septembra 2010. godine Seka i Veljko su se venčali. Slavlje je održano u beogradskom restoranu Franš. Prisustvovalo je oko 150 zvanica među kojima je veliki broj estradnih ličnosti. Seka je promenila četiri haljine. Njen kum je bio Saša Tošić.

2011. godine je imala spontani pobačaj. Ustanovljena joj je vanmaterična trudnoća nakon čega je pala u depresiju. Utehu je pronašla u veri i, nakon boravka u manastiru, povratila joj se želja za životom.

2015. godine se podvrgla procesu vantelesne oplodnje i početkom 2016. godine je zatrudnela. Trebala je da se porodi sredinom oktobra, ali dečak je rođen 24. septembra u Beču. Bio je težak 3,2 kg i dugačak 48 cm. Nazvali su ga Jakov. Pevačica je izjavila da bi volela da ima još dece.

Seka je jedna od najhumanijih osoba na našoj estradnoj sceni. Održala je veliki broj humanitarnih koncerata i 2008. godine je osnovala fond pod nazivom „Deci sa ljubavlju“. Jedan je od ambasadora fondacije „Budi human“.

Poznata je po oblinama koje ističe u prvi plan, ali njena kilaža je često varirala. Uz suprugovu pomoć je počela da trenira i da se zdravije hrani pa je dostigla idealnu težinu. Nakon porođaja, brzo se vratila u formu. Visoka je 168 cm.

Ima veliki broj tetovaža na telu, ali je rekla da će ih skinuti. Neke od njih su: datum kada je započela vezu sa Veljkom, tribal, zvezdice, majčino ime, itd. Jedna je od retkih pevačica na kojima je sve prirodno, ali je izjavila da će u nekom trenutku posetiti hirurga.

Seka Aleksić na društvenim mrežama

FacebookSeka @ Facebook
InstagramSeka @ Instagram
TwitterSeka @ Twitter
YoutubeSeka @ YouTube