Boško Jakovljević

Kratke informacije

Ime i prezimeBoško Jakovljević
Datum rođenja23. jun 1968.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeManeken, voditelj, dizajner

Biografija

Boško Jakovljević je srpski voditelj, dizajner i maneken. Rođen je 23. juna 1968. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Biografija

Boško Jakovljević je rođen 1968. godine u Beogradu. Prvo je porodica živela u naselju Crveni Krst, a zatim su se preselili na Dorćol.

Bio je odličan učenik do drugog razreda srednje škole. Bavio se sportom, vozio je bicikl i trenirao je odbojku i fudbal.

Po završetku srednje škole počeo je da radi u Telekomu. Kako je u jednoj televizijskoj emisiji priznao, bio je to najbolji i najlakši posao kojim se bavio. Radio je osam sati dnevno i vikendom bio slobodan.

U međuvremenu je ušao u svet mode, te dobio i prvi televizijski angažman.

U manekenske vode je uplovio kao tinejdžer. Zatim je postao urednik zabavne emisije kratke forme pod nazivom „City“. Usledila je emisija „City club“ u kojoj se forsirala pop muzika.

Vodio je emisije „Za milion godina“ sa Sanjom Radan, „Sav taj Pink“ s Aleksandrom Jeftanović, „Suknje i kravate“ sa Ivanom Zarić, „Plesom do snova“ sa Natašom Stojčević i „VIP Room“. Uređivao je „Jutarnji program“ na Pinku.

Sa brendom „Martini Vesto“ je kreirao odeću za Marka Kona i Milana Nikolića za nastup na „Evroviziji“ u Moskvi i za Zdravka Čolića za koncert u Beogradu 2001. godine.

Dizajnirao je nekoliko kolekcija koje su predstavljene na Nedeljama mode u prestonici Srbije. Takođe se oprobao kao koreograf za „Replay“.

Iako je vaspitan u tradicionalnom i patrijarhalnom duhu, tvrdi da nema nameru da se ženi. Njegova sestra ima ćerku Laru kojoj posvećuje pažnju. Smatra da je detetu potrebno mnogo više vremena nego što on može da izdvoji pa ne razmišlja o potomstvu.

Tvrdi da uvek ima želju da uči, da se usavršava i da traga za nečim novim. Najsigurniji je kada je svoj na svome i okružen ljubavlju bliskih ljudi.

Uprkos glasinama o njegovoj gej orijentaciji, trudi se da svoju intimu sačuva za sebe. Oprobao se i kao pevač, ali je od toga odustao.

Kantautorka i pevačica Leontina Vukomanović je u jednoj emisiji kazala da je pesmu „Anđeo“ koju je snimio i proslavio Boris Režak namenila upravo Bošku Jakovljeviću.

Tada je kazala da kasnih devedesetih godina nastojala da nagovori voditelja da počne da se bavi pevanjem, ali da nije uspela u svojoj nameri[1].

Voditelj je od početka karijera često menjao imidž. Eksperimentisao je sa frizorom i stajlingom, ali ono na čemu mu mogu zavideti i mnogo mlađe kolege jeste to što je i u šestoj deceniji života ostao u dobroj formi.

S vremena na vreme svoje pratioce na društvenim mrežama „počasti“ fotografijama sa godišnjih odmora, na kojima se ne libi da pokaže izvajano telo.

Premda je dugi niz godina bio veran Televiziji „Pink“, Jakovljević je polovinom 2020. godine prihvatio ponudu mlade komericijalne televizije „K1“.

Zajedno sa kolegicom Aleksandrom Jeftanović Švrakom vodi emisiju „Kec na jedanaest“ koja se emituje svakog radnog dana od 11 do 13 časova.

Reč je o emisiji zasnovanoj na konceptu kasnog jutarnjeg programa u kojima teme i goste biraju sami voditelji.

Reference

https://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/leontina-vukomanovic-je-najlepse-stihove-namenila-ovom-poznatom-frajeru-nikada-necete/tc2l8x8

Boško Jakovljević na društvenim mrežama

FacebookBoško @ Facebook
InstagramBoško @ Instagram