Toni Bijelić

Kratke informacije

Ime i prezimeToni Bijelić
Datum rođenja1963.
Mesto rođenjaBeč
DržavaSrbija
PrebivališteBeč
ZanimanjeBiznismen

Biografija

Toni Bijelić je srpski biznismen koji živi i radi u Beču u Austriji. U zemljama bivše Jugoslavije poznatiji je kao muž popularne pevačice narodne muzike Dragane Mirković. Rođen je 1963. godine.

U Austriji je stekao pravu imperiju, počevši od industrije automobilizma, do građevinarstva i televizije. Za njega kažu da je vrlo odgovoran i pošten čovek koji je sve što ima zaradio zahvaljujući neumornom radu.

U pevačicu Draganu Mirković zaljubio se na prvi pogled. Toni i Dragana su jedan od retkih parova na srpskoj estradi koje nikada nisu pratili skandali. Žive mirno i skladno sa dvoje dece, Markom i Manuelom.

Vlasnik nekoliko firmi

Toni Bijelić je jedan od najuspešnijih srpskih biznismena u inostranstvu. Pravu imperiju Bijelić je stvorio u Beču u Austriji. Bogatstvo je stekao zahvaljujući ulaganjima pre svega u industriju automobila. Od nedavno on je vlasnik kompanije „Majbah“ koja važi za vrlo prestižu i skupu kompaniju. Koliko su dragoceni njihovi automobili svedoči i podatak da je najjeftinije auto u toj kompaniji 70 000 evra.

Osim industrijom automobila, Toni se sa svojom suprugom Draganom bavi i televizijom. Tako su oni vlasnici popularnog televizijskog kanala „DM SAT“ koji nosi naziv po inicijalima Tonijeve supruge. Reč je o muzičkoj televiziji koja program emituje preko satelita i koja je vrlo profitabilna.

Takođe, Bijelić je već dugi niz godina poznato ime u građevinarstvu. On ima firmu i u toj oblasti. Vlasnik je više vrlo vrednih nekretnina i objekata.

Zanimljivo, mediji su pisali da je svu svoju imovinu Toni Bijelić prepisao na ime svoje supruge Dragane Mirković. Kada su ga pitali zbog čega je to uradio, on je kratko odgovorio – zato što sam tako htio.

Ljubav i brak sa Draganom Mirković

Iako je izuzetno bogat i moćan biznismen, javnost u zemljama bivše Jugoslavije Tonija Bijelića bolje poznaje kao muža pevačice Dragane Mirković.

Toni i Dragana upoznali su se u Beču. Sudbonosni susret desio se pre koncerta koji je Dragana održala u tom gradu. Naime, ona je u Beču boravila kod tetke i tetka koji tamo žive i dogovorila koncert. Vlasniku kluba u kojem je nastupala vozač nije došao, pa je zamolio svog druga Tonija, da odveze Draganu jer je znao da Toni uvek ima najbolje automobile i da time neće pogrešiti.

Kada je Toni video Draganu osetio je nešto neverovatno. Ranije je čuo za pevačicu Draganu Mirković, ali ne toliko da bi je i prepoznao. Pružio joj je ruku da se upoznaju, a onda se desila fatalna ljubav na prvi pogled.

Dok su se vozili razgovarali su o svemu, a pevačica je pomislila u jednom trenutku čak da je reč o skrivenoj kameri jer su se Tonijeva razmišljanja o životu u potpunosti poklapala sa njenim.

Kada su se rastali Toni joj je dao poklon. Dragana je poklon otvorila tek u avionu i videla da je dobila dijamantsku narukvicu i prsten. Odmah je želela to da vrati jer je reč o skupocenom poklonu. Našla je njegovu vizit kartu i čim je stigla u Beograd nazvala je Tonija. Rekla mu je da želi da vrati poklon i da to nije uredu. On je to odbio uz reči da ona to zaslužuje, ali ako želi da mu se oduži da može sa njim nekada popiti kafu ili da se javi da bar nekad čuje taj prelepi glas. Sedam dana posle, Dragana je shvatila da samo o Toniju razmišlja, a isto je osećao i on. Usledili su sati razgovora telefonom na relaciji Beč-Beograd.

Posle godinu i po dana platonske ljubavi, Dragana je spakovala kofere i otišla u Beč. Tu je ostala zauvek, ne osvrćući se na svoju karijeru. Toni je zaprosio Draganu na semaforu, dok su sedeli u automobilu i čekali da se upali zeleno svetlo. Dugo je razmišljao na koji način da zaprosi svoju dragu, na koji način da to bude romantično za pamćenje, ali ništa mu nije bilo dovoljno dobro. Onda su reči samo izašle na njega i to na semaforu. Dragana je pristala i to pamti kao najromantičniji trenutak u svom životu.

Venčali su se mesec dana posle njenog dolaska u Beč i to 28. septembra 1999. godine. Par je dobio kćerku Manuelu i sina Marka.

Luksuzan život

Toni je u baku sa Dragano nastavio da razvija svoju uspešnu karijeru, a za njim nije zaostajala ni popularna pevačica. Gradili su svoj skladan i miran porodični život, odgajali decu i jedni su od retkih estradnih parova koje nisu pratili skandali.

Toni i njegova supruga uživaju u luksuznoj kući opremljenoj u italijanskom stilu, ali i sa mnogo antikviteta sa prostora bivše Jugoslavije. Par je kasnije kupio čak i čuveni srednjovekovni dvorac Ebenfurt nadomak Beča. Čuveni dvorac renovirali su dugi niz godina, a njegova vrata svečano su otvorili kada je njihov sin Marko slavio svoj osamnaesti rođendan.

Tonijeva bolest

Skladan i miran porodični život poremetila je Tonijeva bolest 2017. godine. To su bili vrlo teški trenuci za porodicu Bijelić. Naime, toni je imao operaciju na mozgu, a njegova supruga Dragana i deca bili su uz njega. On je imao najkvalitetniju moguću negu lekara i uspio je da se oporavi.

Takođe, Toni je iste godine imao i jaku upalu pluća, ali se oporavio.