Jelena Jakovljević Bin Drai

Kratke informacije

Ime i prezimeJelena Jakovljević Bin Drai
Datum rođenja16. maj 1979.
Mesto rođenjaŽabalj (Srbija)
DržavaUjedinjeni Arapski Emirati
PrebivališteDubai
ZanimanjeModni dizajner, preduzetnik, nekad model

Biografija

Jelena Jakovljević Bin Drai je bivša srpska manekenka i misica, te modni dizajner. Rođena je 16. maja 1979. godine u mestu Žabalj pored Novog Sada.

Odrastanje i obrazovanje

Jelenini roditelji su bili prosvetni radnici i insistirali su da ona i njen brat Peđa steknu obrazovanje. Jelena je studirala arhitekturu ali je nije privela kraju. Ima završene magistarske studije ekonomije.

Karijera

1997. godine se našla među 10 finalistkinja na takmičenju za Elite Model Look.

1998. godine je proglašena za Mis Jugoslavije, Mis fotogeničnosti i Mis interneta. Ušla je u istoriju jer je osvojila tri od pet titula na jednom izboru. Iste godine je na svetskom takmičenju ostala bez plasmana.

Počela je da sarađuje sa sledećim agencijama: Fashion model, Names, Woman, itd. Putovala je po svetu i kratko je živela u Italiji. 2001. godine je došla u Dubai kao jedan od prvih supermodela u regionu.

2009. godine Jelena je dobila priznanje za poslovnu ženu godine. Vlasnica je velikog lanca kozmetičkih i spa centara „Vanilla i Chocolate by Jelena“. Takođe se bavi modom i humanitarnim radom.

2013. godine je nominovana za „Ženu privrednika godine Srednjeg Istoka“. Njeni saloni su po drugi put nominovani za najbolje u What’s on magazinu.

Na ostrvu Palma je otvorila polikliniku „Al Das“ i obdanište koje je namenjeno visokom staležu koji tamo živi.

Privatni život

2003. godine Jelena je upoznala arapskog biznismena Saida Bin Drai čije se bogatstvo procenjuje na dve milijarde dolara. 2008. godine su se venčali u Dubaiju, a svadbi je prisustvovalo oko 300 zvanica.

2010. godine Jelena i Said su dobili ćerku Asju, 2011. godine sina Hilala i 2013. godine sina Hamdana. Njihova imena imaju posebna značenja: po Kuranu, Asja je bila supruga faraona i prva žena koja je ušla u raj, Hilal znači Mlad mesec, a Hamdan milostiv.

Nije se podvrgla estetskim zahvatima. Tvrdi da voli bore koje ima i da želi dostojanstveno da ostari. Koristi kvalitetne kreme, zdravo se hrani, trudi se da dovoljno spava, a za njen izgled su zaslužni genetika, kao i dobar muž.

Tipičan dan

Kaže da joj tipičan dan izgleda tako što kad ustane, odveze decu u školu i obdanište, odradi po 1 sat poslovnih obaveza u svakoj firmi koju poseduje: obdaništu, salonu lepote, medicinskoj klinici, salonu Jelena, baru Mleko i med. Zatim pokupi decu, ide kući, kući odmara, igra se sa decom, pliva, čita, gleda tv, ide na društvene događaje ili izađe sa mužem. Kaže da joj je odgajanje dece izuzetno olakšala kućna odgajateljica i da otkad ima nju uspela je da povrati normalan ritam života.

Jelena Jakovljević Bin Drai na društvenim mrežama

FacebookJelena @ Facebook
InstagramJelena @ Instagram