Katarina Šulkić

Kratke informacije

Ime i prezimeKatarina Šulkić
Datum rođenja28. januar 1998.
Mesto rođenjaZvečan
DržavaSrbija
ZanimanjeModel
Visina180 cm
Težina- kg

Biografija

Katarina Šulkić je srpska manekenka i bivša mis Srbije za 2015. godinu. Rođena je 28. januara 1998. godine u Zvečanu.

Privatni život

Katarinini roditelji su Nebojša i Roksanda koja je po zanimanju medicinska radnica. Ima dve godine stariju sestru Irinu, četiri godine mlađu sestru Nikolinu i osam godina mlađeg brata Strahinju. Sa porodicom redovno odlazi na liturgije.

Zbog izuzetnih vokalnih sposobnosti, Katarina je član duhovnog hora „Sveti Đorđe“ iz Zvečana i solista KUD „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice. Pobedila je na takmičenju Ibarske doline u Lešku, dok je u emisiji „Šljivik“ stigla do četvrtfinala. Uglavnom peva duhovne, izvorne i strane pesme.

U Kosovskoj Mitrovici je završila osnovnu školu, Gimnaziju i upisala je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka.

Osim maternjeg jezika, tečno govori i engleski jezik. Interesuje je srpska istorija o kojoj, u slobodno vreme, uči. Konstantno radi na svom obrazovanju i duhovnosti. Njen uzor je nobelovac Mihail Šolohov.

Katarinina visina iznosi 180 cm.

Karijera

Na nagovor najbolje drugarice Jovane se prijavila na takmičenje za izbor mis Kosova i Metohije na kom je osvojila prvo mesto. Ubrzo je postala mis Portokarasa u Grčkoj.

12. oktobra 2015. godine je učestvovala na izboru za mis Srbije koji se održao u Beogradskom dramskom pozorištu. Katarina i ostale takmičarke su nosile kupaće kostime, svečane haljine kreatora Bate Spasojevića i kombinezone kreatorke Marije Šabić. Proglašena je za najlepšu i najšarmantniju učesnicu, a publiku je dodatno oduševila izvedbom pesme „Marijo slavna“.

Početkom decembra 2016. godine je otputovala u Njujork. Posetila je Kip slobode, pozorišta u bulevaru Brodvej i mnoge druge znamenitosti. Dobro se slagala sa drugim misicama, posebno sa najlepšom devojkom Hrvatske koja joj je rekla da svoju zemlju predstavlja na najlepši mogući način.

18. decembra je učestvovala na izboru za mis sveta u Vašingtonu. Na takmičenju u talentu je otpevala srpsku tradicionalnu pesmu „Gora ječi“. Isticala je da je poreklom sa Kosova i Metohije i nosila je odeću koja je inspirisana srpskom narodnom nošnjom. Zauzela je 19-o mesto.

U martu 2017. godine se pojavila na mitingu SNS-a u Leposaviću i podržala je Aleksandra Vučića. Izjavila je da narodu na Kosovu i Metohiji jedino njegova politika omogućava opstanak i prosperitet.

Katarina se zalaže za širenje srpske kulture i tradicije. Smatra da su srpski koreni na Kosovu i Metohiji o čemu svedoči veliki broj svetinja.

Katarina Šulkić na društvenim mrežama

FacebookKatarina @ Facebook
InstagramKatarina @ Instagram