Rada Krivokapić-Radonjić

Kratke informacije

Ime i prezimeRada Krivokapić-Radonjić
Datum rođenja8. septembar 1974.
Mesto rođenjaKotor
DržavaCrna Gora
PrebivališteKotor
ZanimanjeModni kreator, stilista, dizajnerka
Visina169 cm

Biografija

Radojka Krivokapić Radonjić poznatija kao Rada Radonjić (rođ. Krivokapić) je crnogorska modna kreatorka i dizajnerka. Rođena je 8. septembra 1974. godine u Kotoru. Živi i radi u Kotoru.

Detinjstvo i odrastanje

Rada je rođena u radničkoj porodici. Otac Đuro je bio zaposlen u industriji ležaja i madraca, dok je majka Vidosava bila zdravstveni radnik. Ima starijeg brata Radoslava koji je pomorac. Kako kaže imala je sretno detinjstvo, sa dosta roditeljske pažnje i ljubavi.

Obrazovanje

Odrasla je u Kotoru gde je završila osnovnu i srednju školu. Nakon toga završava specijalizaciju za modnog kreatora i stilistu u Beogradu 1996. godine u sklopu Pariskog sistema akademije likovnih umetnosti.

1997. završava praksu u italijanskoj modnoj kući Giorgio Armani. Pored ove prakse završila je praksu i kod kreatorke Ljiljane Kovač.

Nakon školovanja doktorira modni dizajn 1998. u Beogradu i odmah polaže majstorske ispite iz prava, stručne i radne pedagogije, te trgovine, marketinga i privrede.

Poseduje majstorsko pismo, što je izuzetno cenjena stvar u njenoj struci.

Karijera

„Da li ste danas nešto uradili u pravcu svog cilja? ” ,

Rada Radonjić

Karijeru je započela radom na državnoj televiziji gde je bila zadužena za odevanje voditelja i muzičara. Imala je i autorsku emisiju „Styling“. Bila je vlasnik modnog studija „Rada“ koji se bavio angažovanjem modela i glumaca za potrebe filmova i spotova.

U više navrata držala je predavanja i razne kurseve o modi.

Jedan period života bavila se kreiranjem džins kolekcija za razne brendove, a i sama je kreirala brend „Baccara“ džins.

Bila je učesnik prvog crnogorskog „Fashion week-a“. U karijeri ima više održanih samostalnih, što domaćih što stranih modnih revija, od kojih su neke bile prenošene uživo na televiziji.

Autor je knjiga „Odevanje“ i „Krojenje i šivenje“.

Privatni život

Radojka je bila udana za Petra Radonjića i ima četvoro dece (Neđeljku, Valentinu, Nebojšu i Teodoru).  Razveli su se sporazumno u oktobru 2019.Život drži dalje od očiju javnosti i većina detalja iz njenog privatnog života su nepoznate. Za razliku od dosta kolega iz struke Rada ne puni novinske stupce skandalima.

Visoka je 169 cm. Po veroispovesti je pravoslavac.

Reference

Rada Krivokapić-Radonjić na društvenim mrežama

YoutubeRada @ YouTube